Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Συνέχιση της συσσώρευσης – Ελάχιστες μετοχές τράβηξαν τα βλέμματα

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Συνέχιση της συσσώρευσης – Ελάχιστες μετοχές τράβηξαν τα βλέμματα
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Αν και στο άνοιγμα και με τις ευρωπαϊκές αγορές να έχουν σημαντικές απώλειες, η δική μας αγορά μπόρεσε και απορρόφησε γρήγορα τις πρωινές πιέσεις και κινήθηκε με καλή άνοδο, πριν αρχίσουν να διορθώνουν οι ξένες αγορές. Βέβαια, δεν είχε πολλούς πρωταγωνιστές και δεν μπόρεσε να μείνει μέχρι το τέλος κοντά στις 790 μονάδες.

Έκλεισε με οριακή άνοδο και στις 782 μονάδες. Χαμηλός και πάλι ο τζίρος, με το επενδυτικό ενδιαφέρον να επικεντρώνεται σε 5-6 μετοχές. Ξεχώρισε όπως αναμενόταν η Alpha Bank λόγω και της είδησης. Αντέδρασαν ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Τέρνα Ενεργειακή μετά τις μεγάλες απώλειες της Παρασκευής και λόγω των πρωτοβουλιών της διοίκησης. Καλή εικόνα από Viohalco και Εθνική.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Πολύ δυνατή η συμφωνία της Alpha Bank και αν το κλίμα ήταν καλύτερο στο ΧΑ θα βλέπαμε καλύτερη κίνηση στη μετοχή. Εξακολουθούμε να θέλουμε τιμές πάνω από 0,85 ευρώ, για να θεωρήσουμε πως αλλάξει κάτι προς το καλύτερο. Μέχρι τώρα βλέπουμε 0,83-0,73 ευρώ. Στις 3 τελευταίες συνεδριάσεις έχει πάει μέχρι 0,77 ευρώ περίπου. Καλή και η Εθνική και έκλεισε με καλή άνοδο 2,18%. Για να μην τα ξαναγράφουμε οι τράπεζες είναι απαραίτητες για να ξεφύγει το ΧΑ.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Η αντίδραση της διοίκησης ήταν άμεση στο θέμα του Τέξας και νομίζουμε πως απέδωσε. Μεγάλος ο όγκος και σήμερα και στις δύο μετοχές. Με άνοδο 5,32% η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και 3,25% η ΤΕΡΝΑ.

VIOHALCO: Θα πρέπει να πούμε πως εδώ και καιρό η συμπεριφορά της είναι πιο όμορφη. Λες και έχει αλλάξει κάτι χρηματιστηριακά. Νομίζουμε πως στα 4 ευρώ είναι το πρώτο εμπόδιο. Στα 3,85 ευρώ και στο +4,19%. Η Cenergy σήμερα πήγε σε νέα ενδοσυνεδριακά ιστορικά υψηλά και συγκεκριμένα στα 2,16 ευρώ (+4,85%) και μετά πήγε μέχρι τα 2 ευρώ (-2,91%). Τελικά έκλεισε στα 2,03 ευρώ και στο -1,46%.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Τέταρτη συνεχόμενη πτωτική για τη μετοχή και μάλιστα με υψηλές απώλειες. Προς το παρόν μας φαίνεται ως μία φυσιολογική διόρθωση από τα αλλεπάλληλα νέα υψηλά. Πρώτα βέβαια επιβεβαιώθηκε η σημαντική αντίσταση των 4,30 ευρώ. Στα 3,9150 ευρώ και στο -3,69% με 97 χιλ. τεμάχια. Στα 3,90 ευρώ το χαμηλό ημέρας.

ΟΛΠ: Καθαρά κέρδη 26,4 εκατ. ευρώ εμφάνισε ο ΟΛΠ στη χρήση 2020 από 35,4 εκατ. ευρώ το 2019 (-25%) - Προτεινόμενο μέρισμα 0,40 ευρώ

EPSILON NET: Μας άρεσαν τα αποτελέσματα χρήσης 2020 και βέβαια ότι έχει αρνητικό καθαρό δανεισμό. Στις τελευταίες χρήσεις έχει καλό growth και αν διατηρηθεί θα μπορούσε το p/e με τα κέρδη του 2021 να είναι ελκυστικό. Θα περιμένουμε και τις άλλες του κλάδου να βγάλουν αποτελέσματα για να έχουμε μία συνολική εικόνα και να κάνουμε τη σύγκριση.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ – ΛΑΠΠΑΣ: Το γνωστό άνοιγμα με 102 τεμάχια για τη μετοχή με τους αγοραστές να τα παίρνουν από τους πωλητές στα 0,5940 ευρώ. Μετά βέβαια που μπήκαν 17 χιλ. τεμάχια προς πώληση στα 0,58 ευρώ δεν τα ακούμπησαν.

ΛΑΝΑΚΑΜ: Ξαφνική αύξηση του όγκου συναλλαγών στη μετοχή, η οποία όμως μάλλον δε σημαίνει κάτι το ιδιαίτερο. Θα πρέπει να δούμε συνέχεια, αλλά εδώ δε βλέπουμε σε άλλα χαρτιά της μικρής κεφαλαιοποίησης…

INTERLIFE: Κατά την πρώτη μέρα διαπραγμάτευσης πήγε στα 4,24 ευρώ και σήμερα είναι 3,20 ευρώ. Απώλειες 25,5% σε λιγότερο από μήνα… Υψηλό έγραψε στα 4,46 ευρώ στην πρώτη της συνεδρίαση στο ΧΑ.

AUTOHELLAS: Στα 6,20 ευρώ έχει φτάσει η μετοχή συνεχίζοντας την ανοδική κίνηση από τα χαμηλά των 5,20 ευρώ που είχε γράψει στα τέλη Γενάρη. Στα 6,50 ευρώ θα φανεί πάλι η δυναμική της. Συνεχίζει τις αγορές Aegean.. Τη ρευστότητα την έχει για να καλύψει το μερίδιο που της αναλογεί, τουλάχιστον, στην αύξηση κεφαλαίου.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης