Τελευταία Νέα
Τα Παράξενα

Απίστευτη εξέλιξη: Επιστήμονες αφαίρεσαν για πρώτη φορά ένα επιπλέον χρωμόσωμα από άτομα με σύνδρομο Down

Απίστευτη εξέλιξη: Επιστήμονες αφαίρεσαν για πρώτη φορά ένα επιπλέον χρωμόσωμα από άτομα με σύνδρομο Down
Επιστήμονες στην Ιαπωνία αφαίρεσαν για πρώτη φορά ένα επιπλέον χρωμόσωμα από άτομα με σύνδρομο Down
Στην Ιαπωνία, επιστήμονες του Πανεπιστημίου Mie πέτυχαν για πρώτη φορά κάτι πρωτοποριακό: αφαίρεσαν το επιπλέον χρωμόσωμα από κύτταρα ατόμων με σύνδρομο Down.
Το πείραμα έγινε με τη βοήθεια της τεχνολογίας CRISPR-Cas9, ενός εργαλείου που μπορεί να «κόβει» και να τροποποιεί το DNA. Με αυτόν τον τρόπο, οι ερευνητές κατάφεραν να αφαιρέσουν το 21ο χρωμόσωμα, το οποίο είναι υπεύθυνο για το σύνδρομο.
Τα αποτελέσματα ήταν ενθαρρυντικά:
  • Σε 37,5% των περιπτώσεων, τα κύτταρα λειτούργησαν ξανά φυσιολογικά.
  • Οι βασικοί δείκτες υγείας των κυττάρων επανήλθαν στα φυσιολογικά επίπεδα.
Ωστόσο, οι ειδικοί τονίζουν ότι η μέθοδος δεν μπορεί ακόμη να χρησιμοποιηθεί στην ιατρική πρακτική, καθώς υπάρχει κίνδυνος να προκληθούν βλάβες σε άλλα χρωμοσώματα. Απαιτούνται περισσότερες έρευνες πριν εφαρμοστεί σε ανθρώπους.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης