Τένις

Κυρίαρχος Ζβέρεφ, «συνέτριψε» τον Ρούμπλεφ σε λιγότερο από μία ώρα! (video)

Κυρίαρχος Ζβέρεφ, «συνέτριψε» τον Ρούμπλεφ σε λιγότερο από μία ώρα! (video)
Αφού… επιβίωσε στα ημιτελικά του Cincinnati Open κόντρα στον Στέφανο Τσιτσιπά, τα ξημερώματα της Δευτέρας (23/8) o Ζβέρεφ κατάφερε να φτάσει άνετα στον τίτλο του Masters τουρνουά στο Οχάιο, ισοπεδώνοντας τον Ρούμπλεφ. 

Ο 24χρονος Γερμανός, συνέτριψε τον Αντρέι Ρούμπλεφ μέσα σε μόλις 59 λεπτά, κατακτώντας τον 17ο ΑΤΡ τίτλο της καριέρας του και 5ο Masters του, μετά από αυτά που έκανε δικά του στη Μαδρίτη (2018, 2021), τη Ρώμη (2017) και τον Καναδά (2017).

Τι κι αν μέχρι φέτος, είχε αγωνιστεί έξι φορές στο Σινσινάτι και δεν είχε κερδίσει ποτέ(!) του ματς στο κυρίως ταμπλό; Ο Ζβέρεφ, αυτή την εβδομάδα έκανε το 5/5 και με το εμφατικό 6-2, 6-3 στον τελικό, πανηγύρισε ακόμη μια σπουδαία επιτυχία στην καριέρα του.

Μετά το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στο Τόκιο, ο Σάσα έκανε δικό του και το Western & Southern Open, βελτιώνοντας το νικηφόρο σερί του σε 11-0 από το Wimbledon κι έπειτα.


Ο αγώνας


Μεγάλη εμφάνιση από τον Γερμανό στον τελικό, που δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο στον Ρούμπλεφ.

Με 31/39 κερδισμένους πόντους πίσω από το σερβίς του ολοκλήρωσε το ματς-τίτλου ο Ζβέρεφ, που ανάγκασε τον αντίπαλό του να κερδίσει μόλις… 2/16 πόντους πίσω από το δικό του 2ο σερβίς (13% επιτυχία).

Φοβερός ο Γερμανός, που αντιμετώπισε break point μόνο στο τελευταίο service game του, όπου δέχθηκε και break (5-3), πριν ολοκληρώσει τον τελικό στο σερβίς του Ρώσου, λίγες στιγμές αργότερα.

Με μόλις έξι αβίαστα λάθη τελείωσε τον αγώνα ο Ζβέρεφ (τα τέσσερα εκ των οποίων ήταν double faults), σε αντίθεση με τον Ρούμπλεφ που έκανε 19.

Αυτή ήταν η 5 νίκη του Ζβέρεφ σε ισάριθμες μονομαχίες με τον καλό του φίλο, σε επίπεδο ΑΤΡ.

Ο Ρούμπλεφ, αρκέστηκε στον τίτλο του φιναλίστ σε Masters για 2η φορά μέσα στο 2021. Πριν λίγους μήνες, είχε ηττηθεί με straight sets και στον τελικό του Μόντε Κάρλο, από τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Στον ανανεωμένο πίνακα της ΑΤΡ, ο Ζβέρεφ θα κερδίσει μια θέση και θα ανέβει στο Νο4, μόλις 110 πόντους πίσω από τον Στέφανο Τσιτσιπά, ο οποίος θα παραμείνει μεν στο Νο3, αλλά θα νιώθει πιο έντονα από ποτέ στο σβέρκο του, την ανάσα του Γερμανού.


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης