Τελευταία Νέα
Πολιτική

Νατσιός: O Erdogan άνοιξε θέμα μειονότητας στα Δωδεκάνησα και στην Θεσσαλονίκη

Νατσιός: O Erdogan άνοιξε θέμα μειονότητας στα Δωδεκάνησα και στην Θεσσαλονίκη
Τι είπε για τα εθνικά θέματα απευθυνόμενος στον Μητσοτάκη
Σχετικά Άρθρα

Την ανησυχία του για τις εξελίξεις στην εξωτερική πολιτική και κυρίως για ό,τι αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, εξέφρασε, μιλώντας στη Βουλή, ο πρόεδρος της «ΝΙΚΗΣ» Δημήτρης Νατσιός.
«Η κυβέρνηση απαξίωσε να μας ενημερώσει για όσα συζητήθηκαν πίσω από τις κλειστές πόρτες στην Άγκυρα και εμείς συγκρατούμε τρείς στιγμές που έχουν αυξήσει κατακόρυφα την ανησυχία μας», είπε ο κ. Νατσιός, ενώ διερωτήθηκε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.
«Συζητήσατε, ναι ή όχι, θέμα γκρίζων ζωνών με τον Πρόεδρο Ερντογάν;
Σας το έθεσε στο διάλογο και αν ναι, τι του απαντήσατε;
Δεσμευτήκατε ότι θα οροθετήσετε τα θαλάσσια πάρκα σε περιοχές που δεν αμφισβητούν οι Τούρκοι;

Ναι ή όχι;


Σας άνοιξε ο Πρόεδρος Ερντογάν ζήτημα δήθεν τουρκικής μειονότητας στα Δωδεκάνησα και τη Θεσσαλονίκη; Ναι ή όχι;».
Ο κ. Νατσιός συνέχισε με τις ανησυχητικές, όπως τις χαρακτήρισε, εξελίξεις στις σχέσεις με τη Βόρεια Μακεδονία.
«Πριν τις εκλογές του 2019 κάνατε πρόταση μομφής στον ΣΥΡΙΖΑ εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών» είπε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.
«Περιοδεύετε στη Θεσσαλονίκη, στην Κοζάνη, στη Βέροια και χθες στη Φλώρινα, και λέτε στους Μακεδόνες ότι θα κυρώσετε τα πρωτόκολλα αμυντικής συνεργασίας, άρα θα εγκρίνετε και το όνομα Βόρεια Μακεδονία.
Δηλαδή τι λέτε στους κατοίκους της Δυτικής Μακεδονίας, ότι θα βάλετε τους βουλευτές τους να υπογράψουν ότι η Μακεδονία βρίσκετε στα βόρεια;
Ξεχάστε την κύρωση των μνημονίων. Ούτως ή άλλως, είτε την κάνετε πριν από τις εκλογές, είτε, το πιο πιθανό, μετά τις εκλογές, το τροπικό μαύρισμα δεν το γλυτώνετε», τόνισε ο πρόεδρος της «Νίκης» και κατέληξε λέγοντας πως «σε πείσμα των δημοσκοπήσεων, σε πείσμα των ευσεβών σας πόθων, η “Νίκη” θα νικήσει ξανά, γιατί τίμησε την εντολή που της έδωσε ο ελληνικός λαός, αλλά και γιατί με τη δράση της μέσα και έξω από τη Βουλή εκφράζει την αυθεντική λαϊκή εθνική ψυχή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης