Τελευταία Νέα
Speculator

Αποκάλυψη: Ο βιομήχανος Ακκάς (σύζυγος Βίκυς Χατζηβασιλείου, παρουσιάστριας) έχει «πακέτο» μηνυτήρια αναφορά από συγγενή του

Αποκάλυψη: Ο βιομήχανος Ακκάς (σύζυγος Βίκυς Χατζηβασιλείου, παρουσιάστριας) έχει «πακέτο» μηνυτήρια αναφορά από συγγενή του
Οι βαριές κατηγορίες και το παρελθόν της ασυνέπειας του επιχειρηματία - Η σκληρή στάση της Cepal
Μπορεί η Ελληνική Υφαντουργία εταιρία της οικογένειας Ιωάννη Ακκά ο οποίος είναι παντρεμένος με τη γνωστή παρουσιάστρια Βίκυ Χατζηβασιλείου να έχει διαγραφεί από το 2017 από το Χρηματιστήριο αλλά φαίνεται ότι οι κινήσεις που έγιναν από τους βασικούς μετόχους και συγγενικά τους πρόσωπα κατά το διάστημα που ήταν εισηγμένη εταιρία αλλά και στη συνέχεια επανέρχονται στο προσκήνιο μετά από μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε συγγενής τους.

Στη μηνυτήρια αναφορά που κατατέθηκε τον περασμένο Ιούλιο και η οποία βρίσκεται στη διάθεση του ΒΝ ο συγγενής τους τους κατηγορεί για εξαπάτηση και απόπειρα εξαπάτησης επενδυτών και εταιριών διαχείρισης απαιτήσεων (Do Value και Cepal) και για σταδιακή πώληση περιουσιακών τους στοιχείων και μεταφορά κεφαλαίων στο εξωτερικό
Μάλιστα αναφέρει ότι ενώ υπήρξε συμφωνία εξυγίανσης το 2020 με τη do Value για την εταιρία Εκκοκκιστήρια Θεσσαλίας οι μέτοχοι και τα στελέχη της εταιρίας προέβησαν εν γνώση τους σε πώληση ακινήτων που κατείχαν γνωρίζοντας ότι υπήρχε αδυναμία καταβολής της ρύθμισης.

Το ΒΝ ανέτρεξε στο ΓΕΜΗ όπου πράγματι προκύπτει συμφωνία εξυγίανσης η οποία έχει επικυρωθεί αλλά οι τελευταίες δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις είναι οι ετήσιες της 30/06.2020.

Παρά το γεγονός ότι αναφέρεται πως στις 30/09/2022 εγκρίθηκε και οι ετήσιες οικονομικές καταστάσεις της ετήσιας χρήσης που έληγε στις 30/06/2021 και αυτές της χρήσης του 2020 οι οικονομικές καταστάσεις δεν έχουν δημοσιευτεί.
Το ΓΕΜΗ προφανώς δεν έχει κάνει κανέναν απολύτως έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων που έχουν δημοσιευτεί ώστε να διαπιστωθεί αν και κατά πόσο εκπληρώνονται οι υποχρεώσεις που έχουν αναληφθεί από την συμφωνία εξυγίανσης.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι οι τράπεζες φαίνεται να έχουν λάβει γνώση των κινήσεων της οικογένειας Ιωάννη Ακκά.
Έτσι δεν φαίνεται να είναι καθόλου τυχαία η μεταβολή της στάσης της Cepal η οποία κινήθηκε επιθετικά και προχώρησε σε αλλεπάλληλους πλειστηριασμούς.
Ενδεικτικά αναφέρεται πως στις 7 Μαρτίου βγήκε στο σφυρί το βιομηχανικό συγκρότημα συνολικής επιφάνειας 23.044,74 τ.μ.των Κλωστηρίων Κιλκίς στη Ν. Σάντα, που αναπτύσσεται σε έκταση 81 στρεμμάτων και το οποίο κατακυρώθηκε με 1 ευρώ πάνω από την τιμή εκκίνησης στα 2.060.001 ευρώ.
Η πλευρά Ακκά μετά από πολύχρονες συζητήσεις με τις τράπεζες είχε καταλήξει σε μια συμφωνία εξυγίανσης, αλλά στην προκειμένη περίπτωση οι όροι δεν τηρήθηκαν όπως φαίνεται ότι υπάρχει σταθερά θέμα τήρησης των συμφωνιών με τις τράπεζες οι οποίες βρίσκονται αντιμέτωπες με όποιες κινήσεις κάνουν και με τις εγγυήσεις του ελληνικού δημοσίου που έχουν λάβει οι εταιρίες του.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης