Τελευταία Νέα
Speculator

Τι είδε ο Λιβανέζος και πληρώνει 1 εκατ. ευρώ για να αγοράσει χρηματιστηριακή; - Οι καθυστερήσεις και ο έλεγχος προέλευσης κεφαλαίων

Τι είδε ο Λιβανέζος και πληρώνει 1 εκατ. ευρώ για να αγοράσει χρηματιστηριακή; - Οι καθυστερήσεις και ο έλεγχος προέλευσης κεφαλαίων
Η υπό εξαγορά Χρηματιστηριακή εταιρία είχε το 2021 τζίρο της τάξεως των 1,2 εκ ευρώ με πτώση σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά της τάξεως του 30%
Σχετικά Άρθρα

Μπορεί οι ελληνικές χρηματιστηριακές εταιρίες να μην διανύουν σε σημαντικό βαθμό την καλύτερη περίοδό τους και κάποιες να έχουν βάλει πωλητήρια αλλά φαίνεται ότι κάποιες βρίσκουν αγοραστές.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι μικρομεσαία χρηματιστηριακή εταιρία η οποία διευθύνεται από ιδιαίτερα γνωστό λόγω και της συνδικαλιστικής του δράσης χρηματιστή τελεί υπό πώληση καθώς οι ιδιοκτήτες της έχουν βρει αγοραστή.
Όμως η συναλλαγή δεν έχει προχωρήσει καθώς ο ενδιαφερόμενος αγοραστής είναι Λιβανέζος και οι αρμόδιες εποπτικές αρχές ελέγχουν επί μακρόν την προέλευση των κεφαλαίων καθώς το τίμημα δεν είναι ευκαταφρόνητο καθώς ανέρχεται σε περίπου 1 εκ ευρώ.
Προς το παρόν δεν έχει δοθεί άδεια για την πραγματοποίηση της συναλλαγής.
Η υπό εξαγορά Χρηματιστηριακή εταιρία είχε το 2021 τζίρο της τάξεως των 1,2 εκ ευρώ με πτώση σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά της τάξεως του 30% και ζημίες της τάξεως των 500 χιλιάδων ευρώ ενώ η καθαρή της θέση διαμορφώθηκε στις 31/12/2021 στα 1,3 εκ ευρώ περίπου.
Η ΑΧΕ έχει υψηλό τραπεζικό δανεισμό της τάξεως των 2,5 εκ ευρώ αλλά και σημαντική ακίνητη περιουσία γεγονός που δεν αποκλείει το ερώτημα το Λιβανέζικο ενδιαφέρον να αφορά και στην αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης