Τελευταία Νέα
Speculator

Δύο πολυσυζητημένα trades του πρόσφατου παρελθόντος και πως κινούνται οι μετοχές στο ταμπλό

Δύο πολυσυζητημένα trades του πρόσφατου παρελθόντος και πως κινούνται οι μετοχές στο ταμπλό
Οι κινήσεις του Δημήτρη Κούτρα σε Ελλάκτωρ και Ιντρακάτ και της Μαριάννας Λάτση σε Lamda και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Αίσθηση είχαν προκαλέσει στην αγορά δύο κινήσεις μεγάλων επενδυτών κατά το πρόσφατο παρελθόν. 
Με το πέρασμα του χρόνου φαίνεται πως η μία έχει μεγάλες υπεραξίες και η εισηγμένη μεγαλώνει και σε μέγεθος και σε αποτίμηση, ενώ η δεύτερη κίνηση φαίνεται πως γράφει μεγάλες υποαξίες.
Ο λόγος για τις κινήσεις του Δημήτρη Κούτρα και της Μαριάννας Λάτση. 
Ο Δημήτρης Κούτρας αποχώρησε από την Ελλάκτωρ, πουλώντας τις τελευταίες του μετοχές στα 1,25 ευρώ, αφού χάθηκε η μάχη της διεκδίκησης και τότε κέρδισαν οι αδελφοί Καλλιτσάντση. 
Ο Λεωνίδας Μπόμπολας δεν προχώρησε σε αγορές μετοχών, ώστε να κρατήσει τη διοίκηση της Ελλάκτωρ με αποτέλεσμα ο Δημήτρης Κούτρας να αποχωρήσει από την εταιρεία. 
Στη συνέχεια και συγκεκριμένα τον Ιανουάριο του 2019 αγόρασε το 20% της Ιντρακόμ Κατασκευές. 
Κατέβαλε 8 εκατ. ευρώ για να αγοράσει 6,095 εκατ. μετοχές, ουσιαστικά δηλαδή πλήρωσε 1,31 ευρώ την κάθε μετοχή. 
Σήμερα η μετοχή βρίσκεται στα 2,27 ευρώ έχοντας καταγράψει ένα μεγάλο ράλι και έχοντας βελτιώσει τις προοπτικές της. 
Μάλιστα η διοίκηση θέλει να μεγαλώσει την εταιρεία με επενδύσεις έως 1 δισ. ευρώ στα επόμενα χρόνια. 
Ο κ.Κούτρας βλέπει υπεραξία περί τα 6 εκατ. ευρώ σε διάστημα 2 ετών. 
Ωστόσο, να σημειωθεί πως το ποσοστό του έχει υποστεί dilution, λόγω των μετοχών που δόθηκαν στο πλαίσιο του stock option, αλλά και της πρόσφατης απορρόφησης της ΓΑΙΑ Άνεμος. 
Σήμερα κατέχει περίπου το 12,7%. 
Από την άλλη ενώ πούλησε στα 1,25 ευρώ τις μετοχές της Ελλάκτωρ, σήμερα η μετοχή είναι στα 1,51 ευρώ, έχοντας καταγράψει μικρότερη άνοδο έναντι της Ιντρακάτ, ενώ έχει πραγματοποιηθεί και αύξηση κεφαλαίου. 
Το δεύτερο trade έχει να κάνει με την απόφαση πέρυσι της Μαριάννας Λάτση να αποχωρήσει από τη Lamda και να πουλήσει σχεδόν 15 εκατ. μετοχές στα 5,6 ευρώ, δηλαδή κάτω από την αύξηση κεφαλαίου που είχε γίνει στα 6,7 ευρώ. 
Σήμερα η μετοχή της Lamda είναι πάνω από τα 8,10 ευρώ που σημαίνει πως η κα Λάτση έχει υποαξία περί τα 2,5 ευρώ ανά μετοχή. 
Σημειώνεται πως η συναλλαγή είχε γίνει τον Ιούλιο του 2020, όταν άρχισε να φαίνεται ότι το project του Ελληνικού ήταν περισσότερο από ποτέ, πιο κοντά στο να προχωρήσει. 
Μάλιστα η Μαριάννα Λάτση είχε προχωρήσει στην αγορά του 7,6% της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ καταβάλλοντας 88 εκατ. ευρώ για να αγοράσει 7,858 εκατ. μετοχές. 
Πλήρωσε 11,20 ευρώ την κάθε μετοχή και σήμερα ο τίτλος είναι στα 9,40 ευρώ και δεν έπιασε ποτέ την τιμή αγοράς της κας Λάτση. 
Δηλαδή η Μαριάννα Λάτση από τις κινήσεις χάνει περί τα 1,80 ευρώ από την κάθε μετοχή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και περίπου 2,5 ευρώ από την άνοδο της Lamda την οποία έχασε, αφού πούλησε τις μετοχές.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης