Τελευταία Νέα
Speculator

Θα εξετάσει κεφαλαιακή ενίσχυση η Alpha - Έως τέλη Ιανουαρίου κλείνει τυπικά το deal με Davidson Kempner

Θα εξετάσει κεφαλαιακή ενίσχυση η Alpha - Έως τέλη Ιανουαρίου κλείνει τυπικά το deal με Davidson Kempner
Η Alpha bank θα εξετάσει σχέδια κεφαλαιακής ενίσχυσης, που μπορεί να περιλαμβάνουν όλα τα σενάρια....
Σχετικά Άρθρα

H Alpha bank μπορεί να είναι η πιο ισχυρή κεφαλαιακά τράπεζα στην Ελλάδα με 7,8 δισεκ. ευρώ και 3,4 δισεκ. κεφαλαιακό μαξιλάρι… αλλά λόγω της τιτλοποίησης Galaxy θα χάσει περίπου 2 δισεκ.
Ενισχύθηκε από το swap με την Εθνική τράπεζα και το ελληνικό δημόσιο στα ομόλογα αλλά θα ακολουθήσει και ο Ηρακλής 2… με νέα τιτλοποίηση 7-8 δισεκ. ευρώ.
Στο πλαίσιο αυτό η Alpha bank θα εξετάσει σχέδια κεφαλαιακής ενίσχυσης, που μπορεί να περιλαμβάνουν όλα τα σενάρια όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά ορισμένες πηγές.
Από αύξηση κεφαλαίου 1 δισεκ. ευρώ έως και έκδοση ομολόγου tier 2 ή άλλες ενέργειες.
Μπορεί η Alpha bank να σηκώσει κεφάλαια μέσω αύξησης κεφαλαίου;
Η απάντηση είναι ότι είναι μια από τις ελάχιστες τράπεζες που έχουν καλό επιχειρηματικό πλάνο να παρουσιάσουν στους επενδυτές.
Πρέπει να καταστεί αντιληπτό πάντως από όλους ότι όλες οι τράπεζες εξετάζουν σχέδια κεφαλαιακής ενίσχυσης.
Θα πρέπει να σαφή τρόπο να επισημανθεί ότι κάθε διοίκηση που βλλεπει το μέλλον και σχεδιάζει την επόμενη ημέρα έχει συμπεριλάβει και σχέδια κεφαλαιακής ενίσχυσης.
Η Alpha bank θα μπορούσε να αντλήσει 1 δισεκ. ευρώ μετά βεβαιότητας λαμβάνοντας ψήφο εμπιστοσύνης από τις αγορές.
Να επισημανθεί ότι η χρηματιστηριακή αξία της Alpha bank βρίσκεται στα 0,88 ευρώ και η συνολική χρηματιστηριακή αξία στα 1,36 δισ ευρώ

Σε χρόνο ρεκόρ κλείνει το Galaxy

Η Alpha bank πρέπει να πάρει τα εύσημα ταχύτερης τράπεζας που υλοποίησε απόσχιση δραστηριοτήτων και πώληση τιτλοποίησης NPEs.
Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι έως τις 30 Ιανουαρίου 2021 κλείνει και τυπικά το θέμα του Galaxy στην Alpha bank, οπότε ουσιαστικά ολοκληρώνεται μια ταχύτατη διαδικασία που οδηγεί στην Davidson Kempner την Cepal και την τιτλοποίηση των 10,8 δισεκ. ευρώ.
Ακολούθως η Alpha bank θα έχει απομείνει με ένα χαρτοφυλάκιο NPEs ύψους 8 – 9 δισεκ. το οποίο πιθανότατα θα εντάξει στον Ηρακλή 2 που προετοιμάζει ο υφυπουργός οικονομικών Γιώργος Ζαββός.
Η Alpha bank υποστηρίζει ότι όποια διαθέσιμη λύση υπάρχει θα την εξετάσει.
Ωστόσο ο Ηρακλής 2 είναι η πιο σύντομη διαδρομή σε σχέση με την bad bank που πέραν του γεγονός ότι δεν είναι σαφές εάν υλοποιηθεί θα απαιτήσει κεφάλαια και χρόνο.
Να σημειωθεί ότι η δεύτερη τιτλοποίηση του 2021 έχει δύο πλεονεκτήματα
1)Δεν χρειάζεται να υπάρξει νέος μετασχηματισμός, αυτός υλοποιήθηκε
2)Άπαξ και η Davidson Kempner είναι ο βασικός συνεργάτης της Alpha bank εύλογα εξάγεται το συμπέρασμα ότι θα είναι ο δυνητικός αγοραστής και της επόμενης τιτλοποίησης.

Επιταχύνεται η διαδικασία εξυγίανσης στην Κύπρο

Εν τω μεταξύ επιταχύνεται η διαδικασία εξυγίανσης στην Κύπρο, ακολουθώντας παραπλήσια διαδικασία με την Ελλάδα, ώστε η θυγατρική να εξυγιανθεί ουσιαστικά.

Η Davidson Kempner θα διεκδικήσει και το Frontier της Εθνικής

Η Davidson Kempner θα διεκδικήσει και την τιτλοποίηση Frontier της Εθνικής τράπεζας ύψους 6,2 δισεκ ευρώ NPEs και με αυτό τον τρόπο φαίνεται ότι το αμερικανικό fund θέλει να δημιουργήσει χαρτοφυλάκιο και θα είναι το αντίπαλο δέος της dovalue.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης