Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Λόγω Πειραιώς αντί για +1% στο -1,5% - Στα ύψη ο όγκος στις τράπεζες

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Λόγω Πειραιώς αντί για +1% στο -1,5% - Στα ύψη ο όγκος στις τράπεζες
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Τι να πει κανείς; Απίστευτα τα όσα ακούσαμε σήμερα από τα στελέχη της αγοράς, για όσα γινόντουσαν. Εδώ είναι ξεκάθαρο πως κάποιοι ξέρουν κάτι παραπάνω. Εκτός και αν νομίζετε πως περιμένουν από τα μέσα ενημέρωσης για να μάθουν κάποιοι τι ακριβώς θα γίνει.

Απίστευτος ο όγκος των συναλλαγών. Νομίζουμε πως στην Πειραιώς είναι σε ιστορικά υψηλά επίπεδα ο όγκος των 29 εκατ. τεμαχίων που έκανε σήμερα. Στο -22% η μετοχή και αντί η αγορά με τέτοιο κλίμα στο εξωτερικό να είναι στο +1% πήγε μέχρι και το -2% και τελικά έκλεισε στο -1,5%. Ο καθαρός τζίρος, χωρίς δηλαδή τα πακέτα που έφτασαν τα 125,3 εκατ. ευρώ, ανήλθε σχεδόν στα 109 εκατ. ευρώ. Πραγματικά πολύ μεγάλος.

Μεγάλος ο όγκος και στα παράγωγα. Έχουμε βέβαια και μετακύλιση θέσεων, αλλά τα 48,5 χιλ. συμβόλαια στην Πειραιώς στη σειρά Ιουνίου και τα 18,3 χιλ. συμβόλαια στη σειρά του Μαρτίου λένε πολλά. Το ΣΜΕ Ιουνίου έκλεισε 4 σεντς πιο κάτω από την τιμή της μετοχής. Παρέσυρε και τις άλλες τράπεζες ή μάλλον για να πούμε καλύτερα την Εθνική και περισσότερο την ΑΛΦΑ. Φαντάζεστε τώρα το γεγονός ότι η ΕΥΡΩΒ έκλεισε με οριακές απώλειες, τι ακούστηκε για τις άλλες δύο συστημικές.

ΑΓΟΡΑ (ΙΙ): Το μεγάλο ερώτημα βέβαια, είναι αν θα μπορέσουν αύριο οι 3 συστημικές, πλην Πειραιώς δηλαδή να διαφοροποιηθούν και να αντιδράσουν, κάτι που θα δείξει ότι οι επενδυτές δεν ανησυχούν και όλα ήταν μία κακή συγκυρία και κακή εκτίμηση.

Θα προσθέσουμε στην αναταραχή και το placement του κ.Βακάκη, ο οποίος ξάφνιασε πάλι την αγορά και πούλησε με discount την ώρα που πολλοί αναλυτές έχουν τη μετοχή στις κορυφαίες τους επιλογές με δίκαιες τιμές υψηλότερες από την τρέχουσα και από αυτή που πούλησε ο Mr Jumbo.

Ευτυχώς αντέδρασε ο ΟΠΑΠ, πήγε πολύ καλά η Viohalco αλλά και η ΔΕΗ και κάπως αποφύγαμε τα χειρότερα. Αλλά να βλέπεις τον DAX στο +1,3% και σε νέα ιστορικά υψηλά και το Γενικό Δείκτη στις 844 μονάδες δεν είναι και το καλύτερο.

ΤΡ.ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Το reverse split έχει δημιουργήσει αναστάτωση στην αγορά και φυσικά δημιουργεί φήμες για το που θα γίνει η αύξηση. Τεράστια η πτώση, τεράστιος ο όγκος, χαμός στα παράγωγα και φυσικά όλα αυτά εκτός από τον εκνευρισμό που δημιούργησαν στα στελέχη της αγοράς και τους επενδυτές, επηρέασαν όλη την αγορά.

Τα πιο ψύχραιμα στελέχη της αγοράς έλεγαν πως χρειάζεται προσοχή και καλό είναι να απέχουν οι επενδυτές μέχρι να υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις. Στο -22,05% και στα 0,6860 ευρώ με 29 εκατ. τεμάχια όγκο.

ALPHA BANK: Μεγάλη η υποχώρηση της μετοχής και βέβαια βγήκαν και εδώ φήμες. Θα είναι η επόμενη έλεγαν κάποιοι, αλλά μόνο η πορεία της μετοχής στο ταμπλό τους οδηγούσε σε αυτό το συμπέρασμα. Στα 0,9116 ευρώ και στο -6,02% με 18 εκατ. τεμάχια όγκο.

EUROBANK: Με απώλειες μόλις 0,48%.

CENERGY: Τα καλά αποτελέσματα επιβραβεύτηκαν στο ταμπλό. Θα μπορούσε η εισηγμένη να βρεθεί και στον FTSE 25 και αυτή τη φορά να προσεχθεί, γιατί την προηγούμενη που είχε συμβεί αυτό, δε συγκίνησε τους επενδυτές. Τηλεδιάσκεψη από τη διοίκηση πριν από λίγο και εμφανίστηκε εξαιρετικά θετική.

Πέτυχε τα τελευταία δύο χρόνια να απομοχλεύσει σημαντικά τον όμιλο και ο δείκτης καθαρού δανεισμού προς EBITDA να φτάσει στα επίπεδα των εταιρειών διεθνώς. Παρά την απομόχλευση δε θα δοθεί μέρισμα για τη χρήση 2020. Ίσως δώσει του χρόνου. Σημειώστε πως πέτυχε βελτίωση κερδών σε μία χρονιά, όπου λόγω των τιμών του πετρελαίου ακυρώθηκαν μεγάλα επενδυτικά προγράμματα εξορύξεων, ενώ και άλλες εταιρείες ανέβαλαν τα επενδυτικά τους σχέδια. Μεγάλες τοποθετήσεις σήμερα από εγχώριους θεσμικούς. Νέα υψηλά τα 2,23 ευρώ. Στις 651 χιλ. τεμάχια ο όγκος.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Χρηματοδότηση «γέφυρα» και είσπραξη μετρητών από επιστροφή κεφαλαίου της Αττικής Οδού. Δύο κινήσεις που προφανώς δείχνουν τη μεγάλη έλλειψη ρευστότητας της εισηγμένη.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Στα 2,80 ευρώ από 2,70 ευρώ αύξησε την τιμή στόχο η Euroxx, σημειώνοντας πως ο όμιλος είναι καλά τοποθετημένος για μία ισχυρή ανάπτυξη. Για το 2021 περιμένει καθαρά κέρδη 49,6 εκατ. ευρώ και για το 2022 58,5 εκατ. ευρώ. Το p/e για το 2021 είναι στις 15,1 φορές και για το 2022 στις 12,8 φορές.

ΜΟΥΖΑΚΗΣ: Πάνω που χθες γράφαμε πως δεν έχει επιχειρήσει την ανοδική διαφυγή αλλά βρίσκονται στο άνω όριο της συσσώρευσης, σήμερα το επιχείρησε και με υψηλό όγκο. Στα 0,4460 ευρώ και στο +4,21% με 65 χιλ. τεμάχια συναλλαγές.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Συνεχίζεται το μάζεμα τον κομματιών και λογικά δεν πρέπει να μένουν πολλά. Μετά μάλλον θα ακολουθήσει διάσπαση προς τα πάνω. Η αποτίμηση στα 41 εκατ. ευρώ και 3,3 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη με τα ίδια κεφάλαια να είναι στα 36,1 εκατ. ευρώ. Τα κέρδη δικαιολογούν υψηλότερη αποτίμηση.

ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ: Με δυνατό όγκο στο -6,60%.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Η Λυδία Χαϊδά πουλάει μετοχές, η Αναστασία Χαϊδά αγοράζει.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankignews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης