Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατρίνης (ΠΑΣΟΚ): Εξωτερική πολιτική χωρίς αρχή, μέση και τέλος

Κατρίνης (ΠΑΣΟΚ): Εξωτερική πολιτική χωρίς αρχή, μέση και τέλος
Η κυβέρνηση στα εθνικά θέματα εδώ και πολύ καιρό ακολουθεί μια «θολή» γραμμή
O Ανδρέας Παπανδρέου δεν είχε πει τυχαία ότι «το όνομα μας είναι η ψυχή μας». Αν το ζήτημα της ονομασίας και των διαφωνιών με της γείτονα χώρα ήταν τόσο απλό, θα είχε κλείσει εδώ και πολλές δεκαετίες, υπενθύμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης στο MEGA TV.
Το ΠΑΣΟΚ εύλογα είχε εκφράσει τις επιφυλάξεις του για τη συμφωνία των Πρεσπών, την οποία καταψήφισε και σήμερα βλέπουμε τα αποτελέσματά της μαζί με τις παλινωδίες της κυβέρνησης.
Ενώ η κυβέρνηση επικαλείται την Ευρωπαϊκή επιτροπή η οποία εγκαλεί την νέα πρόεδρο της Βόρειας Μακεδονίας για το μη σεβασμό και τη μη υλοποίηση της συμφωνίας των Πρεσπών, εδώ και πέντε χρόνια φοβάται να φέρει προς ψήφιση τα πρωτόκολλα που σχετίζονται με τη συμφωνία.
Είναι η ίδια κυβέρνηση που τη στιγμή που η κ.Μπακογιάννη εισηγείται και ψηφίζει το Κόσοβο να γίνει μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο υπουργός εξωτερικών της κυβέρνησης λέει ότι θα καταψηφίσει την εισήγηση της κ. Μπακογιάννη.
Είναι η ίδια κυβέρνηση η οποία επιτρέπει στον κ. Ράμα να κάνει μία αποθεωτικού τύπου ομιλία στη καρδιά της Αθήνας όταν ο ίδιος είναι σαφές ότι οραματίζεται και καλλιεργεί την ιδέα της Μεγάλης Αλβανίας, σε συνδυασμό με όσα γίνονται και στο Κόσσοβο.
Άρα, έχουμε μία εξωτερική πολιτική που δεν έχει αρχή, μέση και τέλος και δυστυχώς δεν εξυπηρετεί τα ελληνικά συμφέροντα. Η Νέα Δημοκρατία πρέπει επιτέλους να καταλάβει ότι η εξωτερική πολιτική της χώρας δεν αποτελεί προσωπική υπόθεση του κ. Μητσοτάκη.

Αναφορικά με τα ζητήματα με την Τουρκία, ο Μιχάλης Κατρίνης δήλωσε:

Η κυβέρνηση στα εθνικά θέματα εδώ και πολύ καιρό ακολουθεί μια «θολή» γραμμή. Μια γραμμή η οποία δεν ξεκαθαρίζει ότι εμείς με την Τουρκία έχουμε μία και μοναδική διαφορά η οποία είναι η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ, τη στιγμή που ο κ.Ερντογάν κάνει λόγο για περισσότερες διαφορές θέτοντας, παράλληλα, και ζητήματα εθνικής κυριαρχίας.
Στα εθνικά θέματα θα πρέπει να υπάρχει μια ξεκάθαρη εθνική στρατηγική αλλά δυστυχώς ο κ.Μητσοτάκης υιοθετεί μια «IX εξωτερική πολιτική». Θυμίζω ότι ο πρωθυπουργός 2 χρόνια πριν, μέσα από τον «εμβληματικό» του λόγο στο Κογκρέσο, καλλιέργησε την εντύπωση ότι δεν θα προμηθευτεί η Τουρκία τα F-16 και είδαμε τελικά το αποτέλεσμα.
Προφανώς είναι σωστή η διπλωματική οδός, όμως πρέπει να αναλογιστούμε τελικά μήπως αυτές οι εκατέρωθεν επισκέψεις ή η συμφωνία των Αθηνών μόνο διευκολύνουν και ‘’ξεπλένουν’’ διπλωματικά την Τουρκία, η οποία συνεχίζει την αναθεωρητική στρατηγική της, χωρίς να διασφαλίζονται τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της ακρίβειας ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, τόνισε:

Ο κ.Σκρέκας πριν από τις γιορτές μας ενημέρωσε ότι το αρνί θα πουληθεί στα 10 ευρώ από το «καλάθι του νονού». Όλοι οι πολίτες ψώνισαν και διαπίστωσαν ότι οι διαβεβαιώσεις Μητσοτάκη-Σκρέκα ήταν ‘’λόγια του αέρα’’.
Την ώρα που ο κ. Σκρέκας υπόσχεται ελέγχους και μειωμένες τιμές, ο πληθωρισμός τροφίμων είναι στο 5,4% στην Ελλάδα τον Απρίλιο από 5,1% που ήταν τον Μάρτιο και παραμένει σταθερά υπερδιπλάσιος σε σχέση με την Ευρωζώνη.
Πρόκειται για αισχροκέρδεια η οποία οφείλεται στο γεγονός ότι εδώ και δύο χρόνια η κυβέρνηση απλώς παρακολουθεί με τα χέρια ψηλά τις τιμές να ανεβαίνουν και τα μέτρα της να αποτυγχάνουν παταγωδώς.
Το μόνο υποστηρικτικό μέτρο ήταν το Market Pass το οποίο όμως ο κ. Μητσοτάκης έσπευσε να καταργήσει, ενώ υποτίθεται κρατούσε τον ΦΠΑ υψηλό για να δίνει στον πολίτη από αυτά τα επιπλέον έσοδα.
Όσο σημειώνουμε ευρωπαϊκό ρεκόρ στον πληθωρισμό τροφίμων η κυβέρνηση νομίζει ότι μπορεί να πείσει τους πολίτες ότι καταπολεμά την ακρίβεια και μειώνει τις τιμές με επικοινωνιακά τεχνάσματα και εμφανίσεις όπως αυτή του κ. Μητσοτάκη και του κ. Σκρέκα με σηκωμένα τα μανίκια στα super market. Η πραγματικότητα, όμως, είναι πολύ δύσκολη για τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών που κάθε μήνα ψωνίζουν ολοένα και λιγότερα αφού οι αυξήσεις τιμών συνεχίζονται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης