Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Θετικοί οι αναλυτές για την Coca Cola – Αναμένεται αναβάθμιση των εκτιμήσεων για το 2021

tags :
Θετικοί οι αναλυτές για την Coca Cola – Αναμένεται αναβάθμιση των εκτιμήσεων για το 2021
Η εκτίμηση της διοίκησης για βελτίωση των κερδών προ φόρων και τόκων, αναμένεται να οδηγήσει τους αναλυτές σε αναβαθμίσεις των εκτιμήσεων που έχουν το επόμενο διάστημα
Σχετικά Άρθρα

Θετικοί εμφανίζονται οι αναλυτές για την Coca Cola μετά και τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων χρήσης, αλλά και την εκτίμηση της διοίκησης για καλύτερη πορεία το 2021.
Η εκτίμηση της διοίκησης για βελτίωση των κερδών προ φόρων και τόκων, αναμένεται να οδηγήσει τους αναλυτές σε αναβαθμίσεις των εκτιμήσεων που έχουν το επόμενο διάστημα.
Σύμφωνα με τη Wood η Coca Cola 3E δημοσίευσε αποτελέσματα 14% ανώτερα των μέσων εκτιμήσεων σε επίπεδο συγκρίσιμων κερδών προ φόρων και τόκων.
Παρά τη μείωση των εσόδων εξαιτίας των κινήσεων αναδιάρθρωσης που έχει κάνει τα τελευταία δέκα χρόνια ο όμιλος απέδειξε την ανθεκτικότητα του.
Η Wood διατηρεί σύσταση αγοράς και στις εκτιμήσεις της η μετοχή διαπραγματεύεται με EV/EBITDA για το 2021 9,5 φορές, το οποίο αντιστοιχεί σε discount 13% έναντι του ιστορικού μέσου όρου και σε premium 6% έναντι των ομοειδών.
Η Euroxx σημειώνει πως η διοίκηση περιμένει ισχυρή ανάκαμψη των πωλήσεων (σε ουδέτερη συναλλαγματική ισοτιμία) λόγω της ανάκαμψης των πωλήσεων σε σύγκριση με την επίδραση της πανδημίας το 2020 και της καλύτερης σχέσης τιμής/μείγματος.
Η διοίκηση περιμένει μία ακόμη χρονιά με ισχυρή συγκράτηση κόστους και έδωσε εκτίμηση για μικρή αύξηση του περιθωρίου κέρδους προ φόρων και τόκων το 2021.
Η Optima Bank σημειώνει και αυτή την εκτίμηση της διοίκησης για βελτίωση του συγκρίσιμου EBIT και προχωρά σε αναθεώρηση των εκτιμήσεών της θέτοντας τη σύσταση για τη μετοχή και την τιμή στόχο υπό αναθεώρηση.
Η Eurobank Equities σημειώνει πως περιμένει οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών για τα ΕΒΙΤ να αναβαθμιστούν με ήπιο μονοψήφιο ρυθμό.
Αναφορικά με τις επενδύσεις αυτές αναμένεται να ανέλθουν κοντά στο 7,5% των πωλήσεων, ενώ τα χρηματοοικονομικά έξοδα αναμένονται 10% χαμηλότερα από αυτά του 2020 (καθαρά 70,1 εκατ. ευρώ).
Υπενθυμίζεται πως τα συγκρίσιμα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 1,19 ευρώ μειωμένα κατά 17,5% με τις ελεύθερες ταμειακές ροές να ανέρχονται στα 497 εκατ. ευρώ από 443,6 εκατ. ευρώ και το μέρισμα να αυξάνεται στα 0,64 ευρώ ανά μετοχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης