Τελευταία Νέα
Speculator

H Eurobank ανακοινώνει νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου εργαζομένων, τι θα προβλέπει και μια ιδιαίτερη ρήτρα

H Eurobank ανακοινώνει νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου εργαζομένων, τι θα προβλέπει και μια ιδιαίτερη ρήτρα
Δυνατότητα να εργαστούν όπου επιθυμούν θα έχουν όσοι αποχωρήσουν - Οι 4 επιλογές
Σχετικά Άρθρα
Νέο πρόγραμμα εθελουσίας ξεκινά την ερχόμενη εβδομάδα στη Eurobank με ιδιαίτερα ελκυστικούς όρους αλλά και συγκεκριμένες στοχεύσεις ώστε να υπάρξει ανανέωση προσωπικού ειδικά σε συγκεκριμένες κατηγορίες δραστηριοτήτων της Τράπεζας.
Το εντυπωσιακό είναι ότι όσοι επιλέξουν να αποχωρήσουν δεν θα δεσμεύονται να μην εργαστούν σε άλλη τράπεζα.
Το πρόγραμμα που κατά πάσα πιθανότητα θα ανακοινωθεί την ερχόμενη Δευτέρα θα προσφέρει -σύμφωνα με πληροφορίες- θα προσφέρει τέσσερις εναλλακτικές που καλύπτουν ανάγκες για ένα ευρύ φάσμα εργαζομένων και παρέχεται σε πολλές μονάδες του οργανισμού. Κάθε μονάδα θα έχει διαφορετικά κίνητρα τα οποία θα είναι ενισχυμένα σε δραστηριότητες που θα προκύψει πλεόνασμα προσωπικού με την ψηφιοποίηση των εργασιών.
Η τράπεζα μετά την ολοκλήρωση της εθελουσίας θα προβεί σε προσλήψεις προσωπικού που θα έχει νέες δεξιότητες ειδικά στον ψηφιακό τομέα.
Το πρόγραμμα που θα ανακοινωθεί αναμένεται να προσφέρει διαφορετικές επιλογές για εργαζόμενους που βρίσκονται κοντά στην συνταξιοδότηση ώστε να λάβουν πλήρη σύνταξη χωρίς ανάγκη εξαγοράς ενσήμων.
Τα προγράμματα Sabbatical που μπορεί να επιλεγούν είναι 2,5 και 7 ετών και οι μισθοί οι μισθοί που θα λαμβάνουν οι εργαζόμενοι δεν θα είναι χαμηλότεροι από την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Η συγκεκριμένη παροχή καθιστά ιδιαίτερα ελκυστικό το πρόγραμμα σε σχέση με προηγούμενα προγράμματα αλλά και προγράμματα άλλων τραπεζών όπου όσοι επιλέξουν το sabbatical λαμβάνουν ένα ποσοστό του μισθού με αποτέλεσμα να προκύπτουν ζητήματα με την προϋπηρεσία και την ασφάλιση που προσμετράται για την συνταξιοδότηση.
Πέραν αυτού τα προγράμματα που θα ανακοινωθούν, θα προβλέπουν την παροχή 4 επιπλέον μισθών για κάθε παιδί έως 22 ετών (σε προηγούμενα προγράμματα της τράπεζας δίνονταν 2 επιπλέον μισθοί), την ιατροφαρμακευτική κάλυψη της οικογένειας για πέντε έτη και θα καλύπτουν υπηρεσίες επαγγελματικής μετάβασης στην αγορά σε όσους το αιτηθούν.
Όσοι επιλέξουν να φύγουν άμεσα θα λάβουν εφάπαξ το ποσό που δικαιούνται ενώ αυτοί που θα επιλέξουν το Sabbatical (αναγκαστική άδεια) θα λάβουν στην αρχή ένα ποσοστό του εφάπαξ και το υπόλοιπο θα το λαμβάνουν υπό μορφή μισθού κάθε μήνα.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης