Πρόσωπα

Λοΐζος Λοΐζου: Ο «μικρός» μάγος της Κύπρου που δεν σταματάει να ανεβάζει τον πήχη

Λοΐζος Λοΐζου: Ο «μικρός» μάγος της Κύπρου που δεν σταματάει να ανεβάζει τον πήχη

Τσαμπουκάς, «καλό» θράσος και ένα ταλέντο που θα ζήλευαν μεγάλοι ποδοσφαιριστές. Ο Λοΐζος Λοΐζου οδηγεί την Ομόνοια στους ομίλους του Europa League και το «BN Sports» συστήνει το μεγάλο αστέρι της Κύπρου.

Σχετικά Άρθρα

«Έχει τσαμπουκά που είναι πολύ καλό. Έχει πάρα πολλά θετικά στοιχεία ο μικρός. Πιστεύω θα εξελιχθεί σε έναν εκπληκτικό ποδοσφαιριστή», είχε αναφέρει ο παλαίμαχος άσος της Ομόνοιας για το νέο αστέρι της Κύπρου. Μία πρόβλεψη που παιχνίδι με το παιχνίδι, γίνεται πραγματικότητα και με το παραπάνω.

Ο Λοΐζος Λοΐζου απέδειξε για ακόμη μία φορά πως έχει όλο το μέλλον μπροστά του να γίνει ένας από τους κορυφαίους. Ο 18χρονος εξτρέμ σκόραρε δύο φορές στην μάχη της Ομόνοιας με την Άντβερπ, στη νίκη με 4-2 και της χαρίζει απλόχερα την πρόκριση στους ομίλους του Europa League. Το κυπριακό ποδόσφαιρο τρίβει τα χέρια του για το μεγάλο αστέρι του.

Γεννημένος ποδοσφαιριστής και… οπαδός της Ομόνοιας!

Ο Λοΐζος Λοΐζου ήρθε στην ζωή στις 18 Ιούλιου του 2003, στην Λευκωσία της Κύπρου. Οι γονείς του είχαν επαφή με τον αθλητισμό, με αποτέλεσμα και ο ίδιος να μπει στον κόσμο του ποδοσφαίρου. Ήταν μόλις πέντε ετών, όταν οι δικοί του πήραν την απόφαση να τον γράψουν στις ακαδημίες της Ομόνοιας. Ήδη από πιο πριν, ήταν μία μπάλα στα πόδια μέσα στο σπίτι ή στις αλάνες.

Από την αρχή, όλα έδειχναν πως αυτό το παιδί θα ακολουθήσει τον δρόμο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Ραγδαία εξέλιξη σε όλα τα επίπεδα και ένα μοναδικό θράσος με την μπάλα στα πόδια. Μπορεί να μην ήταν αρκετά ψηλός αλλά είχε τρομερή ταχύτητα, με αποτέλεσμα να τοποθετηθεί στην θέση του εξτρέμ. Ταυτόχρονα, δημιουργήθηκε μία ιδιαίτερη σχέση με τον σύλλογο, καθώς δέθηκε αρκετά με τους ανθρώπους της.

maxresdefault_10.jpg

Η απίστευτη άνοδος και το ντεμπούτο ως… έφηβος!

Όσα έδειχνε πάνω στον αγωνιστικό χώρο, δεν άφησαν περιθώρια στους προπονητές της ομάδας. Το μόνο που έκανε ο Κύπριος εξτρέμ ήταν να ανεβαίνει ασταμάτητα τα ηλικιακά κλιμάκια, δίχως το ταλέντο του να φθείρεται πουθενά. Αντίστοιχα, ο ίδιος, έπαιρνε αυτοπεποίθηση από όλο αυτό και η πρώτη ομάδα ερχόταν όλο και πιο κοντά. Γέμιζε με γκολ τα αντίπαλα δίχτυα στην Κ21 τη σεζόν 2018/19 και ο Γιάννης Αναστασίου πείστηκε για το ταλέντο του.

Ο άλλοτε προπονητής του Παναθηναϊκού και Ατρόμητου αλλά και νυν του Παναιτωλικού, αποφάσισε σε ηλικία 15 ετών, να του προσφέρει το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα. Ήταν σε ντέρμπι κόντρα στον ΑΠΟΕΛ στις τελευταίες αγωνιστικές της σεζόν, με τον νεαρό άσο να παίζει για λίγα δευτερόλεπτα, βάζοντας τις βάσεις για την επαγγελματική του καριέρα.

218224962_211184190790568_5179907943746648367_n-1.webp

Η «πόρτα» στον Ολυμπιακό, η καθήλωση της Ευρώπης και η… Μπριζ!

Φυσικά, το ταλέντο του δεν έμεινε γνωστό μόνο εντός συνόρων αλλά και στην χώρα μας. Συγκεκριμένα, ο Αριέλ Ιμπαγάσα εντόπισε τον 16χρονο, τότε, Λοΐζου και τον πρότεινε με τις καλύτερες κριτικές στον Ολυμπιακό. Όπως ήταν φυσικό, οι «ερυθρόλευκοι» κινήθηκαν αμέσως για την απόκτησή του, όμως η Ομόνοια και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής έβαλαν «φρένο» σε αυτό.

Συγκεκριμένα, ο ελληνικός σύλλογος ήθελε να πληρώσει μόνο τα τροφεία για να τον κάνει δικό του, όμως οι Κύπριοι αρνήθηκαν αυτό το ενδεχόμενο, βλέποντας την εξέλιξη του νεαρού άσου. Την περσινή σεζόν, δικαιώθηκαν και με το παραπάνω. Ένας 17χρονος εξτρέμ έκανε όλη την Ευρώπη να μιλάει για εκείνον, στην πρώτη του γεμάτη χρονιά.

Πήρε φανέλα βασικού από τον Χένινγκ Μπεργκ και τον καθιέρωσε στο δεξί άκρο της επίθεσης. Το αποτέλεσμα ήταν να ματώσει δύο φορές τα αντίπαλα δίχτυα και να μοιράσει πέντε ασίστ σε 36 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις. Επιδόσεις που δεν περνούν απαρατήρητες, ειδικά όταν μιλάμε για έναν… ανήλικο ποδοσφαιριστή. Εκεί εμφανίστηκε η Κλαμπ Μπριζ.

Στην αρχή της τωρινής μεταγραφικής περιόδου, η Κλαμπ Μπριζ είχε στο στόχαστρό της δύο wonderkid. Τον Χρήστο Τζόλη του ΠΑΟΚ και τον Λοΐζου της Ομόνοιας. Αμφότεροι είναι από τα κορυφαία ταλέντα της Ευρώπης και τα τοπ της χώρας του. Βέβαια, η τιμή τους έχει μεγάλες διαφορές. Κάτι που φάνηκε από το γεγονός πως ο Έλληνας άσος πουλήθηκε με 13 εκατ. ευρώ στην Νόριτς. Αντίθετα, ο διεθνής Κύπριος θα μπορούσε να παραχωρηθεί και με τρία ή τέσσερα εκατ. ευρώ.

Ο «δάσκαλος» Φώτης Παπουλής που τον καθοδηγεί…

Το καλοκαίρι του 2020, ο Φώτης Παπουλής έπαιρνε ελεύθερη μεταγραφή από τον Απόλλωνα Λεμεσού στην Ομόνοια, παρότι είχε πατήσει τα 35 του χρόνια. Εκεί, συνάντησε και τον Λοΐζο Λοΐζου. Ένα πραγματικό «χάσμα γενεών» μεταξύ των δύο ανδρών, με αποκορύφωμα, το γεγονός πως ο Ελληνοκύπριος πήρε την πρώτη μεταγραφή (Από Κ20 του Παναθηναϊκού στον Ολυμπιακό Λιοσίων) όταν ο ταλαντούχος εξτρέμ… γεννήθηκε (!).

Ωστόσο, οι δύο τους ανέπτυξαν μία σχέση «πατέρα με γιου» ή αλλιώς, δασκάλου με μαθητή. Ο Παπουλής πήρε από το χεράκι τον διεθνή άσο και τον δίδαξε όλα τα μυστικά του εξτρέμ. Όλες οι εμπειρίες του, απορροφήθηκαν σαν «σφουγγάρι» από τον νεαρό ποδοσφαιριστή, με τους δύο τους να μοιράζονται ακόμα τον αγωνιστικό χώρο.

IMG_8635-thumbnail_preview.jpg

Το φετινό καλοκαίρι μοιάζει αρκετά «καυτό» για τον ίδιο. Ήδη έχουν «σκάσει» οι πρώτες προτάσεις από μεγάλους συλλόγους της Ευρώπης. Στα μάτια αλλά και στην ποιότητά του Λοΐζου Λοΐζου, όλα δείχνουν πως θα δούμε έναν μεγάλο ποδοσφαιριστή στο μέλλον. Δεν τυχαίο άλλωστε που είναι στους 10 καλύτερους στον κόσμο ποδοσφαιριστές που έχουν γεννηθεί το 2003.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης