Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκορπίζουν την ΝΔ τα Σκόπια: Στον δρόμο της Ντόρας ο Βορίδης, δεν θέλει καταγγελία της Συμφωνίας των Πρεσπών

Σκορπίζουν την ΝΔ τα Σκόπια: Στον δρόμο της Ντόρας ο Βορίδης, δεν θέλει καταγγελία της Συμφωνίας των Πρεσπών
Σε ευθεία διαφωνία με τον Άδωνι Γεωργιάδη
Σχετικά Άρθρα

Το γράψαμε ήδη πως η Ντόρα Μπακογιάννη όταν μιλάει δημόσια δεν εκφράζει απλώς την άποψή της, αλλά δίνει και την γραμμή της Νέας Δημοκρατίας.
Ή τουλάχιστον δίνει μία από τις γραμμές της.
Έτσι λίγες ημέρες μετά τις δηλώσεις της ότι η Ελλάδα δεν θα καταγγείλει τη συμφωνία των Πρεσπών, παρά τις εκατοντάδες καταμετρημένες παραβιάσεις από πλευράς των Σκοπίων, ήρθε η σειρά του Μάκη Βορίδη να εκφράσει την ίδια αάποψη.
Κι αν η θέση της Ντόρας δεν προκαλεί ερωτηματικά, η δήλωση του Βορίδη – που ανήκει στην σκληρή δεξιά πτέρυγα της ΝΔ – προκαλεί εντυπώσεις.
Συγκεκριμένα, ο υπουργός Επικρατείας σε συνέντευξή του στο Action24, άσκησε δριμεία κριτική σε αυτούς που εκ δεξιών, μιλάνε για καταγγελία της συμφωνίας, τώρα που η γειτονική χώρα προχωράει σε παραβιάσεις. Χαρακτηριστικά, ανέφερε για την εκ δεξιών κριτική, ότι «άρα να πάρω εγώ το βάρος της καταγγελίας στη διεθνή κοινότητα.
Αυτοί κάνουν την παραβίαση, και εγώ έρχομαι τώρα και τους λέω, όχι τηρήστε αυτά που έχουμε πει, και μου λένε οι άλλοι, όχι μπουρλότο να το βάλω εγώ.
Άρα εγώ να είμαι εκτεθειμένος στη διεθνή κοινότητα».
Το εσωτερικό της κυβέρνησης βράζει για τις διφορούμενες απόψεις στελεχών της σχετικά με το κουρέλι που υπογράφηκε στις Πρέσπες, ενώ και η βάση της έχει αρχίσει και ζητά εξηγήσεις από πρωτοκλασάτους βουλευτές για την υποχωρητική στάση έναντι των Σκοπίων.
Μάλλον ο κύριος Βορίδης θα πρέπει να… συνετίσει τον Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος είπε ότι «η κυβέρνηση εάν η Βόρεια Μακεδονία συνεχίσει να παραβιάζει τη συμφωνία των Πρεσπών είναι απολύτως υποχρεωμένη να την καταγγείλει, είναι αδύνατο να μη το κάνει».


www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης