Τελευταία Νέα
Τα Παράξενα

Ο Vucic τηλεφώνησε στον... άγνωστο Vladimir και του ζήτησε να σταματήσει να ταΐζει τις χοντρές χήνες

Ο Vucic τηλεφώνησε στον... άγνωστο Vladimir και του ζήτησε να σταματήσει να ταΐζει τις χοντρές χήνες
Show Vucic: «Θα σας παρακαλούσα να δώσετε κάποια από τα χρήματα στους φτωχούς, αντί να πληρώνετε για ηλίθιες τηλεοπτικές σειρές και να ταΐζετε χοντρές χήνες»

Ο πρόεδρος της Σερβίας, Vucic, προκάλεσε αίσθηση με μια τηλεφωνική κλήση που έκανε μπροστά στις κάμερες κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε χωριό της χώρας.
Το περιστατικό κατέγραψε η εφημερίδα Danas, επισημαίνοντας τη λαϊκιστική χροιά της σκηνής.
Κατά την επίσκεψή του, ο Vucic άκουσε παράπονα από κατοίκους για προβλήματα συνδεσιμότητας και δικτύου. Ανταποκρινόμενος, σήκωσε το τηλέφωνο και κάλεσε ένα πρόσωπο που αποκάλεσε «Βλάντο» — κοινή συντομογραφία του ονόματος Vladimir στη σερβική γλώσσα.
Μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, ο Σέρβος πρόεδρος είπε με αυστηρό τόνο στον συνομιλητή του:
«Θα σας παρακαλούσα να δώσετε κάποια από τα χρήματα στους φτωχούς, αντί να πληρώνετε για ηλίθιες τηλεοπτικές σειρές και να ταΐζετε χοντρές χήνες.»
Η Danas αναφέρει ότι ο Βούτσιτς πιθανόν απευθυνόταν στον Βλαντιμίρ Λούτσιτς, διευθύνοντα σύμβουλο της Telekom Srbija, εταιρείας με την οποία η κυβέρνηση έχει στενές σχέσεις και έχει δεχτεί κριτική για τον ρόλο της στα ΜΜΕ και στην ψυχαγωγία.
Ωστόσο, πολλοί επικριτές εκτιμούν πως το τηλεφώνημα δεν είχε ουσιαστικό περιεχόμενο αλλά στόχο τη δημόσια εντύπωση. Το περιστατικό παρουσιάζεται ως χαρακτηριστικό παράδειγμα πολιτικού λαϊκισμού, με επιλεγμένες φράσεις και εικόνες που αποσκοπούν στην ενίσχυση του προφίλ του Βούτσιτς ως "ηγέτη του λαού" — πρόθυμου να τα βάλει με την ελίτ και να υπερασπιστεί τους απλούς πολίτες.
Η χρήση συμβολικών εκφράσεων, όπως οι «παχουλές χήνες», ενίσχυσε τη δραματικότητα της σκηνής, ενώ η επιλογή να γίνει μπροστά στις κάμερες εντείνει τις υποψίες για επικοινωνιακό σχεδιασμό.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης