Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – «Πέταξε» την ευκαιρία να απομακρυνθεί από τις 750 μονάδες

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – «Πέταξε» την ευκαιρία να απομακρυνθεί από τις 750 μονάδες
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Κουράστηκε από την «υπερπροσπάθεια» να κρατηθεί κοντά στις 750 μονάδες στις προηγούμενες συνεδριάσεις; Να είναι η Ευρώπη στο +1,5% και εμείς με αρνητικό πρόσημο και ελάχιστες συναλλαγές; Απογοητευτική η εικόνα. Περιμέναμε κάτι καλύτερο σήμερα, λόγω και μόνο της πορείας των ξένων αγορών. Πάλι καλά που κατάφερε να κλείσει με οριακή άνοδο και οριακά χαμηλότερα από τις 750 μονάδες.

Ίσως φταίνε τα stress test των τραπεζών, αλλά τα άλλα βαριά χαρτιά τι είχαν; Ο τζίρος χαμηλός και δείχνει πως αν δεν ασχοληθούν οι ξένοι τζίρος δε γίνεται. Μας προβλημάτισε η σημερινή πορεία. Θα θέλαμε κάτι καλύτερο. Ας ελπίσουμε πως θα αποφύγουμε το πισωγύρισμα. Αν μάλιστα δεν είχαμε την Coca Cola με άνοδο 1,32% θα βλέπαμε απώλειες σήμερα.

Συνολικά από τα βαριά χαρτιά δεν μας ικανοποίησε κάποια μετοχή. Ίσως η Eurobank, η οποία είχε καλή άνοδο αλλά και συνολικά τα έχει πάει αρκετά καλύτερα φέτος έναντι των άλλων συστημικών. Κακή εικόνα από Ελλάκτωρ, Lamda και Aegean. Με απώλειες ΟΠΑΠ και Jumbo, κάτω και η Τιτάν αλλά και τα ΕΛΠΕ.

ΚΙΝΗΤΟΣ 200 ΗΜΕΡΩΝ: Τον έσπασε η Lamda τον εκθετικό των 200 ημερών, ενώ η Αegean που τον είχε σπάσει λίγες μέρες νωρίτερα αποκτά πλέον απόσταση. Έχει αφήσει ένα ανοδικό χάσμα στα 3,50 ευρώ η μετοχή και δεν αποκλείουμε να πάει να το κλείσει. Κάτω και τα ΕΛΠΕ από τον ίδιο εκθετικό κινητό εδώ και κάποιες μέρες. Αρκετή απόσταση έχει πάρει πλέον ο ΟΤΕ που έκλεισε οριακά χαμηλότερα από τα 12 ευρώ με τον εκθετικό να είναι στα 12,77 ευρώ.

CENERGY: Μεγάλο όγκο η μετοχή και τον περισσότερο τον έκανε μέσα σε λίγα λεπτά, λίγο πριν τις 16:00 και γύρω από τα 1,60 ευρώ. Μετά κινήθηκε υψηλότερα και έφτασε με χαμηλότερο όγκο μέχρι και τα 1,7120 ευρώ. Έκλεισε στα 1,70 ευρώ και στο +4,94% με συνολικό όγκο 474 χιλ. τεμάχια.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Μικρή άνοδο αλλά είναι κοντά σε αντίσταση και θέλουμε όγκο και καλύτερους αγοραστές για να πάει προς τα 2 ευρώ.

ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ ΑΧΕ: Πολλά μπράβο στην εταιρεία. Από τις λίγες χρηματιστηριακές που ασχολήθηκαν με μικρές εταιρείες. Ξεχωριστή σημασία αποκτά η ανάλυση, γιατί πρόκειται για κλάδο όπου έχουν ακουστεί και γραφτεί πάρα πολλά. Η στήλη έχει κάνει σχετικά πρόσφατα τη δική της ανάλυση για τις εισηγμένες και νομίζουμε πως έχουμε σχεδόν ίδια άποψη με των αναλυτών της χρηματιστηριακής.

Η χρηματιστηριακή δίνει τιμή στόχο για τη Byte τα 1,46 ευρώ (Fair Value), για την Entersoft τα 2,42 ευρώ (Fair Value), για την Epsilon Net τα 4,82 ευρώ (Undervalue) για την Performance τα 10,10 ευρώ (Undervalue), για την Profile τα 4,66 ευρώ (Fair Value) και για τη Space Hellas τα 5,50 ευρώ (Fair Value). Συμφωνούμε για την Performance, ίσως βάζαμε λίγο πιο ψηλά τον πήχη στην Byte.

BYTE: Εκτός από τα θεμελιώδη όπως έχουμε ξαναγράψει μας αρέσει το μηνιαίο γράφημα που έχει. Στα 1,4850 ευρώ και στο +5,32% με 28 χιλ. τεμάχια.

ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ: Πτώση με καλό όγκο για τη μετοχή. Δε μας έχει συνηθίσει σε τέτοιους όγκους. Στα 1,32 ευρώ και στο -5,04% με 44 χιλ. τεμάχια.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ: Στα 15,30 ευρώ και στο +3,03% με 15.698 τεμάχια. Δυνατός ο όγκος αλλά μας φάνηκε και λίγο προσυμφωνημένος.

REVOIL-ΕΛΙΝΟΪΛ: Κάποιοι στην αγορά δείχνουν την πρόσφατη εξαγορά της Apios D.O.O. από τη Motor Oil, θέλοντας ουσιαστικά να δείξουν το πόσο φθηνές είναι οι εν λόγω μετοχές. Δυστυχώς, δε μπορέσαμε να βρούμε ισολογισμό, αλλά είδαμε πως η εξαγορά έγινε με τίμημα που αντιστοιχεί σε κάτι λιγότερο από 10% του τζίρου. Αν πάμε με αυτό το νούμερο θα πρέπει να δούμε μεγάλη άνοδο. Εμείς συνεχίζουμε με βάση τα κέρδη και τη διάρθρωση του ισολογισμού.

Έχουμε προτίμηση στη Revoil καθώς περιμένουμε κέρδη προ φόρων 3,5 εκατ. ευρώ το 2020 που δίνουν μονοψήφιο p/e.

ΔΡΟΜΕΑΣ: Συνεχίζουν να βγαίνουν κομμάτια. Κατάφερε όμως να ενισχυθεί κατά 5,14%.

ΚΑΡΕΛΙΑΣ: Με 19 κομμάτια στο -7,93% και στα 302 ευρώ. Έχασε σημαντικό έδαφος αλλά είχε κάνει και μεγάλη κίνηση. Τις περιμένουμε αυτές τις κινήσεις σε χαρτιά με τέτοια εμπορευσιμότητα. Δεν είναι για traders αυτές οι μετοχές. Είναι για όσους βλέπουν τι έχει στο ταμείο, τι κέρδη βγάζει και τι μερίσματα δίνει.

PAPERPACK: Η δημόσια πρόταση έχει πετύχει ήδη αφού ο νέος μέτοχος έχει ποσοστό οριακά πάνω από 90%. Καλό θα ήταν να μπει εντολή στο ταμπλό που να διευκολύνει τους επενδυτές και να μη χρειαστεί να περιμένουν και να κάνουν διαδικασίες.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης