«Δεν πρόκειται με τίποτα να υποκύψουμε στο Mounjaro… Το πρόβλημα είναι δικό τους που τρώνε υπερβολικά από την αρχή!», ανέφερε ο Ramsay για τους παχύσαρκους
Ο διάσημος σεφ Gordon Ramsay δεν κρατήθηκε όταν κλήθηκε να σχολιάσει αν θα τροποποιούσε τα μενού των εστιατορίων του για πελάτες που χρησιμοποιούν δημοφιλή φάρμακα αδυνατίσματος όπως Ozempic και Mounjaro.
Σε συνέντευξή του στο The Sunday Times, ο 59χρονος σεφ ρωτήθηκε αν θα δημιουργούσε ειδικά μενού με μικρότερες μερίδες για πελάτες που λαμβάνουν φάρμακα GLP-1, τα οποία μειώνουν την όρεξη.
Τον Σεπτέμβριο, ο διάσημος σεφ Heston Blumenthal ανακοίνωσε ότι το τριών αστέρων Michelin εστιατόριό του στο Ηνωμένο Βασίλειο, The Fat Duck, θα προσφέρει νέο γευστικό μενού, το «The Mindful Experience», με μειωμένες μερίδες για πελάτες που παίρνουν φάρμακα αδυνατίσματος.
Ωστόσο, ο Ramsay δεν συγκράτησε τα λόγια του. «Αυτή είναι απόλυτη ανοησία», δήλωσε. «Δεν πρόκειται με τίποτα να υποκύψουμε στο Mounjaro… Το πρόβλημα είναι δικό τους που τρώνε υπερβολικά από την αρχή!»
Ο σεφ πρόσθεσε με ένταση: «Δεν υπάρχει περίπτωση να δημιουργήσουμε ένα Ozempic tasting menu για να νιώσεις λιγότερο παχύς μέχρι τις 10:30 το βράδυ».
Η δημοτικότητα των φαρμάκων GLP-1 και η αντίδραση του Ramsay
Τα φάρμακα Ozempic, Mounjaro και άλλα GLP-1 αναπτύχθηκαν αρχικά για τη θεραπεία του διαβήτη τύπου 2, αλλά έχουν γίνει ευρέως γνωστά για την ισχυρή τους επίδραση στην απώλεια βάρους.
Λειτουργούν μιμούμενα ορμόνες που ρυθμίζουν την όρεξη και το σάκχαρο, μειώνοντας την πείνα, επιβραδύνοντας την πέψη και προκαλώντας μεγαλύτερη αίσθηση κορεσμού.
Κατά τη συνέντευξή του, ο Ramsay εξέφρασε επίσης την απογοήτευσή του για την επιρροή της κουλτούρας των influencers στη γαστρονομική εμπειρία και κατήγγειλε τη χρήση κινητών τηλεφώνων κατά τη διάρκεια των γευμάτων.
«Φωτογραφίες με φλας παντού και δημοσίευση για το πόσο καλό είναι το φαγητό», σχολίασε χαρακτηριστικά.
Η εμπειρία φαγητού πάνω από τα social media
Παρά την αναγνώριση ότι τα social media μπορούν να προβάλλουν τα εστιατόρια, ο Ramsay τόνισε ότι η εμπειρία των άλλων πελατών δεν πρέπει να υποβαθμίζεται.
Μάλιστα, χαρακτήρισε τους Αμερικανούς πελάτες ως «τους χειρότερους παραβάτες» όσον αφορά την ηθική χρήσης κινητών σε εστιατόρια: «Πάντα βγάζουν φωτογραφίες με τα φλας ανοιχτά», είπε.
Ο σεφ πρωταγωνιστεί αυτήν την περίοδο στη 24η σεζόν του Hell's Kitchen, καθώς και στα shows MasterChef, Gordon Ramsay’s Secret Service και Next Level: Chef.
Η αυτοκρατορία των εστιατορίων και η νέα επένδυση
Το δίκτυο του Gordon Ramsay περιλαμβάνει σχεδόν 90 εστιατόρια παγκοσμίως, από fine dining μέχρι casual αλυσίδες στην Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική, την Ασία και τη Μέση Ανατολή.
Μερικά από τα πιο γνωστά είναι το τριών αστέρων Michelin Restaurant Gordon Ramsay στο Λονδίνο, η αλυσίδα Bread Street Kitchen και η Hell's Kitchen παγκόσμια αλυσίδα, εμπνευσμένη από το ομώνυμο τηλεοπτικό σόου.
Πρόσφατα, ο σεφ εγκαινίασε το νέο fine dining εστιατόριο Bonheur στο Mayfair του Λονδίνου, υπό την επίβλεψη του Chef Matt Abé.
Όπως δήλωσε στο The Sunday Times, το νέο αυτό εγχείρημα θα είναι κυρίως απαλλαγμένο από influencers: «Το Bonheur δεν θα πλημμυρίσει από TikTokers», τόνισε.
www.bankingnews.gr
Σε συνέντευξή του στο The Sunday Times, ο 59χρονος σεφ ρωτήθηκε αν θα δημιουργούσε ειδικά μενού με μικρότερες μερίδες για πελάτες που λαμβάνουν φάρμακα GLP-1, τα οποία μειώνουν την όρεξη.
Τον Σεπτέμβριο, ο διάσημος σεφ Heston Blumenthal ανακοίνωσε ότι το τριών αστέρων Michelin εστιατόριό του στο Ηνωμένο Βασίλειο, The Fat Duck, θα προσφέρει νέο γευστικό μενού, το «The Mindful Experience», με μειωμένες μερίδες για πελάτες που παίρνουν φάρμακα αδυνατίσματος.
Ωστόσο, ο Ramsay δεν συγκράτησε τα λόγια του. «Αυτή είναι απόλυτη ανοησία», δήλωσε. «Δεν πρόκειται με τίποτα να υποκύψουμε στο Mounjaro… Το πρόβλημα είναι δικό τους που τρώνε υπερβολικά από την αρχή!»
Ο σεφ πρόσθεσε με ένταση: «Δεν υπάρχει περίπτωση να δημιουργήσουμε ένα Ozempic tasting menu για να νιώσεις λιγότερο παχύς μέχρι τις 10:30 το βράδυ».
Η δημοτικότητα των φαρμάκων GLP-1 και η αντίδραση του Ramsay
Τα φάρμακα Ozempic, Mounjaro και άλλα GLP-1 αναπτύχθηκαν αρχικά για τη θεραπεία του διαβήτη τύπου 2, αλλά έχουν γίνει ευρέως γνωστά για την ισχυρή τους επίδραση στην απώλεια βάρους.
Λειτουργούν μιμούμενα ορμόνες που ρυθμίζουν την όρεξη και το σάκχαρο, μειώνοντας την πείνα, επιβραδύνοντας την πέψη και προκαλώντας μεγαλύτερη αίσθηση κορεσμού.
Κατά τη συνέντευξή του, ο Ramsay εξέφρασε επίσης την απογοήτευσή του για την επιρροή της κουλτούρας των influencers στη γαστρονομική εμπειρία και κατήγγειλε τη χρήση κινητών τηλεφώνων κατά τη διάρκεια των γευμάτων.
«Φωτογραφίες με φλας παντού και δημοσίευση για το πόσο καλό είναι το φαγητό», σχολίασε χαρακτηριστικά.
Η εμπειρία φαγητού πάνω από τα social media
Παρά την αναγνώριση ότι τα social media μπορούν να προβάλλουν τα εστιατόρια, ο Ramsay τόνισε ότι η εμπειρία των άλλων πελατών δεν πρέπει να υποβαθμίζεται.
Μάλιστα, χαρακτήρισε τους Αμερικανούς πελάτες ως «τους χειρότερους παραβάτες» όσον αφορά την ηθική χρήσης κινητών σε εστιατόρια: «Πάντα βγάζουν φωτογραφίες με τα φλας ανοιχτά», είπε.
Ο σεφ πρωταγωνιστεί αυτήν την περίοδο στη 24η σεζόν του Hell's Kitchen, καθώς και στα shows MasterChef, Gordon Ramsay’s Secret Service και Next Level: Chef.
Η αυτοκρατορία των εστιατορίων και η νέα επένδυση
Το δίκτυο του Gordon Ramsay περιλαμβάνει σχεδόν 90 εστιατόρια παγκοσμίως, από fine dining μέχρι casual αλυσίδες στην Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική, την Ασία και τη Μέση Ανατολή.
Μερικά από τα πιο γνωστά είναι το τριών αστέρων Michelin Restaurant Gordon Ramsay στο Λονδίνο, η αλυσίδα Bread Street Kitchen και η Hell's Kitchen παγκόσμια αλυσίδα, εμπνευσμένη από το ομώνυμο τηλεοπτικό σόου.
Πρόσφατα, ο σεφ εγκαινίασε το νέο fine dining εστιατόριο Bonheur στο Mayfair του Λονδίνου, υπό την επίβλεψη του Chef Matt Abé.
Όπως δήλωσε στο The Sunday Times, το νέο αυτό εγχείρημα θα είναι κυρίως απαλλαγμένο από influencers: «Το Bonheur δεν θα πλημμυρίσει από TikTokers», τόνισε.
www.bankingnews.gr
Σχόλια αναγνωστών