Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Νέα εξαγορά στα σκαριά από την Profile – Πως θα διαμορφωθούν τα μεγέθη στις επόμενες χρήσεις

Νέα εξαγορά στα σκαριά από την Profile – Πως θα διαμορφωθούν τα μεγέθη στις επόμενες χρήσεις
Σημαντική ανάπτυξη θα εμφανίσουν τα μεγέθη της Profile στις επόμενες χρήσεις – Οι εκτιμήσεις για τα EBITDA
Σχετικά Άρθρα

Μετά την πρόσφατη ανακοίνωση της εξαγοράς της Centevo από την Profile, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση πριν από λίγο κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων, βρίσκεται σε συζητήσεις για την εξαγορά μίας ακόμα εταιρείας, η οποία δεν αποκλείεται να ολοκληρωθεί μέσα στο καλοκαίρι.
Η εισηγμένη διαθέτει ισχυρή ρευστότητα και μετά τις εξαγορές διατηρεί θετικό ταμείο, αλλά θα χρησιμοποιήσει για τις εξαγορές το 50% των κεφαλαίων που απαιτούνται από τραπεζικό δανεισμό και το 50% θα είναι με ίδια κεφάλαια.
Η εξαγορά της Centevo προσθέτει περίπου 35% στον ετήσιο τζίρο της Profile
Το 2020 είχε τζίρο 5,5 εκατ. ευρώ και -0,3 εκατ. ευρώ EBITDA, το 2021 εκτιμάται ότι ο τζίρος θα αυξηθεί στα 6 εκατ. τζίρο και τα EBITDA θα γυρίσουν θετικά κατά 0,3 εκατ. ευρώ, ενώ για το 2022 ο τζίρος αναμένεται στα 6,8 εκατ. ευρώ και τα EBITDA στα 1,4 εκατ. ευρώ.
Τέλος το 2023 αναμένεται τζίρος 7,5 εκατ. ευρώ και 1,9 εκατ. ευρώ EBITDA.
Όπως σημειώθηκε πάνω από 70% του τζίρου της Centevo είναι επαναλαμβανόμενα έσοδα.
Επέκταση στις Σκανδιναβικές χώρες, μία περιοχή με μεγάλη παράδοση στο Investment Management και Banking, οι δυνατότητες επέκτασης και σε άλλες Σκανδιναβικές χώρες, η επιτάχυνση ανάπτυξης και αύξησης μεγεθών, η έμπειρη ομάδα διοίκησης, η πολυετής σχέση με σημαντικούς παίχτες στην περιοχή και οι συνέργειες αποτέλεσαν τους λόγους ώστε να προχωρήσει η εξαγορά.
Το πετυχημένο παράδειγμα της εξαγοράς της Login, η οποία είχε μικρές ζημιές αλλά με την αναδιάρθρωση της Profile γύρισε σε σημαντική αύξηση τζίρου και EBITDA, δείχνει πως η στρατηγική επέκτασης με στοχευμένες εξαγορές αποδίδει, ανέφερε η διοίκηση, αλλά απέκλεισε εξαγορά ελληνικής εταιρείας.
Ο όμιλος Profile αναμένεται να εμφανίσει πωλήσεις 15 εκατ. ευρώ το 2020, 22 εκατ. ευρώ το 2021, ενώ το 2022 θα έχει τζίρο 30 εκατ. ευρώ και 35 εκατ. ευρώ το 2023.
Αντιστοίχως τα EBITDA αναμένεται από 4,2 εκατ. ευρώ το 2020 να ανέλθουν στα 5,5 εκατ. ευρώ το 2021, στα 7,9 εκατ. ευρώ το 2022 και στα 9,5 εκατ. ευρώ το 2023.
Η διοίκηση ανέφερε επίσης πως με βάση τις αποτιμήσεις ομοειδών του εξωτερικού, η αποτίμηση της Profile παρά την άνοδο παραμένει ελκυστική.
Ο Χαράλαμπος Στασινόπουλος, πρόεδρος της Profile ανέφερε πως «θέλουμε να είμαστε μπροστά από τις εξελίξεις και οι εξαγορές δίνουν μεγάλη αξία και αύξηση μεγεθών. Ο στόχος είναι να δίνουμε τελική αξία στους μετόχους μας».
Αναφορικά με την εξαγορά που σχεδιάζεται αφορά στην απόκτηση προϊόντων στο ευρύτερο Banking.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr  

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης