Τελευταία Νέα
Speculator

Η AVIS στο Ταμείο Ανάκαμψης - Τα οφέλη στην Τουρκία ή ακόμα και στα κατεχόμενα στην Κύπρο από τα 400 εκατ επένδυσης;

Η AVIS στο Ταμείο Ανάκαμψης - Τα οφέλη στην Τουρκία ή ακόμα και στα κατεχόμενα στην Κύπρο από τα 400 εκατ επένδυσης;
Η απάντηση δεν μπορεί να είναι γνωστή στην περίπτωση της AVIS η οποία έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης
Σχετικά Άρθρα

Μπορεί τα χρήματα του ταμείου ανάκαμψης να καταλήξουν στην Τουρκία;

Η απάντηση δεν μπορεί να είναι γνωστή στην περίπτωση της AVIS η οποία έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης για το ποσό (συνολικά μέσω δύο προγραμμάτων) των 400 εκ ευρώ για προμήθεια νέου στόλου εκ των οποίων η ίδια συμμετοχή θα είναι 20% ή 80 εκ ευρώ
Μέτοχος της AVIS (OLYMPIC Εμπορικές και Τουριστικές Επιχειρήσεις ) είναι OTOKOC HOLLAND BV η οποία κατά δήλωσή της ελέγχεται από την OTOKOC AUTOMOTIV AS σε ποσοστό 60% και κατά 40% από την AVIS Europe Holdings Limited.

H OTOKOC Automotive ανήκει στον τουρκικό όμιλο KOC και αποτελεί τη δτραστηριότητα του ομίλου στον κλάδο των αυτοκινήτων από την εμπορία έως τις ενοικιάσεις έχοντας και τη δραστηριότητα της AVIS στην Τουρκία.
Συγκεκριμένα στην ενοικίαση αυτοκινήτου, λειτουργεί με τις επωνυμίες Avis, Avis Filo, Budget και Zipcar.

Η Otokoç Otomotiv όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της παρέχει υπηρεσίες σε σχεδόν 400 σημεία σε 9 χώρες, συμπεριλαμβανομένων της Τουρκίας, της Ελλάδας, του Αζερμπαϊτζάν, της Ουγγαρίας, της Γεωργίας, του Καζακστάν, της Ουκρανίας, της Βόρειας Κύπρου (έτσι αναφέρει τα κατεχόμενα) και του Βόρειου Ιράκ.
Ουσιαστικά δηλαδή έχουμε μέσω του Ταμείου να ενισχύεται η επένδυση στην Ελλάδα ενός Τούρκου επενδυτή και μάλιστα με δανειακά κεφάλαια από ελληνικές τράπεζες.

Αυτό μπορεί να είναι και θετικό αν φυσικά εξασφαλιστεί ότι οι επενδύσεις πραγματικά θα αποφέρουν οφέλη στην Ελλάδα τα οποία θα είναι περισσότερα από όσα θα προκύψουν για την Τουρκία δεδομένου ότι για παράδειγμα θα μπορούσαν να αγοραστούν αυτοκίνητα που παράγονται στην Τουρκία και από εταιρίες που μπορεί να είναι επενδυτής ο όμιλος KOC.
Δηλαδή να έχουμε το φαινόμενο Γιάννης να κερνά και Γιάννης να πίνει και ο μεγάλος κερδισμένος του Ταμείου Ανάκαμψης δια της τεθλασμένης να είναι η Τουρκία.
Πέραν αυτού ένα ερώτημα είναι πως θα ελεγχθεί αν τα αυτοκίνητα που θα αγοραστούν θα μείνουν στην Ελλάδα ή αν θα βρεθούν στα κατεχόμενα στην Κύπρο ή και σε άλλες χώρες που δραστηριοποιείται η OTOKOC.
Αλήθεια είναι δυνατόν αυτό να ελεγχθεί;

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης