Τελευταία Νέα
Speculator

Αποκάλυψη: Η κόρη του εφοπλιστή, ο «επιβλέπων» γαμπρός και τα λεφτά του Ταμείου Ανάκαμψης στον Δημόκριτο

Αποκάλυψη: Η κόρη του εφοπλιστή, ο «επιβλέπων» γαμπρός και τα λεφτά του Ταμείου Ανάκαμψης στον Δημόκριτο
Όταν το ασυμβίβαστο μιας προκήρυξης πηγαίνει περίπατο για την κόρη του φίλου κορυφαίου Υπουργού
Σχετικά Άρθρα
Σε σαφή παραβίαση όρων προκήρυξης προέβη το ερευνητικό κέντρο Δημόκριτος προσλαμβάνοντας την κόρη του γνωστού εφοπλιστή και στενού φίλου κορυφαίου Υπουργού της κυβέρνησης κ. Φώτη Ντουσόπουλου με επιβλέποντα τον … σύζυγό της εμφανιζόμενο στη δημοσιότητα ως κορυφαίο επιστήμονα με μεγάλη προϋπηρεσία σε άλλο χώρο άσχετο με τις … επιστήμες.
Η πρόσληψη έγινε για συγκεκριμένο έργο στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης με το αντικείμενο του έργου να κατατάσσεται στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας και του πρακτικώς αδύνατου.
Ειδικότερα, στις 21-Δεκ-2022 το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών “Δημόκριτος” δημοσίευσε, στην πλατφόρμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ, προκήρυξη για την πλήρωση δύο (2) θέσεων εξωτερικών συνεργατών, με συμβάσεις ανάθεσης έργου, στο πλαίσιο της Πράξης με τίτλο «Μεταφραστική Έρευνα σε τεχνολογίες βιώσιμων υλικών»/ ΟΠΣ ΤΑ 5179171» (Ε-12575).

Σε αυτή την προκήρυξη, εκδήλωσε ενδιαφέρων και η Γενική Διευθύντρια της γνωστής ναυτιλιακής εταιρείας Seamar Management Α.Ε, κυρία Λυδία Ντουσοπούλου.
Στις 10-Ιαν-2023, το διοικητικό συμβούλιο του «ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» συνέστησε επιτροπή η οποία αξιολόγησε την κυρία Ντουσοπούλου και της ανέθεσε τη θέση συνεργαζόμενης ερευνήτριας με αντικείμενο:
Την μελέτη ψηφιακής πλατφόρμας για την κατασκευή ηλεκτρομηχανολογικών συσκευών με τρισδιάστατη εκτύπωση για εφαρμογές στον κλάδο της ναυτιλίας, με σύμβαση έργου ενός έτους προς €39.990.
Ο τίτλος του έργου πραγματικά εκπλήσσει και μας ήταν αδύνατο να κατανοήσουμε το αντικείμενο. Φαίνεται όμως ότι αυτό δεν συνέβη σε εμάς αλλά και σε πολύ ποιο ειδικούς μας ανέφεραν ότι είναι ανθρωπίνως και τεχνολογικά αδύνατο να υλοποιηθεί καθώς η κυρία Ντουσοπουλου καλείται να σχεδιάσει μία ψηφιακή πλατφόρμα, δηλαδή λογισμικό, το οποίο θα εκτελεί μία φυσική πράξη, η οποία είναι η εκτύπωση.
Με λίγα λόγια η κυρία Ντουσοπούλου έχει την ικανότητα να σχεδιάζει λογισμικό το οποίο θα μπορεί να βγαίνει απο την οθόνη του Η/Υ και να επεμβαίνει στο φυσικό κόσμο !!!

Αξίζει να σημειωθεί ότι η γενική διευθύντρια της Seamar A.Ε, είναι επίσης μέτοχος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας SuperLabs ΑΜΚΕ ενώ, σύμφωνα με τους όρους της προκήρυξης στην οποία ανταποκρίθηκε, καθημερινά μπορεί να παρευρίσκεται στο ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» το οποίο έχει οριστεί ως τόπος απασχόλησης για την εκπλήρωση του έργου που έχει αναλάβει και ταυτόχρονα να διοικεί τη ναυτιλιακή Seamar Management A.E και να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της στη SuperLabs ΑΜΚΕ.

Τα κρυφά ταλέντα της κυρίας Ντουσοπούλου αναγνωρίστηκαν αρκετά γρήγορα από το ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος και τον πρόεδρο του, τον κύριο Γεώργιο Νούνεση ο οποίος και την αξιολόγησε για να συνάψει σύμβαση έργου.
Για την ακρίβεια η κυρία Ντουσοπούλου σύναψε σύμβαση έργου και ξεκίνησε να πληρώνεται πριν καν το έργο για το οποίο εργάζεται ενταχθεί στη χρηματοδότηση. Πιο συγκεκριμένα η κυρία Ντουσοπούλου αξιολογήθηκε απο την επιτροπή του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος στις 10/01/2023, επισύναψε σύμβαση στις 23/01/2023, το έργο εντάχθηκε στη χρηματοδότηση του Ταμείο Ανάκαμψης στις 24/01/2023 ενώ η πρώτη καταβολή της Χρηματοδότησης έργου, ποσού 2.573.599,66 €, ήρθε στις 23/03/2023.
Το ενδιαφέρον σύζυγος της κα Ντουσοπούλου είναι ο κύριος Φίλιππος Τουρλομούσης, ο οποίος από τις 11-Νοε-2022, είναι και ο επιστημονικός υπεύθυνος του έργου στο οποίο η κυρία Ντουσοπούλου εργάζεται
Αξιοθαύμαστο επίσης είναι και το πώς η κυρία Ντουσοπούλου κατάφερε να αξιολογηθεί από την επιτροπή του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος και να συνάψει σύμβαση έργου καθώς στην από 21-Δεκ-2022 προκήρυξη, στην οποία εκδήλωσε ενδιαφέρων, αναφέρετε πως “Επί ποινή απορρίψεως της πρότασης, δεν επιτρέπεται τα μέλη της Επιτροπής Αξιολόγησης να έχουν σχέσεις συγγένειας έως γ΄ βαθμού εξ αίματος ή αγχιστείας με οποιονδήποτε υποψήφιο”.

Ίσως η επιτροπή αξιολόγησης του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος να μην γνώριζε πως η κυρία Ντουσοπούλου, 2 μόλις μήνες πριν αναλάβει θέση στο μεγάλο έργο του Ταμείου Ανάκαμψης, παντρεύτηκε με τον επιστημονικό υπευθύνου του έργου, κύριου Φίλιππο Τουρλομούση και ίσως η κυρία Ντουσοπούλου να μην παρατήρησε πως στην προκήρυξη αναφέρει «Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες με το Δρα Φίλιππο Τουρλομούση», δηλαδή με το σύζυγό της.
Ίσως ο κύριος Γεώργιος Νούνεσης, πρόεδρος του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος και μέλος της επιτροπής αξιολόγησης, να μην είχε παρευρεθεί στο γάμο της με τον κύριο Τουρλομούση στη Μητρόπολη Αθηνών στις 27-Νοε-2022 ή στη γαμήλια δεξίωση που ακολούθησε αργότερα στο Delta Restaurant του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.
Μια δεξίωση στην οποία παρευρέθηκε και κορυφαίος Υπουργός της κυβέρνησης και στενός φίλος του πατέρα της νύφης αλλά και του επικεφαλής του Δημόκριτου κυρίου Νούνεση.
Όπως και να έχει οφείλουμε να παραδεχθούμε πως η κυρία Λυδία Ντουσοπούλου είναι πολυτάλαντη και σίγουρα αξίζει να παρακολουθήσουμε το έργο της το οποίο θα πρέπει να παραδοθεί νωρίτερα από τις 22/01/2024.
Ασχέτως αν βάση της προκήρυξης είναι άκυρο.
Αλλά η ακυρότητα αποτελεί ζήτημα μιας ευνομούμενης πολιτείας η οποία στη συγκεκριμένη περίπτωση αποτελεί γράμμα κενό περιεχομένου.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης