Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φλωρίδης: «Προ των πυλών η νέα πολιτική δικονομία - Η Τεχνητή Νοημοσύνη μπορεί να επισπεύσει τις αλλαγές στη Δικαιοσύνη»

Φλωρίδης: «Προ των πυλών η νέα πολιτική δικονομία - Η Τεχνητή Νοημοσύνη μπορεί να επισπεύσει τις αλλαγές στη Δικαιοσύνη»
«Έτσι θα μπορέσουν τα δικαστήρια να δικάζουν την ουσία των υποθέσεων κι όχι τις ενστάσεις, που προβλέπει η δικονομία» τόνισε ο υπουργός

«Στο τέλος του καλοκαιριού θα κατατεθεί προς ψήφιση η νέα πολιτική δικονομία» προανήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης μιλώντας στο συνέδριο για την Τεχνητή Νοημοσύνη «Quo vadis AI Act», που διοργάνωσε η Boussias events σε συνεργασία με το ινστιτούτο Elplo, υπό την αιγίδα της ΑΕ της προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.
«Έτσι θα μπορέσουν τα δικαστήρια να δικάζουν την ουσία των υποθέσεων κι όχι τις ενστάσεις, που προβλέπει η δικονομία» τόνισε ο υπουργός. 
Στη συνέχεια ο υπουργός ανέφερε πως οι εναλλακτικοί τρόποι επίλυσης διαφορών, βρίσκονται προ των πυλών και όπως ο ίδιος είπε αναφερόμενος κυρίως στην εξωδικαστική επίλυση η αλλαγή αυτή  θα συμβάλει στην αποσυμφόρηση των δικαστηρίων. «Οι υποθέσεις θα επιλύονται πάρα πολύ γρήγορα, αποτελεσματικά και επί της ουσίας» είπε ο ίδιος χαρακτηριστικά. 
Επίσης ο υπουργός προανήγγειλε ότι την ερχόμενη βδομάδα εισάγεται στη Βουλή να ψηφιστεί η νέα δικονομία του Συμβούλιου της Επικρατείας, την οποία το ίδιο το δικαστήριο επεξεργάστηκε, σχολιάζοντας πως αυτή η δικονομία βάζει αυτό το ανώτατο δικαστήριο διοικητικής δικαιοσύνης στην Ελλάδα σε μια άλλη εποχή. 
Μιλώντας στο πάνελ με θέμα «Είναι η Δικαιοσύνη έτοιμη για την Τεχνητή Νοημοσύνη;» ο υπουργός σχολίασε πως όλες αυτές οι αλλαγές θα γίνουν πιο αποτελεσματικές με τη βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης. «Αυτές οι θεσμικές μεταβολές εάν έχουμε την υποστήριξης της ψηφιακής μετάβασης, θα γίνουν πιο γρήγορα» είπε ο ίδιος χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας,  «υπάρχει ένας μέσος δρόμος, ο οποίος μπορεί όντως να μας οδηγήσει πολύ γρήγορα, σε δυόμισι χρόνια από τώρα σε μια άλλη εικόνα και ουσία της ελληνικής Δικαιοσύνης». 
Τέλος ο κ. Φλωρίδης ολοκληρώνοντας την τοποθέτηση του ανέφερε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να  μπει στα προγράμματα των σπουδών η AI Act, «οι Έλληνες φοιτητές πρέπει να μάθουν αυτή τη νομοθεσία» είπε ο υπουργός. 

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης