Πρόσωπα

Τόμας Μίλερ: Ο κορυφαίος σκόρερ στην Ευρώπη απέναντι στην Μπαρτσελόνα, που δεν χάνει σχεδόν… ποτέ! (video)

Τόμας Μίλερ: Ο κορυφαίος σκόρερ στην Ευρώπη απέναντι στην Μπαρτσελόνα, που δεν χάνει σχεδόν… ποτέ! (video)

Οι συναντήσεις πλέον της Μπαρτσελόνα με την Μπάγερν Μονάχου στην Ευρώπη δεν προξενούν ιδιαίτερη εντύπωση. Η κληρωτίδα αρέσκεται να βγάζει αυτό το ζευγάρι, και ο Τόμας Μίλερ δεν παρουσιάζεται ποτέ δυσαρεστημένος στο άκουσμα των Καταλανών. Το πρόσφατο παρελθόν του άλλωστε το αποδεικνύει και οι αριθμοί του αποτελούν το χαρακτηριστικότερο τεκμήριο.

Επρόκειτο για ένα από τα σπουδαιότερα παιχνίδια στην πρώτη αγωνιστική του Champions League. Η Μπάγερν Μονάχου ταξίδευε στην Βαρκελώνη για να συναντήσει την Μπαρτσελόνα που δεν θα είχε στην διάθεσή της για πρώτη φορά μετά από 16 χρόνια σε αγώνα κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης τον Λιονέλ Μέσι.

Η παράδοση αναδείκνυε την υπεροχή του συνόλου του Γιούλιαν Νάγκελσμαν, και ο Τόμας Μίλερ επέλεξε να θέσει από νωρίς τις βάσεις για την τρίτη συνεχόμενη επικράτηση των Γερμανών επί της ομάδας του Ρόναλντ Κούμαν.

Ο έμπειρος επιθετικός άνοιξε το σκορ στο 36’, η Μπάγερν ήταν καλύτερη, και τα δύο γκολ του Λεβαντόφσκι σε διάστημα μισής ώρας, ήρθαν απλά να επιβεβαιώσουν την ανωτερότητα της ομάδας του, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου σε ένα «κλασσικό», ευρωπαϊκό ντέρμπι (0-3).
maxresdefault_3_1.jpg

Παρά ταύτα, ακόμη και αν ο Πολωνός σκόραρε δις, ο Τόμας Μίλερ και η «σχέση στοργής» που τον χαρακτηρίζει με την Μπαρτσελόνα, δεν δύναται να μην μπουν στην συζήτηση.

Έκτο ματς απέναντί της, έβδομο γκολ που πετυχαίνει σε οκτώ χρόνια. Κανένας ποδοσφαιριστής δεν της έχει βάλει περισσότερα στα ευρωπαϊκά ματς που την έχει συναντήσει.

Και σε όλα αυτά, μόλις μία ήττα. Στο ματς που αγωνίστηκε λιγότερο από τα υπόλοιπα (79 λεπτά). Στο παιχνίδι που ο Μίλερ θα ήθελε να ξεχάσει, αλλά ο Μπόατενγκ δεν δύναται να λησμονήσει, μιας και η ντρίμπλα που υπέστη από τον Λιονέλ Μέσι για το 3-0 των γηπεδούχων στο Καμπ Νόου, εντυπωσίασε τον ποδοσφαιρικό πλανήτη.

Έκτοτε, ο Μίλερ ανέλαβε δράση. Την αντιμετώπισε σε τρία ματς, σκόραρε σε όλα, μοίρασε μία ασίστ, και αθροιστικά είχε συμμετοχή στα πέντε από τα 14 γκολ που σημείωσε η Μπάγερν, με το 8-2 στο Ντα Λουζ βεβαίως να κλέβει την παράσταση.

Αναμφίβολα είναι εντυπωσιακό. Ο Μίλερ έχει βρει τον τρόπο να «πληγώνει» την Μπαρτσελόνα, και κανένας εκ των Τίτο Βιλανόβα, Κίκε Σετιέν, Λουίς Ενρίκε και Ρόναλντ Κούμαν δεν μπόρεσε να τον σταματήσει.

Επτά γκολ λοιπόν σε έξι παιχνίδια, απέναντι σε τέσσερις διαφορετικούς προπονητές που είχαν την ατυχία να «πέσουν» πάνω του. Απολογισμός στα ματς που βρήκε δίχτυα; Πέντε στα πέντε.

Μετρά άλλωστε μόλις μία ήττα στα 25 πιο πρόσφατα ματς που έχει αναδειχθεί σκόρερ. Δεν θα μπορούσε αυτή η παράδοση να μην συνεχιστεί και απέναντι στην Μπαρτσελόνα

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης