Τελευταία Νέα
Speculator

Αποκάλυψη: Το μέλος της ΕΣΗΕΑ Τάνια Καραγιάννη, το ΠΑΣΟΚ και ο συνδικαλισμός που την έφεραν σε ΡΑΣ και ΣΥΡΙΖΑ

Αποκάλυψη: Το μέλος της ΕΣΗΕΑ Τάνια Καραγιάννη, το ΠΑΣΟΚ και ο συνδικαλισμός που την έφεραν σε ΡΑΣ και ΣΥΡΙΖΑ
Πόσα χρόνια άραγε έχει πάει στην εργασία της η Αναπληρώτρια Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ;
Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να αναγκάστηκε να ανακαλέσει την απόσπαση της κυρίας Κωνσταντίνας-Ολυμπίας (κατά κόσμο Τάνιας) Καραγιάννη από τη Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων αλλά η πορεία του συγκεκριμένου προσώπου αποτυπώνει την παθογένεια της χώρας.
Βέβαια η κα Καραγιάννη εμφανίζεται ιδιαίτερα αγωνίστρια δηλώνοντας από τη σελίδα της στο Facebook «Προσωπικά θα συνεχίσω, απ’ όπου κι αν βρίσκομαι, να λέω μόνο και πάντα αυτό που πιστεύω» έχοντας προηγουμένως «στολίσει» την κυβέρνηση ως «εξόφθαλμα επικίνδυνους για την κοινωνία και τα παιδιά της»

Μέλος της … ΕΣΗΕΑ!!!

Η ιστορία της κυρίας Καραγιάννη ξεκινά από την εφημερίδα ΚΕΡΔΟΣ όπου ξεκίνησε την εργασιακή της πορεία ως δημοσιογράφος.
Μάλιστα έγινε και μέλος της ΕΣΗΕΑ της οποίας παραμένει μέλος ακόμα και σήμερα παρ ότι άλλαξε επάγγελμα (αυτό είναι από τα κλασσικά μυστήρια της ΕΣΗΕΑ) και έγινε δημόσιος υπάλληλος.
Είναι άγνωστο δε, αν απολαμβάνει και τα όποια «προνόμια» συνεπάγεται το μέλος της ΕΣΗΕΑ.

Στο ΠΑΣΟΚ και το δημοσιοϋπαλληλικό συνδικαλισμό

Όμως το επάγγελμα του δημοσιογράφου αποδείχτηκε κουραστικό και επίπονο για την κυρία Τάνια Καραγγιάνη και έχοντας τον τρόπο της όντας στέλεχος τότε του ΠΑΣΟΚ διορίστηκε υπάλληλος του ΙΚΑ και νυν ΕΦΚΑ και μάλιστα το 2005 επί κυβέρνησης Καραμανλή. Βέβαια και στο ΙΚΑ θα πρέπει να δίνει καθημερινά παρουσία και να κάνεις έστω και λίγο στοιχειώδες έργο. Να δείχνεις τέλος πάντων ότι κάνεις σε μια περίοδο βέβαια που το ΙΚΑ ήταν ο παράδεισος του δημοσίου υπάλληλου.
Φαίνεται όμως ότι πάντα υπάρχει τρόπος να μην πηγαίνεις καθόλου για δουλειά και να πληρώνεσαι με τα λεφτά των Ελλήνων του δημοσίου.

Η κυρία Τάνια Καραγιάννη ασχολήθηκε με τον συνδικαλισμό και μάλιστα τότε που το ΠΑΣΟΚ έκανε πάρτι στις συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Ανελίχθη ταχέως συνδικαλιστικά και έφτασε το 2009 να εκλεγεί στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, ως εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και Οργανωτική Γραμματέας πράγμα που σου εξασφαλίζει ότι δεν χρειάζεται να πηγαίνεις για δουλειά αφού εκπροσωπείς τα … συμφέροντα των συναδέλφων σου που … βρίσκονται σε προτεραιότητα.
Από το 2013 έως το 2019 συμμετείχε όπως η ίδια αναφέρει στο βιογραφικό της συμμετείχε στο Διοικητικό Συμβούλιο του Διοικητικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Δ.Ε.Ε.) γεγονός που πάλι σου εξασφαλίζει ασυλία από την εργασία ως σωματείο.

Το σάλτο από το τραίνο της Αλλαγής στο ΣΥΡΙΖΑ και τη ΡΑΣ

Δεν είναι σαφές πως βρέθηκε από το ΠΑΣΟΚ στο ΣΥΡΙΖΑ αλλά προφανώς πήδηξε από το τραίνο της Αλλαγής όπως αρκετοί άλλοι που πήγαν στο ΣΥΡΙΖΑ όπως για παράδειγμα ο Χρήστος Σπίρτζης που επί χρόνια εκλεγόταν Πρόεδρος του ΤΕΕ με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ.
Επίσης δεν είναι σαφές πως βρέθηκε από τον ΕΦΚΑ στη ΡΑΣ (αναζητήσαμε επισταμένως στοιχεία στη διαύγεια αλλά ουδέν ανευρέθη) αλλά μπορεί κάποιος να βρει μια άλλη ιδιότητά της αυτή του μέλους της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Χαλανδρίου ως εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη Μένω Στο Χαλάνδρι η οποία εξέλεξε δύο συμβούλους και συνέπραξε με την πλειοψηφούσα παράταξη του νυν Δημάρχου.
Σημειώνεται ότι με βάση τη νομοθεσία οι Δημοτικοί Σύμβουλοι οι οποίοι είναι υπάλληλοι του δημόσιου ή του ιδιωτικού τομέα έχουν δικαίωμα να απουσιάσουν από την εργασία τους την ημέρα της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου ή των Επιτροπών του Δήμου στις οποίες είναι μέλη, εφόσον διεξάγονται σε εργάσιμες ώρες και ημέρες.

Υπό αυτές τις συνθήκες είναι άγνωστο πόσες φορές η κυρία Καραγιάννη απασχολήθηκε στη ΡΑΣ από την ημέρα του διορισμού της αλλά πάντως εμφανιζόταν ως Προϊσταμένη της Μονάδας Οικονομικών & Διοικητικών Υπηρεσιών και ελάμβανε και υπερωρίες.

Οι υπερωρίες συνεχίστηκαν να πληρώνονται από τη ΡΑΣ (υπάρχουν σχετικές αποφάσεις στη Διαύγεια έως και τον Αύγουστο του 2021
Η απόφαση για την τοποθέτησή της στη θέση της Προϊσταμένης ελήφθη τον Ιανουάριο του 2019.
Λίγους μήνες μετά κατήλθε υποψήφια με το ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιουλίου του 2019 στο Βόρειο Τομέα της Αθήνας. Στα τέλη του 2020 αποσπάστηκε στο ΣΥΡΙΖΑ όπου ανέλαβε πρόσφατα αναπληρώτρια εκπρόσωπος τύπου.

Ειδική και στους εκπαιδευτές μηχανοδηγών

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κα Καραγιάννη προφανώς ως έχουσα ειδίκευση ορίστηκε το Μάιο του 2018 μέλος της τριμελούς επιτροπής που θα εξέταζε και θα πιστοποιούσε την εκπαιδευτική επάρκεια εκπαιδευτών μηχανοδηγών!!! Η Επιτροπή είχε ως αντικείμενο
α) Να ελέγξουν και να αποφανθούν για την πληρότητα και συμβατότητα της αίτησης και των δικαιολογητικών που υπέβαλαν οι υποψήφιοι
β) Να ελέγξουν και να επαληθεύσουν, βάσει των συνημμένων δικαιολογητικών, τα δηλωθέντα στην αίτηση του υποψηφίου και
γ) να συντάξουν σχετική εισήγηση προς την Ολομέλεια της ΡΑΣ για περαιτέρω επεξεργασία και απόφαση ή μη πιστοποίησης εκπαιδευτικής επάρκειας εκπαιδευτών μηχανοδηγών.!!!

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης