Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης: Προβλήματα με πολυεθνικές και στα φυτοφάρμακα - Παράταση στο φθηνότερο αγροτικό ρεύμα

Μητσοτάκης: Προβλήματα με πολυεθνικές και στα φυτοφάρμακα - Παράταση στο φθηνότερο αγροτικό ρεύμα

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον νέο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστα Τσιάρα

Σχετικά Άρθρα
Την παράταση του προγράμματος για φθηνότερο αγροτικό ρεύμα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, διαμηνύοντας παράλληλα ότι επιδοτήσεις θα λαμβάνουν μόνο όσοι δικαιούνται. Ο ίδιος έστρεψε τα βέλη του και κατά των πολυεθνικών εταιρειών για προβλήματα με τα φυτοφάρμακα.
«Καλή δύναμη στη νέα πολιτική ηγεσία. Να επισημάνω ότι όλα αυτά τα πέντε χρόνια έχει γίνει μια σημαντική δουλειά η οποία πρέπει να συνεχιστεί, αλλά και να επιταχυνθεί. Έχουμε αποδείξει έμπρακτα ότι στεκόμαστε δίπλα στους ανθρώπους του μόχθου, αντιμετωπίζοντας τα ζητήματα που αφορούν το κόστος παραγωγής και ικανοποιώντας τα δίκαια αιτήματα των αγροτών. Αναφέρομαι στο νέο μηχανισμό επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο. Αναφέρομαι επίσης στο φθηνότερο ρεύμα που δεν έχει γίνει γνωστό και γι' αυτό θα δώσουμε παράταση στο σχετικό πρόγραμμα» επεσήμανε ο πρωθυπουργός μετά τη συνάντηση με τον νέο υπουργό, Κώστα Τσιάρα.

Βέλη κατά των πολυεθνικών

«Η ηγεσία μού υπέδειξε κάτι που δεν γνώριζα, ότι τα προβλήματα με πολυεθνικές αντιμετωπίζουμε και στα φυτοφάρμακα… Δεν θα γίνουν ανεκτές αυτές οι πρακτικές. Η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί και από εμένα προσωπικά. Η πράσινη μετάβαση θα γίνει με ταχύτητα αλλά χωρίς να επηρεάζει αγρότες» συνέχισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Μεγάλη πρόκληση για τον πρωτογενή τομέα είναι η επένδυση στην ποιότητα και στη διεθνή προστασία. Έχουμε υποχρέωση να κρατήσουμε τους νέους αγρότες, τους νέους κτηνοτρόφους, τους νέους αλιείς. Υπάρχει ανάγκη εκσυγχρονισμού δυο οργανισμών, του ΕΛΓΑ και του ΟΠΕΚΕΠΕ».

Το μήνυμα για τις επιδοτήσεις

«Είναι κανόνας αδιαπραγμάτευτος για την κυβέρνηση: Εισπράττουν επιδοτήσεις αυτοί που τις δικαιούνται. Είμαι αισιόδοξος ότι το μέλλον του πρωτογενούς τομέα είναι ευοίωνο» κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης