Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καρφιά Κασσελάκη για ιδεοληψίες στον ΣΥΡΙΖΑ επί Τσίπρα - Βόμβες για «αποκρουστική αλαζονεία του 41%» της ΝΔ

Καρφιά Κασσελάκη για ιδεοληψίες στον ΣΥΡΙΖΑ επί Τσίπρα - Βόμβες για «αποκρουστική αλαζονεία του 41%» της ΝΔ
"Δίνουμε τη μάχη για να υπερβούμε το 20%" στις ευρωεκλογές, δηλώνει ο Στ. Κασσελάκης
Η πτώση της ΝΔ και η αποφασιστική άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ αποτελεί τον διπλό στόχο του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποιός ζητά από τους πολίτες στις ευρωεκλογές στις 9 Ιουνίου να απορρίψουν την αποχή και να ψηφίζουν για να μπεί τέλος στην αλαζονεία του 41% της ΝΔ.
Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κάνει λόγο και για ποσοστό άνω του 20% του κόμματος στις ευρωκάλπες.
«Στόχος μας είναι να τελειώσει η αποκρουστική αλαζονεία του 41%. Όσο χαμηλότερα πέσει η ΝΔ, τόσο το καλύτερο για την κοινωνική πλειοψηφία που συμπιέζεται μεταξύ μηδαμινής αγοραστικής δύναμης και ακραίας αύξησης του κόστους διαβίωσης. Μια μεγάλη πτώση της ΝΔ σε συνδυασμό με αποφασιστική άνοδο του ΣΥΡΙZΑ θα διαμορφώσει νέο πολιτικό τοπίο στη χώρα», δηλώνει ο κ. Κασσελάκης σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής.
Σημειώνει δε, πως «δεν μπορούμε αυτή τη στιγμή να ανοίξουμε την πόρτα του Μαξίμου, αλλά μπορούμε να ανοίξουμε ένα παράθυρο και να μπει φρέσκος αέρας απέναντι στην ασφυξία της ακρίβειας, της διαφθοράς, της αναξιοκρατίας και της παραβίασης των κανόνων του κράτους δικαίου, μετά από πέντε χρόνια δεξιάς διακυβέρνησης.Μέχρι πριν από λίγους μήνες οι περισσότεροι μας θεωρούσαν τελειωμένους. Όχι μόνο διαψεύσαμε τις εκτιμήσεις και τους ευσεβείς πόθους κάποιων, αλλά σήμερα δίνουμε τη μάχη ακόμη και για να υπερβούμε το 20%», εξηγώντας ότι μελετώνται οι δημοσκοπήσεις, αλλά η ετυμηγορία γίνεται στην κάλπη.
Κάνει λόγο για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη η χώρα, για την επίτευξη της οποίας «ξεκινήσαμε να χτίζουμε μια μεγάλη, προοδευτική, κοινωνική συμμαχία στη βάση των προτάσεών μας για τη φορολογία, τα εισοδήματα, την ακρίβεια, τη στέγαση, τα ανθρώπινα δικαιώματα, το κράτος δικαίου. Αυτή τη συμμαχία θέλουμε να τη διευρύνουμε με απαρχή ένα πολύ καλό αποτέλεσμα στις 9 Ιουνίου. Μέχρι να γίνει πλειοψηφικό ρεύμα που θα απαλλάξει τη χώρα από την άδικη και αναποτελεσματική πολιτική της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη και θα επιλέξει μια προοδευτική διακυβέρνηση για τομ κοινό καλό».
«Στη χώρα μας αυτό που κρίνεται είναι αν η εκλογική φθορά της ΝΔ θα μεταφραστεί στο άνοιγμα του δρόμου για την πολιτική αλλαγή. Και αυτό μπορεί να συμβεί μόνο με την αποφασιστική ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ», δηλώνει χαρακτηριστικά.

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ελληνοτουρκικά και Συμφωνία των Πρεσπών

Ο κ. Κασσελάκης υπογραμμίζει ότι όλες οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι κοστολογημένες μέχρι το τελευταίο ευρώ, σε αντίθεση με τη ΝΔ που πέρυσι στις εθνικές εκλογές κράδαινε ψευδή δήθεν κοστολόγηση του προγράμματος του κόμματος που δεν είχε γίνει ποτέ.
Όπως αναφέρει, «δεν υπάρχει βιώσιμη αναπτυξιακή στρατηγική αν οι πολίτες της χώρας δεν γεύονται τους καρπούς της ανάπτυξης στην αγοραστική τους δύναμη, την ποιότητα ζωής τους και την παροχή  ποιοτικών δημοσίων και κοινωνικών υπηρεσιών».
Σε ό,τι αφορά την Τουρκία,  μιλά για ανοιχτές θύρες ελληνοτουρκικού και ευρωτουρκικού διαλόγου, βασισμένου σε ένα σαφώς καθορισμένο πλαίσιο που οριοθετείται από τους κανόνες του διεθνούς δικαίου και λέει "όχι αφωνία μπροστά στις συνεχείς προκλήσεις του κ. Erdogan και σίγουρα όχι σταδιακή διολίσθηση της ελληνικής κυβέρνησης στις τουρκικές θέσεις περί πολιτικής διαφοράς που επιλύεται σε διμερή διαπραγμάτευση, αντί της εθνικής μας θέσης που μιλά για επίλυση της νομικής διαφοράς περί καθορισμού υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης".
Επαναλαμβάνει πως «ο κ. Μητσοτάκης δυστυχώς συνεχίζει την ΙΧ εξωτερική πολιτική  εις βάρος του εθνικού συμφέροντος».
Για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Κασσελάκης θεωρεί ότι η Ελλάδα πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες για εφαρμογή της σε διάφορους τομείς παρά την ένταση, όπως συμβαίνει και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ενω ταυτόχρονα πρέπει να καθιστά διαρκώς σαφές ότι η οποιαδήποτε έμπρακτη αμφισβήτησή της από τη νέα εθνικιστική κυβέρνηση του ακροδεξιού και ρωσόφιλου της VMRO θα σημάνει τον ενταφιασμό της ευρωπαικής προοπτικής της Βόρειας Μακεδονίας.  

Για τον Τσίπρα

Περαιτέρω, ο κ. Κασσελάκης μιλά για τον Α. Τσίπρα, λέγοντας πως συνομιλεί μαζί του, στη βάση του αλληλοσεβασμού.
Όπως αναφέρει, «ο Αλέξης Τσίπρας, ως πρώην πρωθυπουργός, διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, όπου αναδεικνύει εκ μέρους μας κορυφαία ζητήματα και παθογένειες της ευρωπαϊκής  πολιτικής. Συνομιλώ μαζί του, ακούω τις πάντα ενδιαφέρουσες  απόψεις του και μοιράζομαι τις δικές μου, στη βάση πάντα του αλληλοσεβασμού». 
Σημειώνει δε, πως είναι ίδιο κόμμα σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως και επί Τσίπρα, σε αξίες, ιδανικά και ιδεολογία, αλλά απαλλαγμένο από ιδεοληψίες και τοξικές συμπεριφορές που έδιωχναν κόσμο. 
«Νέο κόμμα εκεί που χρειάζεται με αλλαγές που έπρεπε να έχουν γίνει χρόνια τώρα», προσθέτει.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ εκσυγχρονίζει τη δομή και τη λειουργία του και προσαρμόζει το πρόγραμμά του στις απαιτήσεις της εποχής μας, στοχεύοντας στη συσπείρωση  των αριστερών, προοδευτικών και δημοκρατικών ανθρώπων σε μια μεγάλη κοινωνική συμμαχία, που θα γίνει πλειοψηφικό ρεύμα. Παραμένουμε στην Ευρωπαϊκή Αριστερά και ταυτόχρονα παίζουμε τον ρόλο της γέφυρας με τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις της Ευρώπης, τους Σοσιαλιστές και τους Πράσινους. Είμαστε η σύγχρονη, πατριωτική Αριστερά που θέλει και μπορεί να κυβερνήσει τον τόπο για το κοινό καλό», καταλήγει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης