Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καρφιά ΣΥΡΙΖΑ για μυστική διπλωματία: Η στήριξη της Ουκρανίας περνάει μέσα από την αποδυνάμωσης της άμυνας στο Αιγαίο

Καρφιά ΣΥΡΙΖΑ για μυστική διπλωματία: Η στήριξη της Ουκρανίας περνάει μέσα από την αποδυνάμωσης της άμυνας στο Αιγαίο
«Δεν είναι η πρώτη φορά που οι πολίτες ενημερώνονται για την επικείμενη υπογραφή διμερούς συμφωνίας ασφαλείας Ελλάδος – Ουκρανίας από τον Zelensky»...
«Η στήριξη της Ουκρανίας στον πόλεμο με τη Ρωσία, δεν μπορεί να περνά από την αποδυνάμωση της αμυντικής ικανότητας της Ελλάδας στο Αιγαίο, ειδικά στη σημερινή συνθήκη κατά την οποία η Τουρκία έχει επαναφέρει το προκλητικό αφήγημα περί “Γαλάζιας Πατρίδας” και συνεχίζει την αμφισβήτηση της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας, παραβιάζοντας κατάφωρα το διεθνές δίκαιο», επισημαίνει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο κ. Μητσοτάκης ελέγχεται για τη μυστική διπλωματία που ακολουθεί»

Παράλληλα, η αξιωματική αντιπολίτευση ασκεί σκληρή σφοδρή στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, υπογραμμίζοντας ότι «Ο κ. Μητσοτάκης είναι υπότροπος σε ό,τι αφορά τη μυστική διπλωματία και την αδιαφανή άσκηση εξωτερικής πολιτικής.
Δεν είναι η πρώτη φορά που οι πολίτες ενημερώνονται για την επικείμενη υπογραφή διμερούς συμφωνίας ασφαλείας Ελλάδος – Ουκρανίας από… ουκρανικές ανακοινώσεις. Είχαν προηγηθεί τον Απρίλιο οι δηλώσεις του Ουκρανού Προέδρου Ζελένσκι για την συνάντηση του με τον Έλληνα Πρωθυπουργό στο Βίλνιους σχετικά με “την εφαρμογή των συμφωνιών κατά την πρόσφατη επίσκεψή του κ. Μητσοτάκη στην Οδησσό».
«Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει την άσκηση επικίνδυνης ΙΧ εξωτερικής πολιτικής, τηρώντας το δόγμα του δεδομένου και προβλέψιμου συμμάχου. Ένα δόγμα που πλήττει τα εθνικά συμφέροντα.
Η τελευταία εξέλιξη και η συνάντηση του Ειδικού Απεσταλμένου του ΥΠΕΞ με τον εκπρόσωπο του τον αναπληρωτή επικεφαλής του γραφείου του Ουκρανού Προέδρου για το ίδιο θέμα, δεν εκθέτουν απλά την ελληνική κυβέρνηση: εκθέτουν σε σοβαρότατο κίνδυνο τα εθνικά συμφέροντα της πατρίδας», προσθέτει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ καλεί άμεσα την κυβέρνηση να ενημερώσει τη Βουλή σχετικά με το:

1. σε τι συνίσταται η “σημαντική ολοκληρωμένη βοήθεια” της Ελλάδας προς την Ουκρανία, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Ουκρανικής προεδρίας;

2. τι συνεπάγεται η έκκληση του Κιέβου για “περαιτέρω ενίσχυση αυτής της βοήθειας με βάση τις τρέχουσες ανάγκες των Ουκρανών πολεμιστών”;

3. τι θα περιλαμβάνει η επερχόμενη “συμφωνία ασφαλείας” Ελλάδας – Ουκρανίας; Αφορά στην ενίσχυση της ουκρανικής αεράμυνας; Ποιο θα είναι το κόστος της;

Ο ΣΥΡΙΖΑ, με αίσθηση ευθύνης απέναντι στους πολίτες, κρούει ξανά τον κώδωνα του κινδύνου για το γεγονός ότι η κυβέρνηση, με την πολιτική του προκεχωρημένου φυλακίου της Δύσης σε ένα επικίνδυνα ρευστό διεθνές σκηνικό, θέτει εν κινδύνω τα συμφέροντα του τόπου.

Καταδικάζει τη μυστική διπλωματία της κυβέρνησης που αδιαφορεί για την επιβεβλημένη θεσμική ενημέρωση της Βουλής και καλεί την κυβέρνηση να σεβαστεί επιτέλους τους θεσμούς και να ενημερώσει άμεσα την Εθνική Αντιπροσωπεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης