Τελευταία Νέα
Speculator

Μυστικό δείπνο Λαζαρίδη, με Χατζηνικολάου, Λαζαράκου, Κονταρούδη και πέντε χρηματιστές

Μυστικό δείπνο Λαζαρίδη, με Χατζηνικολάου, Λαζαράκου, Κονταρούδη και πέντε χρηματιστές

Η πρόκληση για τα «νέα προϊόντα» και οι δημόσιες σχέσεις

Σχετικά Άρθρα
«Μυστικό δείπνο» με επίσημο θέμα τα «νέα προϊόντα» που θα λανσάρει το Χρηματιστήριο και ενώ φουντώνουν οι πληροφορίες περί αντικατάστασής του διοργάνωσε χθες 28/9 ο επικεφαλής της ΕΧΑΕ Σωκράτης Λαζαρίδης.

Το δείπνο παρατέθηκε στο κτίριο της ΕΧΑΕ και η πρόσκληση φαίνεται ότι αφορούσε ολίγους και εκλεκτούς αφού στο γεύμα παρακάθησαν, ο Πρόεδρος της ΕΧΑΕ και Πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς κ. Γιώργος Χατζηνικολάου, η Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κα Βασιλική Λαζαράκου και εις εκ των Αντιπροέδρων ο κ. Νικόλαος Κονταρούδης καθώς και οι εκπρόσωποι των πέντε μεγάλων Χρηματιστηριακών εταιριών αυτών της Εθνικής, Alpha Finance, Πειραιώς, Εθνική και Euroxx.
Οι υπόλοιπες μικρότερες χρηματιστηριακές φαίνεται ότι δεν χωρούσαν.
Πέραν των προσκεκλημένων παρακάθησε σύσσωμο το στελεχιακό δυναμικό του Χρηματιστηρίου και στενοί συνεργάτες του κ. Λαζαρίδη τα ονόματα των οποίων διέλαθαν της προσοχής των παρακαθήμενων.

Η « ισχυρή ομάδα» και η σύσφιξη σχέσεων

Προφανώς η παρουσία των στελεχών του Χρηματιστηρίου είχε ως στόχο να εμφανιστεί σύσσωμη η «ισχυρή ομάδα» και να εξηγήσει το πως και το γιατί των νέων προϊόντων που προωθούνται.
Μεταξύ τύρου και αχλαδιού είναι προφανές ότι στη χαλαρή ατμόσφαιρα που ακολούθησε το γεύμα και την οινοποσία συσφίχθηκαν και οι σχέσεις της διοίκησης του Χρηματιστηρίου με τα στελέχη της αγοράς αλλά και την ηγεσία της Εποπτικής Αρχής.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά τη συνάντηση θα ακολουθήσουν και οι ανακοινώσεις για τα νέα προϊόντα τα οποία είναι προφανές ότι η αγορά αναμένει εναγωνίως για να διαπιστώσει αν τα «νέα προϊόντα» είναι σαν τα προηγούμενα νέα προϊόντα που έχουν παρουσιαστεί την τελευταία δεκαετία αλλά δεν ικανοποίησαν και το Χρηματιστήριο οδηγήθηκε σε συρρίκνωση χάνοντας κομμάτι και των παραδοσιακών προϊόντων δηλαδή καλές εισηγμένες εταιρίες.
Οι παριστάμενοι πάντως μάλλον δεν έφυγαν (τουλάχιστον αυτοί που δεν ήξεραν τον πραγματικό σκοπό της εκδήλωσης) ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με το πακέτο που τους παρουσιάστηκε.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης