Τελευταία Νέα
Speculator

Συστηματική κατάχρηση εξουσίας από ΕΦΚΑ - ΚΕΑΟ στερεί ακόμα και συντάξεις με παράνομες χρεώσεις

Συστηματική κατάχρηση εξουσίας από ΕΦΚΑ - ΚΕΑΟ στερεί ακόμα και συντάξεις με παράνομες χρεώσεις
Απειλή για την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς
Σχετικά Άρθρα

Τα όρια της κατάχρησης εξουσίας έχουν υπερβεί ο ΕΦΚΑ και το ΚΕΑΟ ταλαιπωρώντας πολίτες αλλά και δημιουργώντας σοβαρότατα προβλήματα στη λειτουργία επιχειρήσεων.
Η αυθαιρεσία των οργάνων του ασφαλιστικού φορέα φαίνεται ότι ξεπερνά κάθε προηγούμενο χωρίς να συγκινείται ο αρμόδιος Υπουργός Εργασίας κ. Χατζηδάκης, ο οποίος μέχρι σήμερα περιορίζεται σε δημόσιες διαπιστώσεις και καταγγελίες ως αν ήταν ο ίδιος θιγόμενος και όχι ο αρμόδιος πολιτικός προϊστάμενος του ΕΦΚΑ.
Οι καταγγελίες που δέχεται το bankingnews λαμβάνουν πλέον διαστάσεις και δείχνουν ότι η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου.
Χαρακτηριστικά είναι τρία παραδείγματα.
Πολίτης που ήταν ασφαλισμένος στον κλάδο μη μισθωτών και κατέθεσε αίτηση για συνταξιοδότηση το 2018 διαπιστώνει ότι συνεχίζονται να του γίνονται χρεώσεις και το 2019 και το 2020 και το 2021.
Ο πολίτης προσέφυγε στις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ ζητώντας αναλυτικό λογαριασμό αλλά δεν υπάρχει καμία ανταπόκριση και τον στέλνει η μια υπηρεσία στην άλλη.
Ωστόσο λόγω της χρέωσης εισφορών ο πολίτης εμφανίζεται να χρωστά και δεν μπορεί να λάβει τη σύνταξη επί τέσσερα χρόνια και συνεχίζεται η ατελείωτη ταλαιπωρία του.
Σε άλλη περίπτωση πολίτης έλαβε ειδοποίηση για οφειλή η οποία δεν υπάρχει και σύμφωνα με τα αποδεικτικά στοιχεία που προσκόμισε στον ΕΦΚΑ δεν οφείλει τίποτα.
Ωστόσο παρά το γεγονός ότι ο ΕΦΚΑ παραδέχεται ότι δεν υπάρχουν στην πραγματικότητα οφειλές και αυτές που εμφανίζονται είναι οφειλές από τις αναστολές εργασίας λόγω covid τις οποίες καταβάλει το δημόσιο δεν διαγράφει την οφειλή!!!
Άλλος πολίτης έλαβε από το ΚΕΑΟ ειδοποίηση οφειλής η οποία επίσης δεν υπάρχει. Συγκεκριμένα το ΚΕΑΟ βεβαίωσε οφειλές με εργόσημα 900 € για το έτος 2021 και 850 € για το 2020 και καταλόγισε και τόκους.
Οι οφειλές αυτές όμως ήδη έχουν καταβληθεί.
Ο πολίτης λόγω των οφειλών δεν έχει ασφαλιστική ικανότητα (δηλαδή εμφανίζεται ανασφάλιστος) ενώ όταν απευθύνθηκε στο ΚΕΑΟ και έλαβε την απίστευτη απάντηση ότι θα πρέπει να ρυθμιστούν οι οφειλές (σ.σ. οι ανύπαρκτες!!!) και όταν γίνει εκκαθάριση θα αφαιρεθούν αυτά που ήδη έχουν πληρωθεί αλλά φαίνεται ότι δεν έχουν πληρωθεί.
Η κατάσταση όπως μπορεί να γίνει αντιληπτό έχει ξεπεράσει κάθε όριο και ο ΕΦΚΑ αποτελεί μια βραδυφλεγή βόμβα που απειλεί την εύρυθμη λειτουργία της οικονομίας και καταδυναστεύει τους πολίτες και τις επιχειρήσεις λειτουργώντας εντελώς αυθαίρετα.
Και είναι απορίας άξιον πως στο Μέγαρο Μαξίμου δεν έχουν αντιληφθεί ότι η κατάσταση είναι πλήρως ανεξέλεγκτη.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης