Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης: Εκλογές στο τέλος της τετραετίας - Δίνετε πολλή σημασία στον Τσίπρα...

Μητσοτάκης: Εκλογές στο τέλος της τετραετίας - Δίνετε πολλή σημασία στον Τσίπρα...
«Μας έβγαλαν την ψυχή, αλλά κέρδισαν», σχολίασε για την Εθνική μπάσκετ ο πρωθυπουργός
Σχετικά Άρθρα
Με δημοσιογράφους, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, συνομίλησε το απόγευμα της Παρασκευής (5/9) ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγες ώρες πριν την ομιλία του στη ΔΕΘ.
Απαντώντας σε ερωτήσεις για τα μέτρα που θα ανακοινώσει από το βήμα της 89ης ΔΕΘ, ο κ. Μητσοτάκης διαβεβαίωσε ότι όλα έχουν ήδη γραφτεί και ότι τα επόμενα βήματα είναι καθορισμένα, χωρίς να ανησυχεί για τη φετινή ΔΕΘ.

Για τον Αλέξη Τσίπρα που μίλησε νωρίτερα στο συνέδριο του Economist, ο πρωθυπουργός επέμεινε ότι η ΔΕΘ δεν είναι το κατάλληλο βήμα για να αναλωθούν σε προσωπικές αντιπαραθέσεις. «Δεν είναι αυτό το αντικείμενο της ΔΕΘ» δήλωσε χαρακτηριστικά και συνέχισε, λέγοντας με νόημα: «Εγώ ήμουν σε μια εκδήλωση για την Tεχνητή Nοημοσύνη, οπότε μπορείτε να βγάλετε το συμπέρασμα ποιος είναι με το παρελθόν και ποιος είναι με το μέλλον».
«Το 2019 και το 2023 δεν είχα ασχοληθεί ιδιαίτερα με τον Τσίπρα, μήπως του δίνετε πολλή σημασία;» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Επιπλέον, ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι το κεντρώο κοινό δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τον κ. Τσίπρα, προσθέτοντας ότι το αυριανό βήμα είναι μόνο ένα από τα πολλά που θα απαιτηθούν για την υλοποίηση της πολιτικής της κυβέρνησης.

Ξεκαθάρισε, επίσης: «Εκλογές έχω πει στο τέλος της τετραετίας. Δεν είναι σκοπός να πάρουμε μία ή δύο μονάδες την επόμενη εβδομάδα, δεν με απασχολεί αυτό, το βραχυπρόθεσμο δεν έχει την ίδια επίδραση στο τέλος της τετραετίας. Θα κριθούμε από το αν κάναμε όσα είπαμε το 2023».

Για τον Πάνο Καμμένο, ο πρωθυπουργός περιορίστηκε να πει: «Κάτι άκουσα…», χωρίς να επεκταθεί σε περαιτέρω σχόλια.

Ερωτηθείς για τα περί 13ου μισθού, ο πρωθυπουργός απάντησε με αινιγματική διάθεση: «Συ είπας…», προσθέτοντας ότι το ζήτημα αυτό δεν είναι στην παρούσα φάση προτεραιότητα της κυβέρνησης.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην Εθνική μπάσκετ. «Μας έβγαλαν την ψυχή, αλλά κέρδισαν» είπε, αναφερόμενος στη χθεσινή αναμέτρηση με την Ισπανία. «Έχουμε καλή ομάδα» προσέθεσε, αλλά απέφυγε να προβλέψει αν οι παίκτες του Βασίλη Σπανούλη θα φτάσουν έως την κατάκτηση ενός μεταλλίου.

Μνημόνιο συνεργασίας με την OpenAI

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Κυβέρνησης, της OpenAI και του Ιδρύματος Ωνάση για την υλοποίηση πιλοτικού προγράμματος εισαγωγής εργαλείων Τεχνητής Νοημοσύνης στην εκπαιδευτική διαδικασία υπογράφηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη, στην εκδήλωση «AI in Schools: Η Τεχνητή Νοημοσύνη στην Εκπαίδευση» που διοργάνωσε το υπουργείο Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και στην οποία ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συνομίλησε με τον CEO της OpenAI, Sam Altman, σε διαδικτυακή σύνδεση με την αίθουσα της εκδήλωσης.
Πρόκειται για μια πιλοτική πρωτοβουλία, προκειμένου να διερευνηθεί και στη συνέχεια υλοποιηθεί η αξιόπιστη, υπεύθυνη και ηθική εισαγωγή της Τεχνητής Νοημοσύνης σε πρώτη φάση σε 20 δημόσια Γυμνάσια –πειραματικά, πρότυπα και Δημόσια Ωνάσεια σχολεία. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Παιδείας το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε στάδια και θα ολοκληρωθεί εντός της σχολικής χρονιάς που ξεκινά στις 11 Σεπτεμβρίου.

Το μνημόνιο συνεργασίας εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης υπέγραψε η υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Σοφία Ζαχαράκη, εκ μέρους του Ιδρύματος Ωνάση που υποστηρίζει την πρωτοβουλία ο πρόεδρός του Αντώνης Παπαδημητρίου και εκ μέρους της OpenAI οι Chris Lehane, Chief Global Affairs Officer και Kevin Mills, Head of Education and Government GTM.

Την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για συνεργασία εξέφρασε ο πρωθυπουργός, μιλώντας για τη μεγάλη μεταμορφωτική δυναμική των τεχνολογιών Τεχνητής Νοημοσύνης στην εκπαίδευση, που εν προκειμένω, μέσω του πιλοτικού προγράμματος, στόχος είναι «να βοηθήσει τους δασκάλους μας να οργανώσουν καλύτερα τα μαθήματά τους, να κατανοήσουν τις δυσκολίες στη διαχείριση μαθητών που μαθαίνουν με διαφορετική ταχύτητα, να τους απαλλάξει από τον γραφειοκρατικό φόρτο και να τους επιτρέψει να επικεντρωθούν στη διδασκαλία».
«Η χρήση εκπαιδευτικών εργαλείων Τεχνητής Νοημοσύνης μπορεί πραγματικά να βοηθήσει τους δασκάλους μας να γίνουν πιο παραγωγικοί. Το ίδιο ισχύει βεβαίως και για τους μαθητές, οι οποίοι ήδη χρησιμοποιούν το ChatGPT ή άλλα εργαλεία Τεχνητής Νοημοσύνης.
Το πραγματικό ερώτημα είναι πώς μπορούμε να ενσωματώσουμε αυτά τα εργαλεία με τρόπο που να ενισχύει τη μάθηση με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο», είπε ο κ. Μητσοτάκης, στη συζήτηση με τον Sam Altman, όπου τα ερωτήματα τους έθεσε η υπουργός Παιδείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης