Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνάντηση Αυγενάκη με Wojciechowski για την πορεία εξυγίανσης του ΟΠΕΚΕΠΕ – Στις 11/6 νέο ραντεβού

Συνάντηση Αυγενάκη με Wojciechowski για την πορεία εξυγίανσης του ΟΠΕΚΕΠΕ – Στις 11/6 νέο ραντεβού
"Η πορεία προς την διαφάνεια, την κάθαρση, αλλά κυρίως την οργάνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι μονόδρομος και θα πορευθούμε μαζί με τους Έλληνες αγρότες", τόνισε ο Λ. Αυγενάκης
Σχετικά Άρθρα
Την ικανοποίησή του για τα βήματα που έχει κάνει η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ) και η νέα διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ με στόχο την εξυγίανσή του, εξέφρασε ο Επίτροπος Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ, Janusz Wojciechowski, κατά τη συνάντησή του στις Βρυξέλλες, με τον υπουργό Λ. Αυγενάκη και τη διοίκηση του Οργανισμού.
Υπενθυμίζεται ότι η διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ έχει ήδη προχωρήσει στην υλοποίηση των 6 από τις 12 παρατηρήσεις της ΕΕ, σύμφωνα με υποδείξεις που είχε κάνει από καιρό η ηγεσία του υπουργείου.
Οι κ.κ. Wojciechowski και Αυγενάκης συμφώνησαν με τη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ να γίνει εκ νέου συνάντηση, τεχνικού χαρακτήρα, στις 11 Ιουνίου, προκειμένου να εξετασθεί η πρόοδος υλοποίησης και των λοιπών επισημάνσεων.
Μετά τη συνάντηση, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λ. Αυγενάκης, δήλωσε πως «είναι ξεκάθαρο ότι η ελληνική κυβέρνηση αναγνωρίζει πλήρως τις εκκρεμότητες που έχουν εντοπισθεί από τα στελέχη της κοινότητας σε ό,τι αφορά στη λειτουργία και στη διαφάνεια του ΟΠΕΚΕΠΕ. Αναγνωρίζουμε τα λάθη μας, τις εκκρεμότητες. Ήδη, έχουμε διορθώσει τις έξι από τις δώδεκα παρατηρήσεις που έχουν έγκαιρα, πολύ έγκαιρα εντοπίσει και δεσμευθήκαμε ότι όλα θα υλοποιηθούν σε άμεσο χρόνο, δεδομένης της προτεραιότητας που δίνει η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός μας στην λειτουργία του Οργανισμού με διαφάνεια και συνέπεια απέναντι στους αγρότες».
Ανέφερε ότι «από πλευράς Επιτρόπου εισπράξαμε κολακευτικά λόγια. Αναγνώρισε τις προσπάθειες που γίνονται από την ελληνική κυβέρνηση, ιδιαιτέρως για τον πρωτογενή τομέα. Εντόπισε και ο ίδιος όλη αυτήν την υπερπροσπάθεια που γίνεται στο πλαίσιο όσων συνέβησαν στη Θεσσαλία και στον Έβρο. Και βέβαια αναγνώρισε όλο αυτό που γίνεται στο διάστημα των τελευταίων μηνών στον Οργανισμό, στα θέματα που έχουν εντοπίσει οι Κοινοτικοί.
Δώσαμε ραντεβού στις 11 Ιουνίου, όπου πλέον σε τεχνικό επίπεδο θα συνομιλήσουν η διοίκηση, αλλά και στελέχη του ΟΠΕΚΕΠΕ με αντίστοιχα στελέχη της Κοινότητας, για να δούμε την πρόοδο όλων αυτών που ήδη παρουσιάσαμε βήμα προς βήμα σήμερα».
Ο κ. Αυγενάκης δήλωσε αισιόδοξος και τόνισε ότι «η ελληνική κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός αυτό που λέει το εννοεί. Η πορεία προς την διαφάνεια, την κάθαρση, αλλά κυρίως την οργάνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι μονόδρομος και θα πορευθούμε μαζί με τους Έλληνες αγρότες. Ξέρουμε τις εκκρεμότητες. Αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας και υλοποιούμε βήμα προς βήμα όλα αυτά που έπρεπε χρόνια πριν να έχουν γίνει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης