Τελευταία Νέα
Speculator

Επικίνδυνη εξέλιξη - Οι ιστορίες του αέρα και η φούσκα της Δομική Κρήτης - Από τον Χούμπαυλη στον Κούτρα

Επικίνδυνη εξέλιξη - Οι ιστορίες του αέρα και η φούσκα της Δομική Κρήτης - Από τον Χούμπαυλη στον Κούτρα
Ο κ. Κούτρας έχει αποκομίσει υπεραξία 17 εκ ευρώ
Σχετικά Άρθρα
Περίεργα φαινόμενα συμβαίνουν με τη Δομική Κρήτης όπου από τη μια πλευρά υπάρχει όργιο φημολογίας περί συμφωνίας που θα αλλάξει τα δεδομένα της εταιρίας και από την άλλη οι κόρες και η σύζυγος του βασικού μετόχου προβαίνουν τις τελευταίες ημέρες σε πωλήσεις μετοχών.
Η κεφαλαιοποίηση της εταιρίας πάντως έχει φτάσει στα 72 εκ ευρώ με ένα απίστευτο ανοδικό ράλι από την στιγμή που απέκτησε ποσοστό στην εταιρία και συγκεκριμένα το 29,3% ο κ. Δημήτρης Κούτρας επί χρόνια μεγαλομέτοχος του ομίλου Άκτωρ και για ένα σύντομο διάστημα του ομίλου Ιντρακάτ.
Βέβαια, ο κ. Κούτρας μπορεί να έχει σχέδια αλλά την ίδια στιγμή φέρεται να έχει δικαστικές εμπλοκές για την υπόθεση του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών πράγμα που δεν φαίνεται να λαμβάνουν υπό όψιν όσοι κινούν τη μετοχή της Δομικής.
Και αυτοί που την κινούν έχουν δώσει τεράστιες υπεραξίες στον κ. Κούτρα ο οποίος για να αποκτήσει το 29,3% έβαλε στην εταιρία το ποσό των 4,2 εκ ευρώ το οποίο στο Χρηματιστήριο έχει σήμερα αξία 21 εκ ευρώ περίπου.
Δηλαδή ο κ. Κούτρας έχει αποκομίσει υπεραξία 17 εκ ευρώ με το ερώτημα να πλανάται πως αυτό έχει σχέση με τα μεγέθη της Δομική Κρήτης η οποία έχει παρελθόν σκαμπανεβασμάτων φούσκας στο Χρηματιστήριο. Περίοδο κατά την οποία ρόλο στην εταιρία φέρονταν να είχε ο Χρήστος Χούμπαυλης που είναι περισσότερο γνωστός για τη δραστηριότητά του στην εμπορία οπλικών συστημάτων αλλά και τη στενή του σχέση με νυν κορυφαίο οικονομικό Υπουργό/
Και μπορεί να υπάρχει προοπτική η Δομική να αναλάβει υπεργολαβίες στον ΒΟΑΚ αλλά αυτό δεν σημαίνει απολύτως τίποτα.
Τα τελευταία οικονομικά στοιχεία που έχουν ανακοινωθεί είναι αυτά του εξαμήνου του 2023. Εκεί η εταιρία είχε αύξηση στα € 8.5 εκ. έναντι € 4.5 εκ. το αντίστοιχο διάστημα του 2022, και τα μικτά κέρδη διαμορφώθηκαν σε €1,56 εκ. έναντι € 1,14 εκ. Τ καθαρά κέρδη ήταν 793 χιλιάδες ευρώ και ανάγοντάς τα σε ετήσια βάση ο πολλαπλασιαστής κερδών με βάση την τρέχουσα αποτίμηση φτάνει στον εξωπραγματικό αριθμό 50. Το ανεκτέλεστο υπόλοιπο των συμβασιοποιημένων και των έργων που η εταιρεία έχει αναδειχτεί προσωρινός μειοδότης διαμορφώνεται σε € 89 εκ..
Σε επίπεδο ισολογισμού τα Ίδια κεφάλαια της εταιρείας είναι αυξημένα σε € 11,9 εκ. έναντι € 11,1 εκ. τον 12/2022, ενώ το σύνολο του Τραπεζικού δανεισμού παρέμεινε σε χαμηλά για τον κλάδο επίπεδα των € 5,5 εκ. έναντι € 6 εκ. το 12/2022, με την αντίστοιχη σχέση Ξένα/Ίδια κεφάλαια να διαμορφώνεται σε 0,46. Όλα αυτά σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούν αποτίμηση 72 εκ ευρώ καθώς η εταιρία διαπραγματεύεται στο εξαπλάσιο των ιδίων κεφαλαίων και με χρηματιστηριακή αξία κοντά στο ανεκτέλεστο έργων που δεν ήταν και οριστικό.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης