Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Προσπαθεί να κρατήσει επαφή με τις 800 μονάδες

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Προσπαθεί να κρατήσει επαφή με τις 800 μονάδες
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Το κλίμα των αγορών του εξωτερικού θα επηρεάσει την εγχώρια αγορά, καθώς από το εσωτερικό απουσιάζουν οι σημαντικές ειδήσεις που θα μπορούσαν να μας διαφοροποιήσουν. Οι μετοχές και κυρίως των τραπεζών, οι οποίες είχαν καταγράψει μεγάλη άνοδο, έχουν πρωταγωνιστήσει στη διορθωτική κίνηση. Πλην της Eurobank.

Είναι μικτές οι τάσεις στις αγορές της Ευρώπης στο ξεκίνημα με μικρές απώλειες. Στο ίδιο μήκος κύματος και το ξεκίνημα της συνεδρίασης στο ΧΑ. Η απομάκρυνση από τις 800 μονάδες και η διάσπαση στηρίξεων μπορεί να μας πάει σημαντικά χαμηλότερα. Χρειάζεται προσοχή. Ο τζίρος αρκετά χαμηλός στο ξεκίνημα. Θα θέλαμε να δούμε σταθεροποίηση και επιλεκτικές τοποθετήσεις.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Αύριο 14/1 εισάγονται οι νέες μετοχές από τη μετατροπή των Cocos. Έχουν μετατραπεί 2 δισ. ευρώ σε μετοχές με τιμή 6 ευρώ ανά μετοχή. Ωστόσο η τρέχουσα τιμή είναι εξαιρετικά χαμηλότερη. Η αποτίμηση της Πειραιώς θα βελτιωθεί και μαζί όλη η κεφαλαιοποίηση του ΧΑ. Σταθεροποιητικό το ξεκίνημα της μετοχής.

ΟΤΕ: Θα διαγράψει περίπου 10 εκατ. ίδιες μετοχές. Στις 15/1 παύει η διαπραγμάτευση των εν λόγων μετοχών. Μικρή άνοδος στο ξεκίνημα.

ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ: Εβδομάδα τηλεπικοινωνιών διοργανώνει η ΕΧΑΕ και την Παρασκευή θα γίνει τηλεδιάσκεψη. Στον κλάδο υπηρεσιών και εξοπλισμού υπάρχουν 7 εταιρείες. ΟΤΕ, Ειδησεοφωνική Ελλάς, Fothnet, Intracom, Space Hellas, Πλαίσιο και Οπτοηλεκτρονικές Τεχνολογίες. Ωστόσο, η κεφαλαιοποίηση του ΟΤΕ έχει τεράστια διαφορά με τις υπόλοιπες. Στην πενταετία τη μεγαλύτερη άνοδο τιμής έχει η Space. Ο κλάδος έχει να επιδείξει στην πενταετία αύξηση πωλήσεων 4,7%, αύξηση EBITDA 14,4% και μείωση δανεισμού 19%. Ο κλάδος απασχολεί 22.500 άτομα.

NEWSPHONE: Παραμένει η εντολή αγοράς 300 χιλ. τεμαχίων στα 0,37 ευρώ που σημαίνει -25% από τα τρέχοντα επίπεδα. Δεν αντιλαμβανόμαστε τη λογική, αλλά δε μας πέφτει και λόγος.

ΕΛΙΝΟΪΛ: Εντολή πώλησης 55 χιλ. τεμαχίων στα 1,57 ευρώ στην προσυνεδρίαση. Μειώθηκε στη συνέχεια στις 27 χιλ. τεμάχια, μετά ακυρώθηκε και μετά μπήκαν πάλι 27 χιλ. κομμάτια. Αρκετά χαμηλότερα ο πρώτος αγοραστής.

MIG: Συνεχίζει ανοδικά. Στο +4%, ενώ χθες είχε άνοδο σχεδόν 10%. Από την αρχή του έτους η άνοδος ανέρχεται στο 40%. Οι όγκοι συναλλαγών είναι σημαντικά αυξημένοι το τελευταίο διάστημα.

ΤΙΤΑΝ: Ανοδικό το άνοιγμα και προσπαθεί να ξεφύγει ανοδικά στις τελευταίες συνεδριάσεις η μετοχή, αλλά έπεσε πάνω στη διόρθωση της αγοράς. Στα 14,80 ευρώ με άνοδο 1,37% και αποτίμηση 1,22 δισ. ευρώ. Για να δούμε αν θα μπορέσει σήμερα να βελτιώσει την τιμή της, την οποία θεωρούμε αρκετά χαμηλά.

JUMBO: Νέα υποχώρηση καταγράφει η μετοχή και προσεγγίζει τα 13,50 ευρώ. Χαμηλό 2 μηνών. Ο όγκος σχετικά υψηλός.

ΕΥΔΑΠ: Στα 6,83 ευρώ με άνοδο 1,34% και όγκο 3,5 χιλ. τεμάχια.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Μετά τη χθεσινή υποχώρηση προσπαθεί να βγάλει αντίδραση. Μικρή η άνοδος στα πρώτα λεπτά αλλά με καλό όγκο συναλλαγών. Αντίστοιχη και η εικόνα της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης