Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τριλογία Τσίπρα πριν τη ΔΕΘ - Πολιτικό ντοκιμαντέρ τριών επεισοδία αντί καμπάνιας απ/ο την Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη

Τριλογία Τσίπρα πριν τη ΔΕΘ - Πολιτικό ντοκιμαντέρ τριών επεισοδία αντί καμπάνιας απ/ο την Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη
Αποτελείται από τα επεισόδια «Το πρόσημο της πολιτικής», «Η ελπίδα της ανατροπής» και «Η ώρα της ευθύνης»
Σχετικά Άρθρα
Δυναμική εμφάνιση με το βλέμμα στη ΔΕΘ και στις εκλογές, μέσα από ένα πολιτικό ντοκιμαντέρ τριών επεισοδίων κάνει ο Πρόεδρος της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης (ΕΛΑΣ) και πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μετά την ολιγοήμερη επίσκεψή του στη Νάξο.
Η τριλογία που αποτελείται από τα επεισόδια «Το πρόσημο της πολιτικής», «Η ελπίδα της ανατροπής» και «Η ώρα της ευθύνης», με το πρώτο να αναμένεται σήμερα, εγκαινιάζει μία μορφή κινηματογραφικής πολιτικής αφήγησης και αποτελεί μια νέα πρόταση πολιτικής επικοινωνίας αντί για μια συμβατική καμπάνια.
Στόχος της ομάδας εθελοντών με τη συμμετοχή νέων καλλιτεχνών, σκηνοθετών, κινηματογραφιστών και σπουδαστών, οι οποίοι σύμφωνα με το κόμμα «ανέλαβαν να δομήσουν, να καταγράψουν με την ξεχωριστή ματιά τους και να μας μεταφέρουν προβληματισμούς και αδιέξοδα, μεκαθαρότητα, αμεσότητα, χωρίς κλισέ», είναι να απαντήσουν στα ερωτήματα: «τι σημαίνει πολιτική σήμερα;» και «πώς μπορεί να ξανασυνδεθεί με τις πραγματικές εμπειρίες και τις προσδοκίες των ανθρώπων;».
Τα τρία επεισόδια περιλαμβάνουν μια ενιαία αφήγησης που ξεκινά από πρόεδρο της ΕΛΑΣ, Αλέξη Τσίπρα, περνά στις αγωνίες της νέας γενιάς και καταλήγει στη συλλογική στιγμή της δημιουργίας του νέου πολιτικού φορέα, σύμφωνα με τους εμπνευστές της.
Σε κάθε περίπτωση, ο Αλέξης Τσίπρας πριν την παρουσίαση στις 2 Σεπτεμβρίου του προγράμματός του για μια άλλη κυβερνητική πολιτική από αυτή της κυβέρνησης Μητσοτάκης, αλλά και της επίσκεψής του στη ΔΕΘ στις 9/9, βλέποντας ότι στις δημοσκοπήσεις ότι το κόμμα του είναι στη δεύτερη θέση, επιχειρεί να ...ανοίξει βήμα ταχύ για να ανεβάσει τα ποσοστά του και τα ανεβάσει το πολιτικό θερμόμετρο προεκλογικά.

Τα 3 επεισόδια

Αναλυτικά, τα τρία επεισόδια έχουν ως εξής:

«Το πρόσημο της πολιτικής»


Σε αυτό το πρώτο επεισόδιο, ο Α. Τσίπρας βρίσκεται στο επίκεντρο ενός διαφορετικού πολιτικού πορτρέτου. Η αφήγηση μέσα από προσωπικές σκέψεις, μνήμες και έναν εσωτερικό μονόλογο, δεν αποτελεί συμβατική βιογραφική αναδρομή ούτε απολογισμό της πολιτικής του πορείας, αλλά αναζητά ποιο είναι σήμερα το πρόσημο της πολιτικής και τι σημαίνει δημόσια ευθύνη.

«Η ελπίδα της ανατροπής»

Με το δεύτερο επεισόδιο εστιάζει στη νέα γενιά. Μιλούν νέοι άνθρωποι για την εργασία, τη στέγη, την αβεβαιότητα, τις προσδοκίες και τα σχέδια ζωής που συχνά αναβάλλονται. Μέσα από τις δικές τους φωνές, η ελπίδα αποκτά συγκεκριμένο κοινωνικό περιεχόμενο: «συνδέεται με τη δυνατότητα να σχεδιάζει κανείς το μέλλον του, να δημιουργεί και να αισθάνεται ότι μπορεί να συμμετέχει στη διαμόρφωση της κοινωνίας στην οποία ζει».

«Η ώρα της ευθύνης»

Στο τρίτο και τελευταίο επεισόδιο, η ατομική και κοινωνική διαδρομή συναντά τη συλλογική πολιτική πράξη. Η αφήγηση κορυφώνεται στη δημιουργία της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης (ΕΛΑΣ). Μιλούν άνθρωποι διαφορετικών ηλικιών και διαδρομών για το στοίχημα της συμμετοχής στα κοινά, για την ευθύνη και για την ανάγκη μιας νέας πολιτικής και κοινωνικής αρχής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης