Τελευταία Νέα
Speculator

Η εισηγμένη με τα μετρητά σε χαρτονομίσματα στο ταμείο της και τα ερωτήματα - Οι παράδοξες μεταβολές στο ταμείο της Ίλυδα

tags :
Η εισηγμένη με τα μετρητά σε χαρτονομίσματα στο ταμείο της και τα ερωτήματα - Οι παράδοξες μεταβολές στο ταμείο της Ίλυδα
H Ίλυδα σύμφωνα με τις οικονομικές της καταστάσεις στις 31/12/2022 είχε μετρητά στο ταμείο της 643 χιλιάδες ευρώ επί συνόλου διαθεσίμων 1,78 εκ ευρώ
H δημοσίευση των αποτελεσμάτων εισηγμένης Ίλυδα οδήγησε στο καταρχήν συμπέρασμα δυναμικής επιστροφής στην κερδοφορία αλλά και της ικανοποιητικής χρηματοοικονομικής διάρθρωσης.
Όμως μια προσεκτικότερη ανάγνωση των οικονομικών καταστάσεων εγείρει ερωτήματα δεδομένου ότι η εταιρία που δεν δραστηριοποιείται στην λιανική (πχ. Πολυκατάστημα) αλλά την ίδια στιγμή εμφανίζεται να έχει αναλογικά με τα μεγέθη της μεγάλο ύψος μετρητών στο ταμείο της.
Ειδικότερα η Ίλυδα σύμφωνα με τις οικονομικές της καταστάσεις στις 31/12/2022 είχε μετρητά στο ταμείο της 643 χιλιάδες ευρώ επί συνόλου διαθεσίμων 1,78 εκ ευρώ.
Δεδομένου ότι οι συναλλαγές άνω των 500 ευρώ γίνονται μέσω τραπεζικών συναλλαγών είναι απορίας άξιον πως η εταιρία βρέθηκε να έχει στα ταμεία ένα τέτοιο ποσό αλλά και πως και με ποιο τρόπο φυλάσσεται το συγκεκριμένο ποσό από την εταιρία.
Άραγε ο ορκωτός ελεγκτής έλεγξε το ταμείο της 31/12/2022;
Τον προβλημάτισε το γεγονός ότι η επιχείρηση έχει ένα τόσο μεγάλο ταμείο σε μετρητά;
Πέραν αυτού ανατρέχοντας στις οικονομικές καταστάσεις εξαμήνου 2022 μπορεί κάποιος εύκολα να διαπιστώσει ότι η εταιρία εμφάνισε ταμείο 492 χιλιάδες ευρώ και μάλιστα χωρίς να υπάρχει ανάλυση πόσο από αυτά τα χρήματα βρίσκονται σε τραπεζικές καταθέσεις και πόσα στο ταμείο σε μετρητά.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τα διαθέσιμα της εταιρίας στο δεύτερο εξάμηνο αυξήθηκαν κατά 1,3 εκ ευρώ και είναι απορίας άξιον με ποιον τρόπο βρέθηκε η εταιρία να έχει μετρητά. Τα εισέπραξε από τις πωλήσεις ή για κάποιο λόγο που δεν μπορεί να γίνει αντιληπτός έκανε ανάληψη από τις τράπεζες;
Επισημαίνεται ότι η Ίλυδα με βάση τις δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις το 2022 είχε κύκλο εργασιών 4.350 χιλ. Ευρώ, έναντι 4.415 χιλ. Ευρώ την προηγούμενη χρήση, παρουσιάζοντας μείωση κατά 1,47%.
Τα μικτά κέρδη της Εταιρείας ανήλθαν σε 2.457 χιλ. Ευρώ, έναντι 1.953 χιλ. Ευρώ την προηγούμενη χρήση, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 25,82% Τα αποτελέσματα μετά από φόρους ανήλθαν σε κέρδη ποσού 1.285 χιλ. Ευρώ έναντι κερδών ποσού 430 χιλ. Ευρώ την προηγούμενη χρήση.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης