Η διατροφολόγος Elena Solomatina προειδοποιεί ότι τα αυγά που φυλάσσονται στην πόρτα του ψυγείου χαλάνε πιο γρήγορα λόγω συνεχών διακυμάνσεων θερμοκρασίας από το άνοιγμα της πόρτας
Η διατροφολόγος Elena Solomatina, σε συνομιλία της με το Life.ru., προειδοποίησε ότι τα αυγά που φυλάσσονται στην πόρτα του ψυγείου χαλάνε πιο γρήγορα.
Η γιατρός εξήγησε ότι η θερμοκρασία στην πόρτα του ψυγείου μεταβάλλεται όταν ανοίγεται συχνά. Αυτό προκαλεί τα αυγά που φυλάσσονται εκεί να χαλάνε πιο γρήγορα.
Επιπλέον, το απότομο άνοιγμα της πόρτας μπορεί να προκαλέσει ρωγμές στα αυγά. «Οι μικρορωγμές αποτελούν είσοδο για βακτήρια, γεγονός που επιταχύνει την αλλοίωση», τόνισε η Solomatina.
Επίσης, σημείωσε ότι τα αυγά με λεπτό, λευκό κέλυφος είναι ιδιαίτερα επιρρεπή σε ζημιά και πιο ευάλωτα στα βακτήρια.
Ταυτόχρονα, η τεχνολόγος τροφίμων Nelly Lvovich υπενθύμισε ότι η συσκευασία των αυγών αναγράφει τις συνθήκες αποθήκευσης — από 0 έως 25 βαθμούς Κελσίου.
Συνέστησε να φυλάσσονται σε θερμοκρασία δωματίου, σε δροσερό μέρος, όπως σε αποθήκη ή κοντά σε παράθυρο.
www.bankingnews.gr
Η γιατρός εξήγησε ότι η θερμοκρασία στην πόρτα του ψυγείου μεταβάλλεται όταν ανοίγεται συχνά. Αυτό προκαλεί τα αυγά που φυλάσσονται εκεί να χαλάνε πιο γρήγορα.
Επιπλέον, το απότομο άνοιγμα της πόρτας μπορεί να προκαλέσει ρωγμές στα αυγά. «Οι μικρορωγμές αποτελούν είσοδο για βακτήρια, γεγονός που επιταχύνει την αλλοίωση», τόνισε η Solomatina.
Επίσης, σημείωσε ότι τα αυγά με λεπτό, λευκό κέλυφος είναι ιδιαίτερα επιρρεπή σε ζημιά και πιο ευάλωτα στα βακτήρια.
Ταυτόχρονα, η τεχνολόγος τροφίμων Nelly Lvovich υπενθύμισε ότι η συσκευασία των αυγών αναγράφει τις συνθήκες αποθήκευσης — από 0 έως 25 βαθμούς Κελσίου.
Συνέστησε να φυλάσσονται σε θερμοκρασία δωματίου, σε δροσερό μέρος, όπως σε αποθήκη ή κοντά σε παράθυρο.
www.bankingnews.gr
Σχόλια αναγνωστών