Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κράμερ εναντίον Κράμερ στον ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης ξηλώνει τα παλιά τοτέμ του Τσίπρα - Έτοιμος ακόμη και για αλλαγή ονόματος

Κράμερ εναντίον Κράμερ στον ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης ξηλώνει τα παλιά τοτέμ του Τσίπρα - Έτοιμος ακόμη και για αλλαγή ονόματος
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα φτάσει την επιχείρηση ... αποτσιπροποίησης της κόμματος μέχρι τέλους - Το ερώτημα, πια, είναι αν αυτό το «τέλος» περιλαμβάνει και αλλαγή ονόματος
Στον ΣΥΡΙΖΑ η κατάσταση μύριζε μπαρούτι από τη στιγμή που ο Στέφανος Κασσελάκης, με ένα προσωπικό μανιφέστο, προειδοποίησε ότι τα παλιά ... τοτέμ του κόμματος τελείωσαν και ουσιαστικά ότι θα αλλάξει τα πάντα.
Ό,τι ακολούθησε κατέδειξε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα φτάσει την επιχείρηση ... αποτσιπροποίησης του κόμματος μέχρι τέλους.
Το ερώτημα ωστόσο έγκειται πια στο ποιό ακριβώς θα είναι αυτό το τέλος και στο αν θα περιλαμβάνει ακόμα και την αλλαγή ονόματος και συμβόλων.

Μπαράζ χτυπημάτων με στόχο τον «παλιό ΣΥΡΙΖΑ»

Η μετεκλογική ρελάνς Κασσελάκη ξεκίνησε με την καρατόμηση των επαγγελματικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, που ουσιαστικά χρεώθηκαν «αργομισθίες» από την ηγετική ομάδα, όπως ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος και ο εξάδελφος του πρώην πρωθυπουργού Γιώργος Τσίπρας.
Ακολούθως, ο μηχανισμός του κόμματος, οργανωτικός αλλά και ... τουϊτερικός, στοχοποίησε τα πρόσωπα του Χρήστου Σπίρτζη και του Κώστα Ζαχαριάδη, εγκαλώντας τα εν λόγω στελέχη ότι λειτουργούν εκτός γραμμής στο ζήτημα της πολιτικής συμμαχιών του κόμματος.
Άλλωστε, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε που θέλει να ακούει τα περί συνεργασιών με το ΠΑΣΟΚ, με ένα κόμμα που το ίδιο διάγει μια μεγάλη εσωτερική κρίση με αμφίβολη κατάληξη.
Ωστόσο, τα πυρηνικά όπλα του ... εσωκομματικού πολέμου ξεθάφθηκαν μια και καλή όταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ήγειρε θέμα οικονομικών με σαφείς αιχμές κατά της διαχείρισης Τσίπρα.

Μύλος ο ΣΥΡΙΖΑ για τα οικονομικά - Αιχμές κατά της περιόδου Τσίπρα για «μαύρο χρήμα»

Ο Στέφανος Κασσελάκης ουσιαστικά υποστήριξε ότι «παρέλαβε ένα χάος» στα οικονομικά του κόμματος, ενώ σε άλλο σημείο τόνισε «κυκλοφορεί απίστευτο μαύρο χρήμα στα κόμματα στη χώρα μας. Μου λένε πολλοί: “πάρε κι εσύ, δεν βγαίνει αλλιώς. Έτσι είναι η Ελλάδα”. Λοιπόν - Ο δικός μου ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάρει ποτέ μαύρα. Δεν θα έχει άγνωστες πηγές χρηματοδότησης».
Η σκυτάλη πέρασε στον Ευάγγελο Αποστολάκη, από τους πιο στενούς συνεργάτες του κ. Κασσελάκη, ο οποίος… επιβεβαίωσε τα περί «μαύρου χρήματος».
Ειδικότερα, μιλώντας στο ραδιόφωνο «Παραπολιτικά», ο κ. Αποστολάκης δέχτηκε ερώτηση για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε «μαύρα» κατά το παρελθόν, ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε λέγοντας: «Ξέρετε κανένα κόμμα που να μην έχει μαύρα;».
Επί του παρόντος, πάντως, ο Αλέξης Τσίπρας δεν προτίθεται να απαντήσει στους ισχυρισμούς του Στέφανου Κασσελάκη, αρνούμενος να ρίξει νερό στο μύλο της εσωστρέφειας, αλλά και να μπει σε μια διαδικασία, ανταλλαγής δηλώσεων και ανακοινώσεων.
Εντωμεταξύ, λίγο αργότερα έγινε αντιληπτό ότι το σχέδιο οικονομικής εξυγίανσης δεν έμεινε σε ένα απλό θεωρητικό επίπεδο και τέθηκε σε άμεση εφαρμογή αρχής γενομένης από τα κομματικά ΜΜΕ.

Δόγμα του σοκ στην Αυγή - Σειρά παίρνει ο ρ/σ «Στο Κόκκινο»

Σε αυτό το κλίμα, ως πιο αδύναμος κρίκος ευλόγως εκρίθη η Αυγή, η εφημερίδα ιδιοκτησίας του ΣΥΡΙΑ κατά 40%, η οποία είχε ούτως ή άλλως ζητήματα βιωσιμότητας εδώ και, τουλάχιστον, μια δεκαετία.
Έτσι, σήμερα 25/6 οι εργαζόμενοι της ιστορικής εφημερίδας ενημερώθηκαν για το κλείσιμο της καθημερινής έκδοσης.
Στον αντίποδα, η κυκλοφορία του κυριακάτικου φύλλου θα συνεχιστεί κανονικά, όπως και η λειτουργία του site.
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι ανακοινώσεις έγιναν από τον οικονομικό διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Μαυροκεφαλίδη. 
Ακολούθως, ο πρόσφατα διορισθείς δειυθυντής της ενημέρωσε την ΕΣΗΕΑ.
Σημειώνεται ότι «Η Αυγή» εκδόθηκε στις 24 Αυγούστου 1952.
Έκτοτε κυκλοφορεί ανελλιπώς κάθε μέρα, εκτός από το διάστημα της επτάχρονης δικτατορίας.
To άλλο μέσο το οποίο αναμένεται να βρεθεί στο ιδιότυπο πλάνο εξυγίανσης του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι άλλο από τον ραδιοφωνικό σταθμό «στο Κόκκινο».
Κι εκεί, σύμφωνα με πληροφορίες, επικρατεί έντονη αναστάτωση μεταξύ των εργαζομένων, καθώς οι κινήσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ προμηνύουν ... εκκαθαρίσεις τόσο με οικονομικό όσο, όμως, και με ιδεολογικό πρόσημο.

Έτοιμος ακόμα και για αλλαγή ονόματος ο Κασσελάκης

Η μόνη βεβαιότητα που ενέχει το πλάνο Κασσελάκη για το γκρέμισμα του παλιού ΣΥΡΙΖΑ και το χτίσιμο του νέου είναι ... η απουσία οποιασδήποτε βεβαιότητας.
Οι μετασχηματισμοί που εξετάζει ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε πρόσωπα και κυρίως στην οργανωτική δομή θα έχουν ριζικό, αν όχι σαρωτικό χαρακτήρα.
Έτσι άλλωστε φέρεται να εξέλαβε και ερμήνευσε το διφορούμενο πολιτικό μήνυμα των Ευρωεκλογών.
Ιδανικά, ο Στέφανος Κασσελάκης θα ήθελε να δρομολογήσει (επικοινωνιακές) εξελίξεις άμεσα, προκειμένου με τον τρόπο αυτό να «προλάβει» κινήσεις των έτερους κεντροαριστερών ανταγωνιστών, όπως ο Αλέξης Τσίπρας ή ο Χάρης Δούκας.
Οι παροικούντες τη Κουμουνδούρου λένε μάλιστα, πως μια αλλαγή στη φυσιογνωμία του κόμματος δεν αποκλείεται να φτάσει ακόμα και στο όνομα και τα σύμβολα του ΣΥΡΙΖΑ.
Δηλαδή στον πυρήνα των συμβολισμών που παραπέμπουν στο Αλέξη Τσίπρα και στην περίοδο κυριαρχίας του.
Όσο για τους πιο δύσπιστους, αρκεί να θυμηθούν το ερωτηματολόγιο που «κατέβασε στη βάση» ο νεοκλεγείς, τότε, πρόεδρος εν όψει του τελευταίου συνέδριου του κόμματος..

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης