Τελευταία Νέα
Speculator

Ο Οργανισμός του Υπουργείου Ανάπτυξης, οι τοποθετήσεις στελεχών και ο ΓΓ που προΐσταται της … συντρόφου της ζωής του

Ο Οργανισμός του Υπουργείου Ανάπτυξης, οι τοποθετήσεις στελεχών και ο ΓΓ που προΐσταται της … συντρόφου της ζωής του
Πολλά νέα πρόσωπα εμφανίζονται στην νέα σύνθεση της ιεραρχικής πυραμίδας κάποια από τα οποία υπηρετούν και υπηρετούσαν σε σχετικά γραφεία γενικών γραμματέων και πολιτικών Προϊσταμένων
Σχετικά Άρθρα

Όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενο δημοσιέυμα μας την 4η Φεβρουαρίου 2022 εκδόθηκε ο καινούριος Οργανισμός του Υπουργείου Ανάπτυξης (ΠΔ 5/2022) αυτός ο οποίος «μαζεύτηκε» το Σαββατοκύριακο της 5ης και 6ης Φεβρουαρίου για να δοθεί μπόλικος χρόνος (1 μήνας) - έως την 4η Μαρτίου 2022 - στην πολιτική ηγεσία και στην αρμόδια Υπηρεσιακή Γραμματέα να προβεί στις απαραίτητες τοποθετήσεις και κρίσεις των Γενικών Διευθυντών, Διευθυντών και Προϊσταμένων Τμημάτων.
Από τις τοποθετήσεις που πραγματοποιήθηκαν αλιεύουμε πολλά μαργαριτάρια τα οποία αξίζουν προσοχής.
Οι επανατοποθετήσεις των Γενικών Διευθυντών πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευη 04-03-2022 στις 19:35 το βράδυ, ενώ οι τοποθετήσεις των Διευθυντών πραγματοποιήθηκαν στις 20:30 και τέλος τοποθετήθηκαν οι Προϊστάμενοι Τμημάτων στις 21:00 της ίδιας ημέρας (στοιχεία από ΔΙΑΥΓΕΙΑ).
Ωστόσο μάταια περιμέναμε τις τοποθετήσεις των υπαλλήλων οι οποίες πραγματοποιήθηκαν πλέον την Τρίτη 08-03-2022 απογευματινές ώρες πάλι. Από ότι φάνηκε ένας μήνας δεν ήταν αρκετός για να πραγματοποιηθούν οι σχετικές τοποθετήσεις γιατί χρειάστηκαν ακόμη 4 ημέρες για να ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία.
Πολλά νέα πρόσωπα εμφανίζονται στην νέα σύνθεση της ιεραρχικής πυραμίδας κάποια από τα οποία υπηρετούν και υπηρετούσαν σε σχετικά γραφεία γενικών γραμματέων και πολιτικών Προϊσταμένων. Δεν γνωρίζουμε αν είθισται να επιλέγονται πρόσωπα τα οποία υπηρετούν στα γραφεία αυτά, αλλά ωστόσο είναι ηθικό (και τίμιο) να καταλαμβάνουν θέσεις τα παραπάνω πρόσωπα τα οποία μέχρι πρότινος υπηρετούσαν τους πολιτικούς Προϊσταμένους τους; Εμείς δεν εξετάζουμε αν είχαν τα κατάλληλα προσόντα αλλά δεν θα έπρεπε να υπάρχει ένα σχετικό ασυμβίβαστο στα πρόσωπα αυτά; Διαφορετικά ο κίνδυνος σύμπλεξης πολιτική εξουσίας και διοίκησης είναι υψηλός. Επίσης φαίνεται από τις νέες τοποθετήσεις ότι ένας αριθμός παλαιότερων Προϊσταμένων «έχει κοπεί» και γενικά υπάρχει μεγάλη αναστάτωση και αναβρασμός στο Υπουργείο Ανάπτυξης με τις νέες επιλογές.
Επίσης θέτουμε στους αναγνώστες μας και ένα κουίζ: Ποιος η ποια γενικός/ή γραμματέας του Υπουργείου Ανάπτυξης - μετά τις παραπάνω τοποθετήσεις - είναι και Προϊστάμενος του «έτερον ήμισυ» και μάλιστα τον/την συντροφεύει και χωροταξικά καθώς βρίσκεται σχεδόν δίπλα του; Επαναλαμβάνουμε ότι εμείς δεν εξετάζουμε τα κριτήρια επιλεξιμότητας των Προϊσταμένων αλλά θα πρέπει να τοποθετηθείς τον «σύντροφο» της ζωής σου σε νευραλγική θέση του Υπουργείου είναι δηλαδή ηθικό (και τίμιο);

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης