Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καβγάς Καρανικόλα με Κασσελάκη – Η ανάρτηση που άναψε φωτιές, η απάντηση και η απειλή για αγωγή

Καβγάς Καρανικόλα με Κασσελάκη – Η ανάρτηση που άναψε φωτιές, η απάντηση και η απειλή για αγωγή
Στην ανάρτηση που έκανε ο κ. Καρανικόλας αναφέρεται σε αγωγή του Στ. Κασσελάκη κατά της εταιρείας Tiptree
Σχετικά Άρθρα
Να ανακαλέσει άμεσα και να ζητήσει συγγνώμη για ανάρτησή του ζητά από τον Σπύρο Καρανικόλα ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Στέφανου Κασσελάκη, Μανώλης Καπνισάκης, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο προσφυγής στη δικαιοσύνη για συκοφαντική δυσφήμιση.
Στην ανάρτηση που έκανε ο κ. Καρανικόλας αναφέρεται σε αγωγή του Στ. Κασσελάκη κατά της εταιρείας Tiptree, κάνοντας λόγο για "άλλο ένα αναπάντητο ερώτημα για τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και το νεφελώδες οικονομικό παρελθόν του".

Αναλυτικά η δήλωση του Μ. Καπνισάκη:

"Ο κ. Καρανικόλας έσπευσε να υιοθετήσει όσα δήθεν "ανακάλυψαν" τα τρολς του διαδικτύου σχετικά με τη νομική διαμάχη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη και των εταιρειών Tiptree Inc, Tiptree Marine Florida κ.α.
Ο κ. Καρανικόλας, ως νομικός και δη με δεκαετή θητεία "σε αρκετές επιτροπές αξιολόγησης της Ελληνικής Νομοθεσίας για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής" όπως ο ίδιος αναγράφει στο "άριστο" βιογραφικό του, θα έπρεπε να γνωρίζει πως για να εκφέρει κάποιος "κρίση", δεν αρκεί να διαβάσει μια μόνο σελίδα δικογραφίας που έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο από έναν άγνωστο σε αυτόν (;) χρήστη.
Επειδή όμως φαίνεται πως "αγωνιά" για την εξέλιξη της εν λόγω δικαστικής υπόθεσης, τον ενημερώνουμε (καθώς και το κόμμα της ΝΔ) ότι το συγκεκριμένο έγγραφο επ' ουδενί συνιστά απόρριψη της αγωγής που κατέθεσε ο κ. Κασσελάκης εναντίον των ως άνω εταιρειών.
Αν το διάβαζε προσεκτικά, κι αν υποθέσουμε πως έχει τη δυνατότητα να αντιληφθεί τι ακριβώς διαβάζει, θα διαπίστωνε ευχερώς ότι εν προκειμένω παραπέμπεται η εκδίκαση της συγκεκριμένης υπόθεσης από το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο στο Ανώτατο Πολιτειακό Δικαστήριο της Νέας Υόρκης.
Πρόκειται δηλαδή για (προδικαστική) απόφαση σχετικά με την αρμοδιότητα των Δικαστηρίων.
Προς πλήρη ενημέρωση, διευκρινίζεται ότι αμέσως μετά την έκδοση της άνω απόφασης (και συγκεκριμένα στις 3/7/2024) η αγωγή επανακατατέθηκε στο αρμόδιο δικαστήριο όπου και πλέον εκκρεμεί η εκδίκασή της επί της ουσίας.
Ο κ. Καρανικόλας καλείται να ανακαλέσει άμεσα και να ζητήσει συγγνώμη για τη σημερινή αναληθή ανάρτησή του.
Σε διαφορετική περίπτωση, είναι σαφές ότι ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ θα ακολουθήσει τη νόμιμη διαδικασία που προβλέπεται σε περιπτώσεις συκοφαντικής δυσφήμησης".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης