Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στην Ξάνθη ο Κασσελάκης: Η διαχρονική αρμονική συνύπαρξη χριστιανών και μουσουλμάνων είναι προτυπο προς μίμηση

Στην Ξάνθη ο Κασσελάκης: Η διαχρονική αρμονική συνύπαρξη χριστιανών και μουσουλμάνων είναι προτυπο προς μίμηση
Οι επόμενοι σταθμοί της περιοδείας του Στ. Κασσελάκη, ενόψει των ευρωεκλογών στις 9/6
Συνεχίζει την περιοδεία του στη Βόρεια Ελλάδα, ενόψει των ευρωεκλογών στις 9 Ιουνίου,  ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος το πρωί της Τετάρτης 15/5, βρέθηκε στην Ξάνθη και πραγματοποίησε επίσκεψη στον Τοποτηρητή της Μουφτείας Ξάνθης, Χεμσερή Νεζντέν.
"Η διαχρονική συνύπαρξη μουσουλμάνων και χριστιανών στη Θράκη, για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι ένα από τα καλύτερα παραδείγματα στον κόσμο και πρότυπο προς μίμηση και η Ελλάδα θα έπρεπε να το αξιοποιήσει αυτό με οικονομική ανάπτυξη και αποκέντρωση", δήλωσε ο κ. Κασσελάκης.
Πρόσθεσε πως "θέλουμε να περάσουμε το μήνυμα μας για ανάπτυξη, για ισονομία, κοινωνική ειρήνη, για ειρήνη στην Παλαιστίνη και στην ευρύτερη περιοχή μας και να βοηθήσουμε τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας, οι οποίοι αυτή τη στιγμή πλήττονται από την ακρίβεια".
Από την πλευρά του, ο Τοποτηρητής της Μουφτείας ανέφερε πως "εδώ στη Θράκη, πάνω από έναν αιώνα, χριστιανοί και μουσουλμάνοι ζουν αρμονικά, ειρηνικά. Έχουμε θρησκευτική ελευθερία, τα τζαμιά μας λειτουργούν κανονικά, η φωνή του μουεζίνη ακούγεται πέντε φορές την ημέρα από τα μεγάφωνα. Επίσης, έχουμε πολύ καλή συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με τις αρχές, με τον Μητροπολίτη και το Υπουργείο Παιδείας".

Οι επόμενοι σταθμοί Κασσελάκη

Μετά την Ξάνθη, ο κ. Κασσελάκης θα μεταβεί στη Δράμα και στη συνέχεια, στην Καβάλα.
Μάλιστα, στην παραλία της Καβάλας και θα βρίσκεται το βαν της περιοδείας.
Ο κ. Κασσελάκης θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί και να συνομιλήσει με πολίτες της Καβάλας, ενώ θα ακολουθήσουν στις 18:30 τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον ίδιο χώρο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης