Τελευταία Νέα
Speculator

Αποκάλυψη: Το γεύμα Τσίπρα με τον ισχυρό άνδρα της Reggeborgh, Henry Holterman, στην Κέρκυρα

Αποκάλυψη: Το γεύμα Τσίπρα με τον ισχυρό άνδρα της Reggeborgh, Henry Holterman, στην Κέρκυρα
Μια σχέση που ενισχύεται…
Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μπορεί να πέρασε τις ημέρες του Πάσχα στην Κέρκυρα και να συγκέντρωσε τα φώτα της δημοσιότητας το πέταγμα που Μπότη που έκανε από μπαλκόνι αλλά φαίνεται ότι είχε και άλλες πιο ουσιαστικές συναντήσεις.
Συγκεκριμένα συνέφαγε με τον επικεφαλής του Ολλανδικού Ομίλου κ. Henry Holtermann σε εστιατόριο συνεπικουρούμενος από στενούς φίλους που άλλωστε ήταν αυτοί που στο παρελθόν διαμεσολάβησαν να γίνει η γνωριμία και να δημιουργηθεί καλή σχέση.
Οι δύο άνδρες διατηρούν στενές σχέσεις και δεν είναι η πρώτη φορά που συντρώγουν και συναντώνται αλλά πάντοτε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, πιθανά διότι ο κ. Τσίπρας δεν επιθυμεί να τρωθεί το αριστερό του προφίλ.

Οι συναντήσεις αυτές ωστόσο έχουν ιδιαίτερη σημασία δεδομένου ότι ο κ. Holterman αποτελεί έναν μεγάλο επενδυτή δεδομένου ότι πέρα από τις γνωστές επενδύσεις σε ΕΛΛΑΚΤΩΡ και Alpha Bank μέσω της Reggeborgh έχει πραγματοποιήσει και προσωπικές επενδύσεις σε ακίνητα τόσο στην Αθήνα όσο και την Κέρκυρα.

Σε ανύποπτο χρόνο δε κατά το παρελθόν είχε αγοράσει στην Κέρκυρα το περίφημο ANTICO ROSSO, ένα υπέροχο κτίριο του 17ου αιώνα, γνωστό και ως αρχοντικό Κουρκουμέλι, το οποίο μάλιστα γειτονικό του σπιτιού του Κερκυραίου Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, με τον οποίο ο κ. Holterman επίσης έχει εξαιρετικές σχέσεις.
Όπως είναι εμφανές ο κ. Holterman διαθέτοντας άμεση επικοινωνία σε κορυφαίο επίπεδο με τα δύο μεγάλα κόμματα διασφαλίζει ότι δεν θα βρεθεί προ απροόπτων όπως συμβαίνει συχνά στην Ελλάδα όταν αλλάζουν οι κυβερνήσεις.

Βέβαια ο κ. Τσίπρας φαίνεται να έχει ωριμάσει και πολιτικά και δεν είναι ο επαναστάτης χωρίς αιτία και στόχο του 2015 και αντιλαμβάνεται ότι είναι προς το συμφέρον του το χτίσιμο σχέσεων με ισχυρούς επιχειρηματίες που επενδύουν στην Ελλάδα.
Βέβαια το ερώτημα είναι αν ο Holterman θα ψηφίσει και τι στις επόμενες δεδομένου ότι ζήτησε και έχει λάβει τα τέλη της περασμένης χρονιάς την ελληνική υπηκοότητα ως μαζί με την σύζυγο του Χεριτα Βεσελς-Χόλτερμαν και τον γιο του Τom Hedrik Holtermann την ελληνική υπηκοότητα.

Νίκος Καρούτζος
nakroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης