Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Τρομερή αντίδραση ή αλλιώς, "μας έφαγαν τα χαρτιά, πατριώτη"

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Τρομερή αντίδραση ή αλλιώς,
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Απίστευτη η σημερινή συνεδρίαση! Κοιτώντας την πορεία της από το ξεκίνημα μέχρι το τέλος έχουμε να σχολιάσουμε τα εξής: Ξεκίνησε χαμηλά και πολύ γρήγορα πήγε στο -2,35% και στις 726 μονάδες. Σε αυτά τα πρώτα λεπτά ο τζίρος ήταν περιορισμένος. Μόλις έπιασε το χαμηλό άρχισαν να βγαίνουν χαρτιά αλλά και να εμφανίζονται μεγάλοι αγοραστές.

Το αποτέλεσμα ήταν μέσα στην πρώτη ώρα των συναλλαγών να γίνει τζίρος 24 εκατ. ευρώ! Η αγορά ξεκολλούσε από τα χαμηλά, ανέκαμπτε και διατηρούσε υψηλές συναλλαγές. Στη δεύτερη ώρα έγιναν περίπου άλλα 18 εκατ. ευρώ! Εθνική και Alpha πήραν στις πλάτες τους την αντίδραση και ενώ οι ξένες αγορές διατηρούσαν μεγάλες απώλειες, εμείς σχεδόν τις μηδενίζαμε.

Το διάγραμμα του γενικού δείκτη σήμερα ήταν εκπληκτικό! Το χαμηλό ημέρας ήταν πάνω στον εκθετικό των 100 ημερών. Βίαιη η αντίδραση όπως έπρεπε όμως… Στο τέλος πέρασε πάνω από τις 750 μονάδες και αύριο που τελειώνει και ο μήνας θέλουμε να παραμείνει πάνω από το σημείο αυτό.
ΓΔ.jpg
ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Σε ΕΤΕ και ΑΛΦΑ όλα τα λεφτά. Σημειώστε πως η ΑΛΦΑ έκανε τον υψηλότερο όγκο των τελευταίων 7 μηνών. Η Εθνική είχε την καλύτερη εικόνα κλείνοντας μάλιστα στο υψηλό ημέρας. Όχι μόνο δεν απείλησε στην πτώση των 100άρη ή τον 200άρη, έκλεισε πάνω από τον 50άρη. Η ΑΛΦΑ ενώ χθες τους είχε κόψει όλους σήμερα πέρασε πάνω από τον 100άρηκαι έκλεισε οριακά χαμηλότερα από τον 200άρη. Λίγο πιο πάνω είναι ο 50άρης.

Ο τραπεζικός δείκτης σήμερα πήγε να σπάσει και τον τελευταίο εκθετικό από αυτούς που κοιτάει η στήλη και σήμερα τους έκοψε προς τα πάνω όλους! Με χαμηλό στις 405 μονάδες και υψηλό στις 458 έκλεισε στις 457 και στο +7,06%. Λίγο πάνω από 3% η άνοδος των άλλων συστημικών. Όσοι πούλησαν το πρωί, δε μπορούσαν να αντέξουν αυτό που έβλεπαν…

ΒΑΡΙΑ ΧΑΡΤΙΑ: Καλή αντίδραση από αρκετές μετοχές του FTSE 25 αλλά όλες κάτω του 2,5%. ΑΔΜΗΕ, ΕΧΑΕ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Μυτιληναίος αυτές που ξεχώρισαν. Προβλημάτισε η Aegean καθώς έφτασε μέχρι και τα 3,98 ευρώ αλλά έκλεισε στα 4,20 ευρώ και στο -3,45% με όγκο 257 χιλ. τεμάχια. Πολλά χαρτιά βγήκαν ξανά στη Jumbo με αποτέλεσμα να κλείσει στο -1,61%.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ (απάντηση): Τώρα που ολοκληρώθηκε η «διαμάχη» με την επικράτηση των Ολλανδών, δε νομίζουμε πως υπάρχει ενδιαφέρον από κάποιον από τους βασικούς μετόχους να ανέβει η μετοχή. Τώρα η ειδησεογραφία θα καθορίσει την πορεία τους. Θυμίζουμε πως στην προηγούμενη μάχη είχε γίνει ράλι και μόλις άλλαξε η διοίκηση υποχώρησε ο τίτλος.

Πιστεύουμε πως η αύξηση κεφαλαίου πρέπει να γίνει και οι πληροφορίες λένε ότι θα γίνει και μακάρι να είναι και υψηλότερη από 50 εκατ. ευρώ. Περιμένουμε να μάθουμε το πλάνο της νέας διοίκησης. Στο -0,54% και στα 1,46 ευρώ.

ΚΑΡΕΛΙΑΣ: Στις κορυφαίες επιλογές της στήλης και έχουμε γράψει αρκετές φορές τι θα μπορούσε να κάνει αν αποφάσιζε να εκμεταλλευτεί το ταμείο της και να ασχοληθεί λίγο ο βασικός μέτοχος με το χρηματιστήριο. Με τα δεδομένα που έχουμε σήμερα και με γνωστή την αδιαφορία για το ΧΑ, θεωρούμε πως η αποτίμηση είναι αστεία ακόμα και εδώ στα 910 εκατ. ευρώ.

Με 119 τεμάχια στο limit up (+10%) και στα 330 ευρώ. Νέα ιστορικά υψηλά. Φανταστείτε δηλαδή που θα μπορούσε να πάει αν υπήρχε λίγο όραμα. Και ακολουθούν οι επενδυτές εταιρείες που δε ξέρουν σε ποιο δανειστή να πρωτοσκάσουν κανόνι, βλέπουν υψηλό εδώ το p/e αλλά για άλλες περιμένουν κέρδη από το 2023 κτλ.

Αυτή όμως είναι και η ομορφιά των αγορών. Πολλοί δείκτες για να κοιτάει ο καθένας όποιο θέλει, πολλές και οι απόψεις για το τι είναι φθηνό ή ακριβό. Αν συμφωνούσαμε όλοι δε θα υπήρχαν αγορές…

AS COMPANY: Όπως δείχνει το ταμπλό όσοι μπήκαν στις προηγούμενες συνεδριάσεις το έκαναν λόγω των πληροφοριών για δημόσια πρόταση και όχι λόγω θεμελιωδών. Η στήλη επιμένει πως η αποτίμηση είναι φθηνή και αν γινόταν δημόσια πρόταση στο νούμερο που ακούγεται, δε θα είχε επιτυχία. Στο -1,79% και στα 2,20 ευρώ.

ΠΑΪΡΗΣ: Με όγκο μόλις 5 χιλ. τεμάχια στο +10,62% και στα 0,8850 ευρώ.

ΚΛΜ: Στο υψηλό ημέρας το κλείσιμο αλλά και πάλι με «ντρίπλα» στις τελικές δημοπρασίες.

ΕΛΤΟΝ: Με όγκο 45 χιλ. τεμάχια στο -1,95% και στα 1,2550 ευρώ. Ελπίζουμε να μη βγάζουν τα χαρτιά αυτοί που προσπαθούσαν να την πάνε πάνω από τα 1,40 ευρώ πριν λίγες μέρες.

FOREX: Κάποια στιγμή θα πρέπει κάποια αρμόδια αρχή να κάνει κάτι με όλους αυτούς που τηλεφωνούν ό,τι ώρα θέλουν και όσες φορές την ημέρα θέλουν προκειμένου να διαφημίσουν πλατφόρμες και να μας πείσουν να βάλουμε λεφτά. Εκτός του παίρνουν από δεκάδες αριθμούς τηλεφώνου, διαφορετικούς κάθε φορά (ώστε να μην μπορείς να μπλοκάρεις ένα και να τελειώσεις μια κι έξω) είναι και αγενέστατοι.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankignews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης