Τελευταία Νέα

Κ. Ιωαννίδου (Interlife): Απαραίτητα τα ασφαλιστικά προϊόντα για τη λειτουργία των επιχειρήσεων

tags :
Κ. Ιωαννίδου (Interlife): Απαραίτητα τα ασφαλιστικά προϊόντα για τη λειτουργία των επιχειρήσεων

Η επιχειρηματική ασφάλιση είναι πλέον αναγκαιότητα

Της Κατερίνας Ιωαννίδου *

Οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις συνιστούν ένα νευραλγικό και δυναμικά αναπτυσσόμενο κομμάτι της ελληνικής οικονομίας. Καλούνται να δραστηριοποιηθούν σε ένα περιβάλλον που μεταβάλλεται διαρκώς από νέους παράγοντες όπως η πρόσφατη υγειονομική κρίση, γεωπολιτικές προκλήσεις και φυσικές καταστροφές. Είναι αυτονόητο ότι στη διασφάλιση της επιχειρηματικής συνέχειας σημαντικό και πολυεπίπεδο  ρόλο διαδραματίζει η ασφάλιση, καθώς συμβάλλει στη μεγιστοποίηση της αξίας τους, παρέχει προστασία από απρόβλεπτους κινδύνους, συνεπικουρώντας στην επέκταση των δραστηριοτήτων τους και προσφέροντας , παράλληλα,  μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης.
Συνοπτικά, η ασφάλιση έναντι απρόβλεπτων κινδύνων στο σημερινό ευμετάβλητο οικονομικό περιβάλλον εξασφαλίζει τη συνέχιση των εργασιών και τη βιωσιμότητα της επιχείρησης. Καθοριστικό ρόλο, όμως, παίζει η διορατικότητα κάθε επιχειρηματία που συνυπολογίζει στο business plan την ασφαλιστική κάλυψη ως δικλείδα ασφαλείας. Που αναγνωρίζει ότι η ασφάλιση σημαίνει επένδυση προσιτού κόστους με υψηλή απόδοση και όχι απλά δαπάνη.

Ασφαλιστικά  προϊόντα

Αναλυτικότερα τα ασφαλιστικά προγράμματα  που προσφέρονται στην αγορά καλύπτουν το σύνολο των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων. Οι επιχειρήσεις αυτές μπορούν να καλυφθούν από κινδύνους που απειλούν τη δραστηριότητά τους όπως, μεταξύ άλλων, πυρκαγιά, πλημμύρα, φυσικές καταστροφές, σεισμούς, κακόβουλες πράξεις, κλοπές, βλάβες ή καταστροφή εξοπλισμού, νομικά προβλήματα, αστική ευθύνη, ατυχήματα ή ασθένειες προσωπικού, εργατικά ατυχήματα, αστική ευθύνη προϊόντων κ.α.
Τα τελευταία χρόνια υπάρχει ιδιαίτερη ζήτηση και για τις ακόλουθες Ασφαλίσεις καθώς ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες των επιχειρήσεων:

  • Αστικής Ευθύνης διοικητικού συμβουλίου (D & O) – καλύπτει την ευθύνη από λάθη ή/και παραλείψεις στελεχών σε διοικητικές θέσεις καθώς μελών Δ.Σ.
  • Αστικής Ευθύνης από τη μόλυνση του περιβάλλοντος – είναι υποχρεωτική για τους μεταφορείς αποβλήτων για τυχόν ζημίες που θα προξενήσουν στο περιβάλλον
  • Επαγγελματικής Αστικής Ευθύνης ιατρών, δικηγόρων, λογιστών, διαμεσολαβητών ασφάλισης, αρχιτεκτόνων και πολιτικών μηχανικών, επιχειρήσεων security
  • Ασφάλιση έναντι κυβερνοεπιθέσεων (Cyber Risks) -με την συνεχόμενη πρόοδο της τεχνολογίας και την, σχεδόν καθολική, χρήση ηλεκτρονικών δεδομένων και συστημάτων στις επιχειρήσεις ελλοχεύει συνεχώς ο κίνδυνος υποκλοπών καθώς και ηλεκτρονικών επιθέσεων. Αυτό, σε συνδυασμό με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR) καθιστά επιτακτική την ανάγκη ασφάλισης έναντι κυβερνοεπιθέσεων η οποία καλύπτει γενικά την ευθύνη της επιχείρησης για παραβίαση δεδομένων (ευαίσθητες πληροφορίες πελατών, οικονομικά δεδομένα και άλλα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα).

Ενδιαφέρον θα είχε να αναφερθούμε και σε καλύψεις που, ενώ μπορούν να συμπεριλαμβάνονται στα ασφαλιστικά συμβόλαια, δεν είναι ευρέως γνωστές, όπως  πχ. για  εσφαλμένη παρασκευή δαρμάκων ή λανθασμένη πώληση φαρμάκων έναντι τρίτων (στα προγράμματα επαγγελματικής αστικής ευθύνης φαρμακείων), για απώλεια τιμαλφών σε θυρίδες (στα προγράμματα ασφάλισης ευθυνών ξενοδοχείων) για απιστία υπαλλήλων, απώλειες προσωπικών ειδών ανά δωμάτιο, πρόωρη αναχώρηση πελατών (στα προγράμματα ασφάλισης χρηματικών απωλειών ξενοδοχείων) κ.α.
Η INTERLIFE Ασφαλιστική στέκεται ως ισχυρός και αξιόπιστος σύμμαχος δίπλα σε κάθε επιχείρηση και ελεύθερο επαγγελματία και προτείνει λύσεις που ανταποκρίνονται στις δικές του ανάγκες, με ιδιαίτερα ανταγωνιστικά τιμολόγια. Η εταιρεία δημιούργησε και διαθέτει στην αγορά ολοκληρωμένα προγράμματα ασφάλισης με στόχο την πλήρη κάλυψη κάθε επιχείρησης.

* Η Κατερίνα Ιωαννίδου είναι διευθύντρια Ανάληψης Κινδύνων INTERLIFE Α.Α.Ε.Γ.Α.

www.bankingnews.gr

Χορηγοί

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης