Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παράδοση – Παραλαβή καθηκόντων του Υφυπουργού Ναυτιλίας - Γκίκας: Θα καταβάλω το μέγιστο των δυνατοτήτων μου

Παράδοση – Παραλαβή καθηκόντων του Υφυπουργού Ναυτιλίας - Γκίκας: Θα καταβάλω το μέγιστο των δυνατοτήτων μου
"Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής είναι κρίσιμο για την Πατρίδα μας, κρίσιμο για τα νησιά μας και στο πλαίσιο αυτό, με την πολύ καλή συνεργασία με τον καταξιωμένο Υπουργό Χρήστο Στυλιανίδη θα προσπαθήσουμε να εφαρμόσουμε το κυβερνητικό πρόγραμμα στον καλύτερο δυνατό βαθμό", δήλωσε ο νέος υφυπουργός  Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Στέφανος Γκίκας
Η τελετή παράδοσης - παραλαβής ανάμεσα στον απελθόντα Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Παππά και τον νέο Υφυπουργό, Στέφανο Γκίκα, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 15/6.
Αφού ολοκληρώθηκε η τελετή παράδοσης-παραλαβής, ο απελθών Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Παππάς, ευχήθηκε καλή θητεία και κάθε επιτυχία στον νέο Υφυπουργό Στέφανο Γκίκα, ο οποίος εκτός από φίλος και καλός συνάδελφος, εκλέγεται στην Κέρκυρα, μία νησιωτική περιοχή. Σημείωσε ότι είχαν όλους αυτούς τους μήνες μία άριστη επικοινωνία και συνεργασία. Εύχομαι επίσης καλή και παραγωγική θητεία στη νέα κυβέρνηση.
Ο κ. Παππάς ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για την τιμή που του έκανε, δίνοντάς του τη δυνατότητα να προσφέρω στα νησιά και να υπερασπιστεί τα συμφέροντα και τα δίκαια αιτήματα των νησιωτών.
«Κατά τη διάρκεια της θητείας μου στο Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, προσπάθησα να αναδείξω περισσότερο, μέσω του θεσμού των "Περιφερειακών Διαλόγων", που εμπνευστήκαμε με τους συνεργάτες μου, ζητήματα νησιωτικότητας που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι σε όλα τα νησιά.
Είμαι υπερήφανος που δώσαμε μόνιμη λύση στο στεγαστικό πρόβλημα των στελεχών του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ στο ακριτικό Καστελλόριζο, χαράσσοντας έτσι την οδό, για ανάλογες μελλοντικές παρεμβάσεις. Παράλληλα, δρομολογήσαμε την εξεύρεση λύσεων, για το μείζον ζήτημα της λειψυδρίας στη νησιωτική χώρα.
Ως νησιώτης και Δωδεκανήσιος, θα συνεχίσω να τιμώ την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μου, που κράτησαν όρθια τη ΝΔ και την ανέδειξαν πρώτη δύναμη και στις πρόσφατες Ευρωεκλογές, προσφέροντας με όλες τις δυνάμεις μου», ανέφερε.
Από την πλευρά του, ο νέος Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Στέφανος Γκίκας, στη δήλωση ανέφερε τα εξής:
«Ευχαριστώ από καρδιάς τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για την τιμή που μου έκανε να με ορίσει Υφυπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής.
Θα καταβάλω το μέγιστο των δυνατοτήτων μου για την προώθηση του κυβερνητικού έργου σε ότι αφορά στην νησιωτικότητα, στα μικρά νησιά, στα μεγαλύτερα νησιά, στις ανάγκες των νησιών μας σε Αιγαίο και Ιόνιο.
Παραλαμβάνω σήμερα την σκυτάλη από ένα πολύ δραστήριο πολιτικό στέλεχος, Βουλευτή, Υφυπουργό, τον Γιάννη Παππά, που αφήνει μια σημαντική παρακαταθήκη και στον οποίο εύχομαι υγεία και καλή προσωπική επιτυχία.
Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής είναι κρίσιμο για την Πατρίδα μας, κρίσιμο για τα νησιά μας και στο πλαίσιο αυτό, με την πολύ καλή συνεργασία με τον καταξιωμένο Υπουργό Χρήστο Στυλιανίδη θα προσπαθήσουμε να εφαρμόσουμε το κυβερνητικό πρόγραμμα στον καλύτερο δυνατό βαθμό.
Για άλλη μια φορά να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, και βεβαίως - σε πιο προσωπικό τόνο - τους πολίτες της Κέρκυρας, των Παξών και των Διαποντίων Νήσων που με την ψήφο τους, αναδεικνύοντάς με επί χρόνια Βουλευτή, είμαι εδώ σήμερα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης