Τελευταία Νέα

Επιλογή ασφαλιστικού προϊόντος από μια επιχείρηση - Τα κριτήρια και τα κρίσιμα σημεία

Επιλογή ασφαλιστικού προϊόντος από μια επιχείρηση - Τα κριτήρια και τα κρίσιμα σημεία
Ζητούμενο είναι η επιχείρηση να μελετήσει και να κατανοήσει σε συνεργασία με έναν εξειδικευμένο ασφαλιστικό διαμεσολαβητή το περιβάλλον που λειτουργεί, τους κινδύνους που εγκυμονούν και είναι εκτεθειμένη

Κάθε επιχείρηση πρέπει να κατανοήσει ότι η ασφάλιση της είναι βασική για τη λειτουργία της, και όχι να προβληματίζεται και να θεωρεί ότι η απόφαση της να ασφαλιστεί είναι πολυτέλεια ή υπερβολή.
Οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις προσφέρουν πολλά προϊόντα, που μπορούν να μπουν ακόμα και κάτω από ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο. Τα προϊόντα αυτά μπορεί να ανήκουν κυρίως στις ασφαλίσεις  Περιουσίας και Ατυχημάτων και Αστικών Επαγγελματικών Ευθυνών.
Εξειδικευμένες, ασφαλίσεις. Όπως οι ασφαλίσεις έναντι φυσικών καταστροφών, κυβερνοκινδύνων, τρομοκρατίας, πολιτικών – γεωπολιτικών κινδύνων, ανήκουν και αυτές στις δύο παραπάνω κατηγορίες ανάλογα με το  είδος της κάλυψης. Το σύνολο αυτών ασφαλίσεων ανήκει στην κατηγορία των Γενικών Ασφαλίσεων ή των Ασφαλίσεων κατά ζημιών, ενώ παρέχονται από όλες σχεδόν τις ασφαλιστικές στην Ελλάδα που ανήκουν στην κατηγορία των ασφαλίσεων κατά ζημιών ή των μεικτών.
Το ποιο ακριβώς προϊόν ασφαλιστικής κάλυψης θα επιλέξει μία επιχείρηση δεν είναι σε πρώτη φάση το ζητούμενο. Το ζητούμενο είναι η επιχείρηση να μελετήσει και να κατανοήσει σε συνεργασία με έναν εξειδικευμένο ασφαλιστικό διαμεσολαβητή, το περιβάλλον που λειτουργεί και τους κινδύνους στους οποίους είναι εκτεθειμένη.

Τι πρέπει να κάνει η επιχείρηση σε πρώτη φάση;

  • Πρέπει να επιλέξει τον ασφαλιστικό διαμεσολαβητή με τον οποίο θα συνεργαστεί, δίνοντας βάση στην κατάρτιση που έχει ώστε να είναι σε θέση να δώσει αξιόπιστες λύσεις.
  • Να κατανοήσει τις ανάγκες της ασφάλισης της, ελέγχοντας και μετρώντας τους κινδύνους που διατρέχει η επιχείρηση.
  • Βάσει των αναγκών και των κινδύνων, που διατρέχει η επιχείρηση να επιλέξει τις κατάλληλες καλύψεις και τα ασφαλιστικά προϊόντα.
  • Σημαντικό σημείο που θα πρέπει να λάβει υπ’ όψιν ο εκπρόσωπος της επιχείρησης που θα επιλέξει το ασφαλιστήριο συμβόλαιο είναι: Αν το κτίριο είναι ιδιόκτητο ή νοικιασμένο ώστε να φροντίσει να αγοράσει και καλύψεις αστικής ευθύνης.
  • Λόγω της μεταβολής του κλίματος οι καλύψεις έναντι καιρικών φαινομένων αλλά και οι καλύψεις κλοπών, cyber, κακόβουλης βλάβης, εκρήξεις, θραύσεις κρυστάλλων, φθορές είναι για μερικές επιχειρήσεις είναι απαραίτητες καθώς μπορεί να προκαλέσουν σημαντικές απώλειες.
  • Στην περίπτωση που η εταιρεία ανήκει στον κλάδο των κατασκευών ή των προμηθειών να εξασφαλίσει τις αστικές ευθύνης προϊόντων στην πιθανότητα που το προϊόν βγει ελαττωματικό ή προκαλέσει σωματικές βλάβες.
  • Σημαντικό η Επιχείρηση να έχει ασφαλίσει και τα ετήσια μεικτά έσοδα, ώστε σε περίπτωση ζημιάς να αποζημιωθεί καλύπτοντας τις υποχρεώσεις που έχει έναντι τρίτων, όπως δάνεια, ενοίκια, αμοιβές εργαζομένων, κτλ.
  • Ανάλογα με το αντικείμενο λειτουργίας να έχει ασφαλίσει η Επιχείρηση και τους εργαζόμενους για λάθη και παραλείψεις στελεχών.

Τέλος είναι βασικό η επιχείρηση να προσέξει τα ασφαλιζόμενα κεφάλαια να είναι πραγματικά ώστε να μην βρεθεί υπασφαλισμένη και να μην μπορεί να λάβει σωστή αποζημίωση.

www.bankingnews.gr

Χορηγοί

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης