Τελευταία Νέα
Πολιτική

Έτοιμος για τρίτη θητεία ο Μητσοτάκης - Υπέρ της μονοκομματικής κυβέρνησης, επιχείρηση αφανισμού Τσίπρα, αντιπολίτευσης

Έτοιμος για τρίτη θητεία ο Μητσοτάκης - Υπέρ της μονοκομματικής κυβέρνησης, επιχείρηση αφανισμού Τσίπρα, αντιπολίτευσης
Δεν παρέλειψε να ..κοντύνει τη δυναμική του Αλέξη Τσίπρα, εν μέσω σεναρίων για την επιστροφή του στην κεντρική πολιτική σκηνή, αλλά και να κατευνάσει εσωκομματικά τα πνεύματα με φόντο τα περί νέου κόμματος του Α. Σαμαρά
Εκλογές θα γίνουν το 2027 επανέλαβε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη σημερινή του συνέντευξη στη ΔΕΘ, φροντίζοντας να ...κοντύνει του αντιπάλους του, αλλά και να δηλώσει έτοιμος να διεκδικήσει τρίτη θητεία επειδή, όπως είπε, θα είναι μια καλή κυβέρνηση.
Ερωτηθείς σχετικά, αφού ξεκαθάρισε εκ νέου ότι δεν είναι στις προθέσεις του να αλλάξει τον εκλογικό νόμο, έσπευσε να επαναλάβει την προσήλωσή του στην ανάγκη διατήρησης της πολιτικής σταθερότητας μέσω ισχυρών μονοκομματικών κυβερνήσεων.
«Πιστεύω στις μονοκομματικές κυβερνήσεις. Δεν το έχω κρύψει», δήλωσε χαρακτηριστικά, υπενθυμίζοντας ότι ήδη δύο φορές η Νέα Δημοκρατία έχει λάβει την εντολή διακυβέρνησης με κοινοβουλευτική πλειοψηφία, εστιάζοντας δε, στις... κακές γλώσσες που θεωρούσαν δύσκολη την επίτευξη της αυτοδυναμίας το 2023, αλλά όμως επετεύχθη.
Απέφυγε μάλιστα τις κακοτοπίες, αφού σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν κατάρρευση των ποσοστών της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης έσπευσε να πει πως «προφανώς μια κυβέρνηση στον 7ο χρόνο της θητείας της θα υποστεί κάποια φθορά, αλλά είμαστε κυρίαρχη δύναμη με διαφορά άνω των 10 μονάδων από το δεύτερο κόμμα», αφανίζοντας έτσι τους αντιπάλους του.

Ευφάνταστα τα σενάρια περί αλλαγής ηγεσίας στη ΝΔ

Παράλληλα, χρησιμοποιώντας το προβάδισμα των 10 μονάδων της ΝΔ στις δημοσκοπήσεις, έβαλε τέλος στα σενάρια περί αποχώρησής από την ηγεσία του κόμματος.
Έκανε  λόγο  για ευφάνταστα σενάρια που δεν έχουν καμία απολύτως επαφή με την πραγματικότητα,αποδίδοντας τα σε συγκεκριμένα συμφέροντα και κύκλους που,επιθυμούν να καλλιεργήσουν εντυπώσεις εσωτερικής αναταραχής.
«Πιστεύετε πραγματικά ότι ένας εκλεγμένος Πρωθυπουργός με ισχυρή λαϊκή νομιμοποίηση, του οποίου το κόμμα εξακολουθεί να προηγείται με πάνω από 10 μονάδες, θα άνοιγε μια τέτοια συζήτηση; Ας είμαστε λίγο σοβαροί και ας εστιάσουμε στα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας, αφήνοντας αυτούς που διακινούν αυτά τα σενάρια στη δικιά τους μοναξιά και στη θλίψη που δυστυχώς, θα προκαλέσει η μη επιβεβαίωσή τους», δήλωσε χαρακτηριστικά βάζοντας έτσι οριστικό τέλος.
Επιπλέον, έδωσε φασή απάντηση πως δεν τίθεται ζήτημα επιστροφής του Γρηγόρη Δημητριάδη.

Αφανισμός... αντιπάλων

Δεν παρέλειψε να ..κοντύνει τη δυναμική του Αλέξη Τσίπρα, εν μέσω σεναρίων για την επιστροφή του στην κεντρική πολιτική σκηνή, αλλά και να κατευνάσει τα εσωκομματικά πνεύματα με φόντο τα περί νέου κόμματος του Α. Σαμαρά.
Για τον μεν εσωκομματικό του αντίπαλο, απέφυγε να απαντήσει πολιτικά και εκτίμησε πως θα επικρατήσει η...λογική.
Ειδικότερα, ερωτηθείς για τον Αντώνη Σαμαρά, απάντησε πως «δεν μπορώ να απαντήσω πολιτικά, είναι νωπή η τραγωδία για την οικογένειά του.Σήμερα βλέπω έναν πατέρα που έχασε το παιδί του. Και αυτό για μένα τα σκεπάζει όλα και δεν θέλω να πω τίποτα παραπάνω, γιατί είναι πολύ νωπό, η τραγωδία είναι πολύ νωπή για τον ίδιο και την οικογένειά του». Αφού σημείωσε ότι υπήρξαν διαφωνίες και απαντήσεις δόθηκαν εκατέρωθεν, τόνισε πως η ΝΔ είναι ενωμένη,  είναι η μόνη παράταξη που μπορεί να εξασφαλίσει την ευημερία των Ελλήνων και να κρατήσει το εθνικό σκάφος ασφαλές σε πολύ δύσκολους καιρούς,  ο μόνος παράγοντας πολιτικής σταθερότητας. Πιστεύω η λογική αυτή θα επικρατήσει».
Αντιθέτως, για τον Αλέξη Τσίπρα εκτόξευσε βολές και μάλιστα, δήλωσε ότι «το ζήτημα της όποιας πιθανής επανάκαμψης του κ. Τσίπρα αφορά την Κεντροαριστερά. Αντί να κάνει αυτοκριτική, ζητά από τους πολίτες να την κάνουν».
«Απέτυχε ως πρωθυπουργός και ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Δεν πιστεύω ότι κέρδισα τον κ. Τσίπρα στις εκλογές, αλλά την εμπιστοσύνη των πολιτών. Ναι, υπάρχουν μέσα ενημέρωσης και επιχειρηματικά συμφέροντα που λειτουργούν ως χρυσοί χορηγοί του κ. Τσίπρα», δήλωσε.
Πάντως, αν και προηγουμένως ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές θα γίνουν σε δύο χρόνια, η φράση του ότι  «το πολιτικό τοπίο του 2027 θυμίζει περισσότερο τοπίο στην ομίχλη» , έδειξε ότι βρίσκεται ότι κάθεται σε...αναμμένα κάρβουνα, παρά τις διαβεβαιώσεις για το αντίθετο και πως μέλημά του είναι η υλοποίηση του κυβερνητικού προγράμματος.
«Δεν με πήραν τα χρόνια και ότι θα ήθελα να διεκδικήσω τρίτη 4ετία δεν σημαίνει ότι σκέφτομαι μόνο πώς θα κερδίσω τις εκλογές του 2027. Αν έχουμε κάνει όσα είπαμε, θα εχουμε καλές ελπίδες να κερδίσουμε εκλογές. Δεν εχω ψύχωση να κερδίσω τρίτη 4ετία», σημείωσε.
Σε κάθε περίπτωση, «ο λαός είναι ο μόνος αρμόδιος να αποφασίσει εάν θα ανανεώσει την εμπιστοσύνη του σε μία αυτοδύναμη κυβέρνηση ή αν θα δώσει εντολή για κυβερνήσεις συνεργασίας.«Αυτός θα υποδείξει την επόμενη κυβέρνηση», όπως τόνισε και ο πρωθυπουργός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης