Τελευταία Νέα
Speculator

ΝΕΧΙΑ και η ορκωτός Καψάλη παραπέμφθηκαν στο πειθαρχικό της ΕΛΤΕ αλλά τα ερωτήματα παραμένουν και με ορκωτό ΣΟΛ

ΝΕΧΙΑ και η ορκωτός Καψάλη παραπέμφθηκαν στο πειθαρχικό της ΕΛΤΕ αλλά τα ερωτήματα παραμένουν και με ορκωτό ΣΟΛ
Τα παράδοξα με τις οικονομικές καταστάσεις της Orbit Πολυμερή και ειδικά με το λογαριασμό που «φυτρώνει» στις λοιπές απαιτήσεις
Μπορεί η Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης να έλεγξε την ορκωτή ελέγκτρια της Orbit Πολυμερή για τη χρήση 2021 και μετά από τις καταγγελίες της θυγατρικής της εταιρίας IONIAN CHEMICALS η υπόθεση να έγινε εκρηκτική (διαβάστε την σχετική αποκάλυψη του ΒΝ πατώντας εδώ) αλλά φαίνεται ότι τα όσα παρατηρεί η ΕΛΤΕ μπορεί και μην προβλημάτισαν τον ορκωτό της ΣΟΛ που ανέλαβε τον έλεγχο της χρήσης 2022 της Orbit.
Παρατηρώντας τις οικονομικές καταστάσεις όπου ο ορκωτός της ΣΟΛ τα βρίσκει όλα καλώς καμωμένα.
Είναι όμως όταν εμφανίζεται υπόλοιπο προς δικαιούχους αμοιβών 4,931 εκ ευρώ από μηδέν την περυσινή χρονιά. Και τι ακριβώς σημαίνει δικαιούχοι αμοιβών που εμφανίστηκαν στην τελευταία χρήση στις λοιπές υποχρεώσεις ενώ δεν υπήρχαν πριν;
Στις οικονομικές καταστάσεις πάντως δεν υπάρχει καμία αιτιολόγηση ενώ ανατρέχοντας σε παρελθούσες χρήσεις δεν προκύπτει τέτοιος λογαριασμός.

Είναι δε ιδιαίτερα ενδιαφέρον το γεγονός ότι οι υποχρεώσεις προς προμηθευτές είναι ελαφρώς υψηλότερες από αυτές στους δικαιούχους αμοιβών.
Επίσης οι υποχρεώσεις προς προμηθευτές εμφανίζονται να έχουν μειωθεί θεαματικά στα 4,6 εκ ευρώ από 9,7 εκ ευρώ παρά την αύξηση του κύκλου εργασιών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ανάλυση των εξόδων των οικονομικών καταστάσεων 2022 δεν προκύπτει κάποιο κονδύλι που να δικαιολογεί τη εμφάνιση μιας υποχρέωσης 4,391 εκ ευρώ που δεν υπήρχε στην προηγούμενη χρήση.
Στον έλεγχο της ΕΛΤΕ μάλιστα τέθηκε θέμα ακρίβεια των απαιτήσεων από πελάτες με υπόλοιπα τα οποία δεν επιβεβαιώθηκαν.

Οι εμπορικές απαιτήσεις το 2022 εμφανίζονται μειωμένες κατά 4,3 εκ ευρώ αλλά ισόποσα αυξάνονται οι λοιπές απαιτήσεις με τον περίεργο λογαριασμό που φυτρώνει αυτόν των δικαιούχων αμοιβών.
Σημειώνεται ότι ορκωτός ελεγκτής της χρήσης 2022 είναι κ. Νικολακόπουλος Νικόλαος ο οποίος δεν κάνει καμία αναφορά στην προηγούμενη ελέγκτρια της Nexia.
Υποτίθεται δε ότι πρέπει να έχει παραλάβει το υλικό από την προηγούμενη ελέγκτρια και να έχει κάνει πλήθος διαδικασιών που δεν έκανε σύμφωνα με την ΕΛΤΕ η κα Καψάλη.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης