Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης: Ο πατριωτισμός φαίνεται στην πράξη και όχι στα λόγια

Μητσοτάκης: Ο πατριωτισμός φαίνεται στην πράξη και όχι στα λόγια
Δήλωσε επίσης ότι θα στείλει επιστολή στην πρόεδρο της Κομισιόν για τις συγκριτικές τιμές προϊόντων πολυεθνικών σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες
Σχετικά Άρθρα
Μήνυμα στους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας και σε όσους στις εκλογές του 2023 επέλεξαν Ελληνική Λύση και Νίκη, έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την Κατερίνη, λίγο πριν τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.
Ο κ. Μητσοτάκης θα συνεχίσει αύριο την περιοδεία του στην Ημαθία, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη με αφορμή παρουσίαση μελέτης της Ανάπτυξης του Μετρό και ακολούθως θα μεταβεί στο Κιλκίς.
«Επιτρέψτε μου μία σύντομη ειδική αναφορά σε αυτούς που ασκούν κριτική, είτε γιατί δεν είμαστε αρκετά πατριώτες λέει, είτε γιατί δεν είμαστε αρκετά χριστιανοί. Στους δεύτερους θα πω ότι χριστιανόμετρο δεν υπάρχει και η σχέση μας με την πίστη και την ορθοδοξία δεν θα επιτρέψουμε να την καπηλευθεί κανείς. Απάντησε άλλωστε και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Σε αυτούς που ισχυρίζονται ότι είναι πιο πατριώτες θα πω: ο πατριωτισμός φαίνεται στην πράξη και όχι στα λόγια», είπε ο κ. Μητσοτάκης.
Σε μία έμμεση αναφορά και στο σόου Βελόπουλου, που έσκισε τη συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι «διπλωματία σοβαρή δεν κάνεις με φωνές και κορώνες, αλλά με αυστηρές διαπραγματεύσεις».
Αναφέρθηκε στα εκλογικά αποτελέσματα των εθνικών εκλογών του Ιουνίου 2023 στην Πιερία, όπου 15.000 πολίτες ψήφισαν κόμματα στα δεξιά της ΝΔ. «Θα ήθελα να αναλογιστούν εάν τα κόμματα αυτά δικαίωσαν τις προσδοκίες σας ή ήταν φωτοβολίδα πυροτέχνημα που πολιτικά σας εξαπάτησαν», «η μόνη υπεύθυνη πατριωτική δύναμη που εγγυάται σταθερότητα και ασφάλεια είναι η ΝΔ».
Εμμέσως απευθύνθηκε ειδικότερα σε όσους συντηρητικούς ψηφοφόρους έχουν ενοχληθεί με την ψήφιση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών. «Και αν κάποιοι δυσαρεστήθηκαν από επιμέρους επιλογές τους λέω: Δείτε τη μεγάλη εικόνα. Αφήστε στην άκρη όποιες επιμέρους διαφωνίες και δείτε ποιο είναι το ζητούμενο των ευρωεκλογών», είπε.
Δήλωσε επίσης ότι αύριο 17/5 θα στείλει επιστολή στην πρόεδρο της Κομισιόν για τις συγκριτικές τιμές προϊόντων πολυεθνικών σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. «Εάν έχουμε ενιαία αγορά, γιατί ανεχόμαστε διαφοροποίηση τιμών στα ελληνικά σουπερμάρκετ;». «Θα ζητήσω ευρωπαϊκές παρεμβάσεις για εναρμόνιση τιμών απέναντι στις πολυεθνικές. Πρέπει να βάλουμε την ΕΕ μπροστά σε αυτό τον αγώνα κατά της ακρίβειας».
Αναφέρθηκε επίσης στο προσφυγικό και μεταναστευτικό, σημειώνοντας ότι δεν αφορά μόνο τα νησιά. «Σήμερα οι δομές σε όλη τη Μακεδονία είναι άδειες γιατί φυλάξαμε τα σύνορα μας. Είπαμε ότι εμείς κάνουμε κουμάντο στο ποιος μπαίνει στη χώρα κι όχι οι διακινητές», δήλωσε και εκτίμησε ότι: «Εκεί που η Κομισιόν ήταν αρνητική στη χρηματοδότηση του φράχτη στον Έβρο, θα αλλάξει την άποψη της».
Αναφέρθηκε στην κοινή ευρωπαϊκή Άμυνα: «Εμείς ως Ελλάδα έχουμε ενισχύσει τις Ένοπλες Δυνάμεις μας. Η χώρα μπορεί να διαπραγματεύεται από θέση αυτοπεποίθησης με όλους τους γείτονες. Σκεφτείτε όμως ποσό πιο ενισχυμένη θα ήταν η χώρα αν μπορούσαμε να φτιάξουμε ευρωπαϊκό ταμείο, για να αντλούμε πόρους για μία ασπίδα αεράμυνας πάνω από την Ευρώπη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης