Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ανατροπές σοκ δείχνουν κρυφά γκάλοπ - Ο στόχος του 33% για τη ΝΔ δεν θα πιαστεί, δεν έχει κλειδώσει η 2η θέση για ΣΥΡΙΖΑ

Ανατροπές σοκ δείχνουν κρυφά γκάλοπ - Ο στόχος του 33% για τη ΝΔ δεν θα πιαστεί, δεν έχει κλειδώσει η 2η θέση για ΣΥΡΙΖΑ
Παράλληλα με τις αρνητικές μετρήσεις έρχονται μαζί και παράπονα από στελέχη της ΝΔ που πήγαν περιοδείες και βλέπουν μία δυσαρέσκεια του κόσμου, ειδικά στην περιφέρεια για τα προβλήματα της καθημερινότητας
Διολισθαίνει η κυβερνητική παράταξη καθώς φαίνεται ότι λίγο πριν το φίνις χάνει δυνάμεις και πλέον οι δημοσκοπικές εταιρείες την μετράνε κάτω του 33%.
Τρανό παράδειγμα η δημοσκόπηση της Metron Analysis που βρίσκει χαμηλά στην πρόθεση ψήφου τη ΝΔ, στο 25,4% και στην εκτίμηση την βρίσκει στο 31%, δηλαδή 1,3% πιο κάτω από την μέτρηση του Απριλίου.
Όμως, στο ίδιο μοτίβο βρίσκονται και άλλες δημοσκοπήσεις, κυρίως οι κυλιόμενες που έρχονται στο Μέγαρο Μαξίμου που δείχνουν ότι δεν μπορεί να επιτευχθεί ο στόχος της οριζόντιας συσπείρωσης για το κυβερνών κόμμα.
Τι φταίει; Το θέμα της ακρίβειας έχει ενοχλήσει τον κόσμο αρκετά διότι δηλώσεις στελεχών αλλά και του ίδιου του Πρωθυπουργού που έδωσε ένα παράδειγμα τιμής φέτας (υπονοώντας το κιλό) στην Ελλάδα αλλά δεν υπάρχει πουθενά αυτή η τιμή.

Παράπονα πολλά από τις περιοδείες

Παράλληλα με τις αρνητικές μετρήσεις έρχονται μαζί και παράπονα από στελέχη του κόμματος που πήγαν περιοδείες και βλέπουν μία δυσαρέσκεια του κόσμου, ειδικά στην περιφέρεια για τα προβλήματα της καθημερινότητας.
Σε αυτό φαίνεται ότι έχει συντελέσει και η πολύ δυναμική κριτική που ασκεί ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος μπορεί να μην εισπράττει τα αναμενόμενα αποτελέσματα καθώς υπάρχει μία καχυποψία, όμως, αναδεικνύει τουλάχιστον τα προβλήματα.
Η κατάσταση για την κυβερνώσα παράταξη είναι αυτή που καταγράφουν οι μετρήσεις, δηλαδή πολύ δύσκολα θα ξεπεράσει το 33%.
Σε αυτό θα συμβάλλουν και η γενικευμένη αποχή που θα παρατηρηθεί κυρίως στα αστικά κέντρα αλλά και η εκτεταμένη χαλαρή ψήφος που θα δώσει ζωή στα μικρά κόμματα.

Μεγαλώνει η δεξαμενή της Πατριωτικής Δεξιάς


Ακούγεται έντονα ότι η κατάσταση στα δεξιά της ΝΔ έχει φουντώσει, τουλάχιστον 2 νέα σχετικά κόμματα θα βρεθούν κοντά στο φάσμα του 3%, η Φωνή Λογικής και οι Πατριώτες του Εμφιετζόγλου ενώ η ΝΔ στέλνει με διαρροές ψηφοφόρους και στους Δημοκράτες του Λοβέρδου που όμως και αυτοί πολύ δύσκολα θα μπουν.
Και φυσικά θα πρέπει να επισημάνουμε τις μεγάλες διαρροές από τη ΝΔ στο κόμμα Βελόπουλου.
Όλα τα παραπάνω επιβεβαιώνουν ότι η ΝΔ είναι μεγάλη δεξαμενή που όλοι παίρνουν από αυτήν.
Επίσης,, συγκεκριμένες μετρήσεις που έχουν στα χέρια τους αναλυτές με τους οποίους μίλησε το ΒΝ αλλά και σε άλλα κυβερνητικά γραφεία, δείχνουν ότι το θέμα της δεύτερης θέσης δεν έχει κλειδώσει οριστικά. Και αυτό παρόλο που οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που βγαίνουν στη δημοσιότητα δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κρατάει τη δεύτερη θέση.

Η άλλη άποψη αναλυτών για την 2η θέση


Εκτιμούν ότι οι δημοσκόποι στις εκτιμήσεις τους δίνουν μεγάλη αναγωγή ποσοστών στον ΣΥΡΙΖΑ διότι υπάρχουν πρόθυμοι να το ψηφίσουν όμως δεν είναι καθόλου βέβαιο, μάλλον είναι απίθανο, όλοι αυτοί να πάνε να ψηφίσουν.
Ενώ το ΠΑΣΟΚ διατηρεί έναν πολύ δεμένο μηχανισμό που θα πάει να ψηφίσει πιο σταθερά το κόμμα.
Είναι λένε «τρελό» ο ΣΥΡΙΖΑ να φτάσει στο 17-18% ή και 20% σε περιβάλλον ευρωεκλογών καθώς σε μία τέτοια περίπτωση αυτό σημαίνει ότι σε περιβάλλον εθνικών εκλογών το ποσοστό θα είναι άνω του 20% και εδώ μιλάμε για αλλαγή του πολιτικού σκηνικού.

Μεγάλη διάσπαση ψήφων στον ΣΥΡΙΖΑ

Όλα αυτά συνηγορούν με ανάλυση που έχουμε κάνει που λέει ότι οι οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι διαλυμένες και οι περισσότερες έχουν πάει στη Νέα Αριστερά και σε άλλα κόμματα.
Επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μεγάλες απώλειες και με τη χαλαρή ψήφο που στέλνει ψηφοφόρους σε μικρότερα κόμματα γι’ αυτό άλλωστε ενδυναμώνεται πολύ η Πλεύση Ελευθερίας.
Ενώ, είναι ενδεικτικό ότι ακόμα και ο Βαρουφάκης έχει ξαναζωντανέψει, η δημοσκόπηση της Μetron Analysis τον φέρνει μέσα στην ευρωβουλή και πιο πάνω από τη Νέα Αριστερά!

Οι συζητήσεις για Τσίπρα


Συν αυτώ η συζήτηση που έχει ξεκινήσει για την ενιαία Κεντροαριστερά και το ρόλο που θα παίξει ο Α.Τσίπρας ο οποίος μετρείται σε δημοσκοπήσεις για την επόμενη μέρα στο χώρο, μόνο καλό δεν κάνουν για την συσπείρωση και ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης