Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με χαμηλό τζίρο προσπαθεί να απομακρυνθεί από τις 800 μονάδες

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με χαμηλό τζίρο προσπαθεί να απομακρυνθεί από τις 800 μονάδες
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Προσδοκίες για νέα ανοδική κίνηση έχουν οι αναλυτές, λόγω του βελτιωμένου κλίματος στο εξωτερικό. Η μεταβλητότητα θα είναι παρούσα και σήμερα. Σημαντικό για τη στήλη είναι να παραμείνει πάνω από τις 800 μονάδες το ΧΑ. Να «χωνέψει» την άνοδο και να μαζέψει δυνάμεις για την επόμενη κίνηση.

Το ξεκίνημα είναι ανοδικό με τις τράπεζες να δείχνουν καλές διαθέσεις, ενώ ο τζίρος είναι χαμηλός. Ανοδικά και οι τέσσερις συστημικές. Προσπαθεί να βγάλει αντίδραση και η Jumbo μετά τη χθεσινή πίεση που δέχτηκε.

Το ΑΕΠ θα σημειώσει σημαντική υποχώρηση στο πρώτο τρίμηνο. Να μην ξεχνάμε πως το περσινό πρώτο ξεκίνησε δυνατά και δεν έπιασε το lockdown σε όλη του τη διάρκεια. Γι΄αυτό πρέπει να ανοίξει η αγορά. Να καταλάβουμε όλοι πως πρέπει να προσέχουμε, για να σώσουμε την οικονομία. Να μην έχουμε χιλιάδες λουκέτα και αύξηση της ανεργίας.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Στο επίκεντρο σήμερα καθώς μπήκαν οι νέες μετοχές από τη μετατροπή των Cocos. Μεγάλη η υποαξία που γράφει το ΤΧΣ. Στα 6 ευρώ η μετατροπή με τιμή λίγο πάνω από 1 ευρώ σήμερα στο ΧΑ. Φανταστείτε τι dilution θα είχε γίνει αν η μετατροπή είχε γίνει χαμηλότερα. Η τράπεζα κρατικοποιείται έτσι και αυτό δεν αρέσει στους ξένους, αλλά γι΄αυτό ετοιμάζεται και αύξηση κεφαλαίου, ώστε να αλλάξουν τα σημερινά ποσοστά. Στα 980 εκατ. ευρώ η αποτίμηση και στα 1,18 ευρώ η τιμή της μετοχής.

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Με όλες αυτές τις αναβολές, έχει δημιουργηθεί και μία ανησυχία στην αγορά για να μην πούμε εκνευρισμός αναφορικά με την ασφαλιστική. Βάλτε την στο ΧΑ να τελειώνουμε, να βοηθήσετε και τη χρηματιστηριακή αγορά να βελτιώσει το κύρος της. Στα 2 ευρώ το ξεκίνημα της μετοχής.

ΟΤΕ: Θα διαγραφούν περίπου 10 εκατ. μετοχές που είχε αγοράσει η εταιρεία. Στα 13,20 ευρώ το άνοιγμα.

MOTOR OIL: Μετά από μία ήπια διόρθωση η μετοχή δοκιμάζει ξανά επίπεδα πάνω από τα 13 ευρώ.

ΤΙΤΑΝ: Για να δούμε αν θα μπορέσει να σπάσει τα 15 ευρώ.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Άντε να γίνει η γενική συνέλευση να τελειώνει και αυτό το σήριαλ. Έχουμε βέβαια ακόμα μέρες μέχρι να γίνει, αλλά πρέπει να ξεκαθαρίσει το τοπίο, να ανοίξουν τα χαρτιά τους όλες οι πλευρές και να μάθους και οι επενδυτές τι θα γίνει. Μετά τη χθεσινή άνοδο της μετοχής, το ξεκίνημα δείχνει οριακές απώλειες.

REVOIL: Αναμένουμε με βάση εκτιμήσεις κέρδη προ φόρων 3,5 εκατ. ευρώ για το 2020. Εξαιρετικές οι επιδόσεις και άνοιγμα στις ΑΠΕ από τον όμιλο. Η αγορά καυσίμων αναμένεται να μειώνεται τα επόμενα χρόνια και γι΄αυτό οι εταιρείες στρέφονται στις ΑΠΕ, για να αντισταθμίσουν τις απώλειες. Με απόσταση ο αγοραστής από τον πωλητή.

NEWSPHONE: Εντολή αγοράς 50 χιλ. τεμαχίων στα 0,47 ευρώ.

ΕΛΧΑ: Στο +3,3% το ξεκίνημα της μετοχής.

ΞΥΛΕΜΠΟΡΙΑ: Μετά το χθεσινό +10% της κοινής μετοχής, με νέα ανάλογη άνοδο ξεκίνησε σήμερα αλλά και με χαμηλό όγκο συναλλαγών.

ΕΛΤΟΝ: Κρατιέται καιρό κοντά στα 1,40 ευρώ και κοντά δηλαδή στη σημαντική αντίσταση. Αν καταφέρει να βρει δυνάμεις και τη σπάσει θα μπορούσε να δώσει καλή κίνηση. Φθηνή η αποτίμηση της εισηγμένης.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Διόρθωσε και η συγκεκριμένη και πατάει σε καλή στήριξη, την οποία δεν πρέπει να χάσει. Το τέταρτο τρίμηνο μαθαίνουμε πως πήγε καλά, αλλά η ανάταση του κλάδου περνάει από τον εμβολιασμό του πληθυσμού και τη δυνατότητα οι πελάτες να μπορούν να ταξιδέψουν.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης