Τελευταία Νέα
Speculator

Σφαγή κορυφής στη ΓΣΕΕ για τα εκατομμύρια του Ινστιτούτου - Οι βαριές καταγγελίες εκατέρωθεν αναδεικνύουν σήψη

Σφαγή κορυφής στη ΓΣΕΕ για τα εκατομμύρια του Ινστιτούτου - Οι βαριές καταγγελίες εκατέρωθεν αναδεικνύουν σήψη
Τα 50 εκατ. ευρώ των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων, το 1 εκατ. ευρώ σε fund αγνώστου προελεύσεως, τα ρουσφέτια και οι αργομισθίες
Σχετικά Άρθρα
Σε κρίση οδηγείται η ΓΣΕΕ καθώς οι δύο μέχρι πρότινος βασικοί εταίροι ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ έβγαλαν τα μεγάλα μαχαίρια και μαζί τα άπλυτά τους στη φόρα.
Οι εκατέρωθεν ανακοινώσεις των τελευταίων ημερών καταδεικνύουν τη σήψη η οποία έχει προχωρήσει στο κορυφαίο συνδικαλιστικό όργανο στον ιδιωτικό τομέα.
Μια σήψη που σχετίζεται με τη διαχείριση εκατομμυρίων ευρώ κάθε έτος και εν προκειμένω στη διαχείριση 50 εκ ευρώ από την υλοποίηση συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων τα επόμενα χρόνια.
Ο πόλεμος φαίνεται να έχει ως αφετηρία την εξασφάλιση της καρέκλας του ΙΝΕ ΓΣΕΕ με τη ΔΑΚΕ να κατηγορεί τον εβδομηντάχρονο πρόεδρο της ΓΣΕΕ κ Γιάννη Παναγόπουλο ότι με μεθοδεύεις εξασφάλισε την παραμονή του για τα επόμενα 4 χρόνια στον Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ ενώ ταυτόχρονα απέκλεισε τις υπόλοιπες παρατάξεις.
Και φαίνεται ότι πέρα από τη διαχείριση κονδυλίων υπάρχουν και άλλα ζητήματα όπως οι αιχμές της ΔΑΚΕ ότι χειραγωγήθηκε «επένδυση» 1 εκ ευρώ σε fund αγνώστου προέλευσης.
Τι σημαίνει άραγε fund άγνωστης προέλευσης;
Δηλαδή η ΓΣΕΕ επενδύει σε funds;

Η παρέα συνταξιούχων

Όμως η ανακοίνωση της ΔΑΚΕ αποκαλύπτει και κάτι άλλο για το οποίο υπήρξαν πολλές καταγγελίες στο πρόσφατο παρελθόν από άλλες παρατάξεις ότι υπάρχει μια παρέα συμφερόντων οι οποίοι είναι συνταξιούχοι (η ΓΣΕΕ υποτίθεται ότι εκπροσωπεί τους εργαζόμενους) και χωρίς καμία διαδικασία διορίζονται να εκπροσωπούν τους εργαζόμενους σε κορυφαίους θεσμούς όπως ο ΟΑΕΔ, ο ΟΜΕΔ και η ΟΚΕ.
Από την άλλη πλευρά η ΠΑΣΚΕ μιλά για βόλεμα ημετέρων και συγγενών κοινώς ρουσφέτια ή ακόμα και αργομισθίες αλλά έχοντας τη διοίκηση μαζί με την ΠΑΣΚΕ είναι προφανές ότι συνηγόρησε σε αυτά και τα θυμήθηκε κατόπιν εορτής.
Όπως θυμήθηκε ότι ο Οικονομικός Γραμματέας του ΙΝΕ ΓΣΕΕ είναι επί 10 χρόνια ο κ. Κιουτσούκης ο οποίος είναι προφανές ότι κι αυτός με τη σειρά του ανακάλυψε όταν αποπέμπεται ότι υπάρχουν ζητήματα οικονομικής διαχείρισης.

Παρεμβάσεις της δικαιοσύνης

Όμως η πλευρά ΠΑΣΚΕ ρίχνει και μια άλλη βόμβα ότι ο εκπρόσωπος της ΓΣΕΕ στο Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας ψήφισε υπέρ της ΜΗ επέκτασης της Συλλογικής Σύμβασης σε αίτημα που υπεβλήθη από μέλος της ΓΣΕΕ.
Μόνο που κι αυτό θυμήθηκε η ΠΑΣΚΕ με μεγάλη χρονική καθυστέρηση και αφού οι δύο επί χρόνια εταίροι στη ΓΣΕΕ τα έσπασαν για το ποιος θα κάνει κουμάντο στη διαχείριση των πολλών εκατομμυρίων ευρώ που ρέουν στον Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ.
Η κατάσταση που διαμορφώνεται δείχνει ότι πλέον είναι θέμα χρόνου να έχουμε και παρεμβάσεις της δικαιοσύνης αφού το Υπουργείο Εργασίας κάνει ότι δεν βλέπει τίποτα ενώ γίνονται σοβαρές καταγγελίες τα τελευταία τουλάχιστον δύο χρόνια και ειδικά στην περίοδο που διεξήχθη το τελευταίο συνέδριο της ΓΣΣΕ.
Και το Υπουργείο Εργασίας δεν μπορεί να ασχολείται με τους καβγάδες στη ΓΣΕΕ είναι όμως υπόλογο γιατί στη ΓΣΕΕ και το ΙΝΕ ΓΣΕΕ ρέει κρατικό χρήμα του οποίου η διαχείριση πρέπει να είναι κρυστάλλινη και, εξ όσων καταγγέλλονται, υπάρχουν ενδείξεις ότι το αντίθετο συμβαίνει.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης